![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Și după cum argumentat cu multe și semnificative citate din scrierile Părinților călăuziți de Duhul Adevărului, încă de la începutul acestei discuții, Sfinții Părinți ai Bisericii nu au schimbat învățătura apostolică, și nici cea referitoare la Euharistie, pe care au primit-o de la Hristos Dumnezeu și de la Sfinții Apostoli, iar această învățătură spune ceea ce și Biserica lui Hristos Ortodoxă propovăduiește și în ziua de azi. Mai mult învățăturile contradictorii și care neagă Euharistia ca jertfă, ca sfântă taină, ca trup și sânge euharistic al Domnului și Dumnezeului Hristos Iisus, au fost combătute și anatematizate de Părinții Bisericii și inclusiv de Apostoli, având aici ca exemplu pe Sfântul Paul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
De asta ai încercat din abundență să ne convingi, însă ai rămas complet neconvingător. Ne-ai împuiat capul pe acest topic cu citate din sf. Chiril al Alexandriei - un exemplu cât se poate de prost inspirat, dacă rămânem pe principiul "după roadele lor îi veți cunoaște". De fapt, se putea să găsești chiar exemple mai defavorabile: sf. Constantin, sf. Ștefan cel Mare ori chiar fericitul Becali... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pare-se că nu te lași până nu arăți tuturor ce păduche impertinent ești. Să ajungi să judeci pe un sfânt al lui Dumnezeu, pe un teolog dintre cei mai mari teologi din istorie, pe un sfânt care a prezidat un Sinod Ecumenic al Bisericii pe vremea când secta adventistă eretică nu exista, pe un sfânt pentru care ești un păduche prea mic ca să îl poți înțelege în teologia lui plină de călăuzire de la Duhul Sfânt, toate astea nu fac decât să te arate ce păduche penibil, ridicol, jalnic ești. Noroc că ai o viață limitată și lumea asta nu trebuie să suporte și nu va trebui să suporte un asemenea păduche lipsit de orice fel de caracter la nesfârșit.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te invidiez frate nutucutule... "Eu nu am auzit. Si pentru ca eu nu am auzit, nu exista. Si pentru ca eu nu prea aud, roadele protestantilor sunt zero. Fiindca eu am ajuns dea binelea surd, credinta voastra este stearpa." Este simplu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trist e altceva: și anume că, dacă luați NUMAI Scriptura ca unică sursă a credinței, înțeleg foarte bine de ce nu aderați, de exemplu, la dogma fecioriei Sf Maria, sau la cea a Asumpției ori a Imaculatei Concepții. Toate acestea sunt dogme pe care Biserica Catolică le-a definit DUPĂ perioada apostolică și nu apar de loc explicit în Biblie. La o adică, cineva se poate mântui și dacă nu crede în fecioria Fecioarei, ori chiar dacă își închipuie că trupul ei e undeva în țărână și sufletul extinct până la Advențiu. Ceva mai greu, dar se poate mântui. Dar cu Euharistia e un pic mai grav. Consecințele ACESTEI necredințe pentru mântuire sunt considerabil mai serioase. Cu atât mai rău când acest lucru este acolo, scris în Biblie, pentru totdeauna, astfel încât oricine care crede în ceea ce a spus Domnul nostru, să le creadă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
adventisti: incepe cu nume, misiune, valori-lucruri de baza in marketing. vei gasi aceleasi strategii la banci si firme straine mai rasarite; Leonard Doroftei pe prima pagina, exact ca in reclamele in care apar vedete; nu conteaza daca vedeta foloseste sau nu produsul la care face reclama, ea trebuie sa apara,ca asa-i regula in publicitate. Realizari: lupta impotriva violentei in familie, vizite la penitenciare etc. Personalitati, viata lor, activitate, sefi, ierarhie (cu nume si prenume): NIMIC penticostali: diverse articole baptisti: diverse articole martorii lui iehova: diverse articole De-a lungul timpului am citit articole pe internet, despre diverse secte si culte, in care la realizari erau trecute "cercetari in nutritie" (mi-am spus ca, probabil, astia erau din aceia care nu mincau carne de porc). Deci, daca nici reprezentantii vostri nu mi-au spus de nici un exemplu de roade, daca nici pe internet n-am gasit si daca si tu, in afara de a-mi pune in gura vorbe pe care nu le-am rostit, tot nu imi dai exemple de roade supranaturale, atunci pentru mine e clar ca sinteti rataciti. Iarta-ma, dar functionati dupa schemele de baza in materie de marketing, PR si publicitate. Si cred ca scopul vostru este unul simplu: zeciuiala. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii | carmina | Impartasania (Taina Euharistiei) | 18 | 19.12.2010 13:50:01 |
Taina sfintei impartasaniei | DAMIAN | Impartasania (Taina Euharistiei) | 4 | 18.12.2010 16:32:23 |
Despre Taina Spovedaniei | adimirea | Generalitati | 10 | 10.11.2009 15:09:52 |
taina sfintei spovedanii | rotarufelicia | Pocainta | 6 | 02.01.2007 13:41:14 |
|