Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.11.2010, 15:19:42
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit Secretul "tineretii eterne", descoperit

Secretul "tinereții eterne" - o enzimă care oprește efectele îmbătrânirii asupra organelor interne - a fost descoperit de cercetătorii americani de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston, informează thesun.co.uk.

Oamenii de știință americani au folosit o anumită enzimă în teste efectuate pe șoareci, pentru a opri efectele pe care procesul de îmbătrânire le are asupra organelor interne.

După ce va fi pusă la punct, procedura va putea fi utilizată și pe pacienți umani, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să rămână pentru totdeauna tineri și sănătoși.

Prin activarea acelei enzime, procesul de degenerare a țesuturilor a fost inversat, după doar patru săptămâni, în cadrul testelor de laborator efectuate de specialiștii americani.

Studiul a fost coordonat de medicul Ronald DePinho, de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston.

Studiul cercetătorilor americani s-a concentrat asupra telomerilor. Telomerii sunt markeri ai îmbătrânirii biologice care se găsesc în toate celulele și care au rolul de a proteja cromozomii. Mai precis, telomerii sunt pachete de ADN plasate la capetele cromozomilor care au rolul de a împiedica dezintegrarea acestora, respectiv de a întârzia procesul îmbătrânirii. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, telomerii devin din ce în ce mai scurți, celulele nu mai sunt protejate și, în cele din urmă, mor. Se estimează că lungimea telomerilor se reduce, în medie, anual, cu 21 de nucleotide sau unități structurale.

Prin reactivarea enzimei telomerază, cercetătorii americani au reușit regenerarea telomerilor, împiedicând astfel micșorarea acestora și inversând procesul de îmbătrânire a organismului.

De altfel, importanța telomerilor a fost recunoscută în 2009, când trei cercetători americani (Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider și Jack W. Szostak) au fost recompensați cu premiul Nobel pentru medicină.

http://www.mediafax.ro/stiinta-sanat...ricani-7761850

Secret of the eternal youth found

BOFFINS think they may have found the secret to everlasting youth.

Scientists have been using an enzyme in mice to stop the effects of ageing on organs.

Once developed, the procedure could be a way to keep people young-looking, fit and healthy for good.

Activating the enzyme meant tissue degeneration was reversed in mice after just four weeks, proving the concept works.

Dr Ronald DePinho, from the Dana-Farber Cancer Institute in Boston, said: "This unprecedented reversal of age-related decline in the central nervous system and other organs vital to adult mammalian health justifies exploration of telomere rejuvenation strategies for age-associated diseases."

The research focused on "telomeres" — caps on the end of chromosomes that shorten each time cells divide.

They protect strands of DNA but as they wear away cells can no longer divide and so they die, limiting the renewal process.

Reactivating an enzyme called telomerase means shortened telomeres can rebuild — reversing the ageing process.

Dr Lynne Cox, from the University of Oxford, said the research was "extremely important".

Read more: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...#ixzz16lsRxjxb

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...uth-found.html
Reply With Quote
Vechi 30.11.2010, 15:32:17
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Spunea Dan Puric odata,afirmatie cu care eu sunt de acord ,ca de multi ani,a tot citit de secrete descoperite de savanti,pentru tinerete vesnica,vindecarea unor boli incurabile etc,si nu s-a materializat niciuna.

Daca privim obiectiv lucrurile,ne putem da seama,ca moartea trupeasca este datorata pacatului stramosesc,si nu va putea fi anulata prin nici un fel de medicament.
Apoi prin vestea Hristos a inviat!,noi stim ca moartea nu e decat o trecere la o viata mai buna ,desavarsita si eterna.

Lucrurile acestea nu le pot schimba savantii.

Concluzia : nu conteaza cati ani traiesti,ci cum traiesti,sau cum te va gasi moartea,in ce stare duhovniceasca.
Daca traiesti multi ani sanatos,dar fara pocainta,degeaba traiesti atat.
Iar boala,indurata cu smerenie si rabdare,poate ierta o multime de pacate.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2010, 17:11:54
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Cate mai face omul ca sa scape de moarte ! Dar tot nu va scapa !

Hristos a spus lumii: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata !" (Ioan 14, 6)
Suntem pagani la inima si nu credem in Inviere si in viata vesnica... chiar daca o marturisim cu gura.

Din faptele noastre se vede frica de viitor si neincrederea in Dumnezeu.
De cate ori nu am cazut pe ganduri, intristandu'ma de lucruri pe care le'as vrea, dar nu imi stau in putinta.

Reply With Quote
Vechi 30.11.2010, 20:57:28
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Eu cred că bătrânețea fizică decurge din cea sufletească. Dacă e sufletul bătrân, asta se va răsfrânge și în trup, dar dacă sufletul se menține tânăr, bătrânețea nu intervine.

Iar bătrânețea sufletului are trei cauze: uitarea de sine, autosugestia și conformismul social.

Uitarea de sine intervine datorită raționamentelor deliberate, care abat sufletul afară din sine. Dacă petrecem permanent cu mintea adunată ne și mântuim (în aceasta constă rugăciunea sau pocăința permanentă) și ne păstrăm și funcțiile psihice în stare integră.

Autosugestia este convingerea că e natural să îmbătrânești. Din inerție intelectuală oamenii cred că natura ale legi implacabile (ceea ce e o prostie, legile naturii sunt relative) și că faptul că ceilalți îmbătrânesc e o dovadă că bătrânețea e inevitabilă și această convingere chiar produce îmbătrânirea.

Conformismul social în legătură cu îmbătrânirea constă în dorința adolescenților de a arăta maturi, lucru care se manifestă poate și la vârste mai înaintate.

Deci, dacă acestea sunt evitate îmbătrânirea, uzura sufletească nu mai are loc și implicit nici cea fizică. Dumnezeu ne-a creat pentru viața veșnică și o veșnicie în stare de bătrânețe e un chin, deci bătrânețea e un accident.
Vechi 01.12.2010, 09:06:48
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Omul trupesc cauta dor cele trupesti... insa Hristos ofera desavarsirea intregii fiinte umane, cu trup si suflet.

Degeaba va ajunge omul sa traiasca sute, mii de ani daca traieste fara Dumnezeu... caci vietuirea trupeasca este animalica, pentru ca vietuirea duhovniceasca in Duhul Sfant il aseamana pe om cu Dumnezeu (inceputul acesteia fiind Taina Sfantului Botez, continutate de celalte Sfinte Taine, mai ales Taina Sfintei Euharistii).
Sunt sfinti care au ajuns la desavarsire intru Iisus Hristos, inca din viata aceasta pamanteasca... si au sfinte moaste care sunt o intarie a invierii din morti intru Iisus Hristos Domnul Dumnezeul nostru.

Cel rau va folosi la maxim aceste descoperiri stiintifice, aceste tehnologii, pentru a-l departa pe om de Hristos Domnul Dumnezeul nostru... pentru a "incerca sa demonstreze" ca nu exista Dumnezeu, ca nu exista suflet rational si nemuritor in om, iar omul e numai trup... si nu are nevoie decat de cele trupesti...

Dumnezeu Duhul Sfant va maruturisi Adevarul in vecii vecilor si ii va calauzi si ajuta pururi pe cei ce cu inima curata il cauta pe Dumnezeu si traiesc in Hristos.
Astfel crestinii ortodocsi drept maritori vor cunoaste toate uneltirile celui rau si vor lua doar ce este bun din stiinta si tehnologie folosind-o doar in scopuri bune...

Multe sminteli vor veni...

Last edited by Eugen7; 01.12.2010 at 09:10:44.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2010, 09:16:54
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Cate mai face omul ca sa scape de moarte ! Dar tot nu va scapa !

Hristos a spus lumii: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata !" (Ioan 14, 6)
Suntem pagani la inima si nu credem in Inviere si in viata vesnica... chiar daca o marturisim cu gura.

Din faptele noastre se vede frica de viitor si neincrederea in Dumnezeu.
De cate ori nu am cazut pe ganduri, intristandu'ma de lucruri pe care le'as vrea, dar nu imi stau in putinta.
Omul care traieste fara Hristos Iisus Domnul Dumnezeul nostru, este de fapt mort, caci Iisus spune clar in Ioan cap 5:
"vine vremea si ACUM este cand cei morti vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si vor invia"
Acest "Acum" este un prezent continuu si se refera la Taina Sfantului Botez ce se savarseste in Sfanta Biserica in numele Sfitei Treimi.

Apoi, in acelasi context, Domnul Hristos vorbeste de invierea mortilor la a doua venire a Sa "cand cei din mormite vor auzi glasul Lui si vor invia, cei buni spre viata iar cei rai spre osandire"
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 17:11:02
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Eu cred că bătrânețea fizică decurge din cea sufletească.
Dacă e sufletul bătrân, asta se va răsfrânge și în trup, dar dacă sufletul se menține tânăr, bătrânețea nu intervine.
Adevarat, legatura dintre trup si suflet este mai puternica si mai profunda decat ne putem inchipui.
Un trup tarat prin toate pacatele (inclinatii mai ales sufletesti) se deformeaza si moare rapid.

Un trup condus de un suflet sanatos se pastreaza si el sanatos, pana la vremea ingaduita de Dumnezeu spre a cunoaste boala, neputinta si moartea. Nici un trup (nici sfintii) nu poate scapa de greutatea materiei din care este facut si de moarte.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42