Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2010, 22:57:53
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Cred că îți faci iluzii deșarte. Adventiștii consideră Euharistia Bisericii lui Hristos:

1. o jertfă idolatră;
2. o rătăcire hulitoare a Cerului;
3. o pretenție a preoților Bisericii lui Hristos de a Îl crea pe Dumnezeu;
4. o mascaradă mincinoasă jucată de niște bufoni (adică de preoții Bisericii).

Mai multe, ca să vezi că nu mint, aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=182
Pentru Trice
Ia lasa-i tu pe adventisti.Conteaza care e adevarul lui Hristos,si acesta nu il stm nici unul din noi 100% exact.Eu iti ziceam sa incerci sa te convingi personal,pentru ca ,degeaba vin eu dintr-o tara departata si iti explic ce e rodia,daca nu mananci tu insuti una.
De unde sa stim noi sa explicam o taina asa mare,dam si noi copy la ce au spus altii,si ne miram de cat de mare e transformarea in noi,cand ne impartasim concret cu aceasta Taina.
Stiu ca tu ai fost dezamagit pe vremuri.Incearca din nou,fara idei preconcepute,fara logica si fara ura.Incearca pur si simplu. Caci nici apostolii nu au fost cine stie ce savanti,ci pur si simplu au primit si ei aceasta Taina,si ne-au predat-o noua ,impreuna cu invataturile scrise.
In rest,putem continua la nesfarsit in interprtari...
Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:00:46
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Pentru Trice
Ia lasa-i tu pe adventisti.Conteaza care e adevarul lui Hristos,si acesta nu il stm nici unul din noi 100% exact.Eu iti ziceam sa incerci sa te convingi personal,pentru ca ,degeaba vin eu dintr-o tara departata si iti explic ce e rodia,daca nu mananci tu insuti una.
De unde sa stim noi sa explicam o taina asa mare,dam si noi copy la ce au spus altii,si ne miram de cat de mare e transformarea in noi,cand ne impartasim concret cu aceasta Taina.
Stiu ca tu ai fost dezamagit pe vremuri.Incearca din nou,fara idei preconcepute,fara logica si fara ura.Incearca pur si simplu. Caci nici apostolii nu au fost cine stie ce savanti,ci pur si simplu au primit si ei aceasta Taina,si ne-au predat-o noua ,impreuna cu invataturile scrise.
In rest,putem continua la nesfarsit in interprtari...
Cred că îți faci iluzii deșarte. Adventiștii consideră Euharistia Bisericii lui Hristos:

1. o jertfă idolatră;

Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:07:34
Senior Member

Implicit

Citat:

1. o jertfă idolatră;

Nu imi fac nici o iluzie.Departe si prozelitismul de mine.Dar efectiv nu vad cum s-ar putea demonstra altfel taina Euharistiei,care este o Taina,greu de inteles de mintea omeneasca,daca lipseste componenta cea mai importanta a acestei taine:gustarea ei.
Nici eu nu inteleg mereu aceasta Taina.Si,ca remediu,stau si ma uit la cei care stau la coada si se impartasesc cu Trupul si Sangele cel sfant,si atunci stiu cu putere ca aceasta taina e un adevar.Asa cum stiu si ei,cei care stau la coada.Iar atunci cand ma impartasesc eu insumi ,la fel de puternic ,stiu ca ea e adevarata. Deci zic eu,intai vine gustarea ,si apoi intelegerea. Asa,doar citind din par Staniloaie,greu s-ar convinge cineva
Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:13:16
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Pasajele sunt stiute,precum stiut este ca fiecare din noi le interpreteaza diferit.Noi pe baza Traditiei ,a sfintilor pariniti,si a harului ,voi pe baza unei logici rationaliste.
Sunteți puțin nedrept. De ce credeți că noi suntem lipsiți de har, ori că interpretarea noastră este bazată pe un raționalism rece? Biblia este suficient de rațională pentru logica omenească, excluzând bineînțeles tainele ascunse ale lui Dumnezeu (iar actul Cinei Domnului nu face parte dintre aceste taine) și minunile. La nivel elementar (deci suficient pentru propria mântuire) o poate înțelege și un copil ce știe a citi.

Citat:
Nu am alte pasaje decat cele scrise in Biblie si cunoscute de noi toti.
Mulțumesc pentru sinceritate.

Citat:
Este o TAINA,asa cum si apostolii au primit-o,ca pe o Taina.Ei o infaptuiesc pur si simplu,nici macar nu isi pun problema sa explice.
De faptul că apostolii au primit-o ca pe o Taină nu m-ați putut lămuri, neprezentându-mi dovezi scripturistice. Puținele dovezi -așa cum chiar dvs, mărturisiți- demonstrează că așezământul Cinei Domnului se face "spre pomenirea" Lui, aruncând o lumină spre trecut (Jertfa Sa) și spre viitor (a doua Sa venire).

Citat:
La ce bun atatea discutii,cand eu iti cer un lucru simplu :Vino intr-o Duminica si gusta din Trupul Domnului.Vino cu mintea de acum,nu cu cea de acum cativa ani,cand ai parasit ortodoxia.Daca e doar un simbol,fa-o ca pentru un simbol,si ce poti pierde?Iar daca e o taina adevarata,Dumnezeu insusi ti-o va arata. De ce te feresti de aceasta proba finala,sa vezi cine are dreptate ? Zeci de pagini de argumente nu fac cat gestul simplu,de a gusta si a verifica.
Mulțumesc pentru invitație. Poate nu m-am făcut bine înțeles, dar eu experimentez deja acest act sfânt al Cinei Domnului în biserica mea. Și n-ar fi o problemă să particip (activ) și în Biserica Ortodoxă dacă nu m-ar împiedica câteva elemente ce nu sunt conforme modelului hristic. În rest, la fel există solemnitate, rugăciune de invocare, de binecuvântare, cântare, etc.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:15:05
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Desigur că are valoare și de simbol. Însăși denumirea de Miel este simbolică. Și Biserica nu folosește întâmplător acest simbol, fiind exact acela folosit de Dumnezeu ca prefigurare a Jertfei, când sărbătoarea Paștilor a fost instituită înainte de Exod. Este și simbolul folosit de Cristos Însuși, precum și cel care apare în Revelație (Apocalipsă).
Mulțumesc frumos.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:23:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Și n-ar fi o problemă să particip (activ) și în Biserica Ortodoxă dacă nu m-ar împiedica câteva elemente ce nu sunt conforme modelului hristic.
Adventiștii consideră Euharistia Bisericii lui Hristos:

1. o jertfă idolatră;
Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:32:16
Banned

Implicit

Citat:
Puținele dovezi -așa cum chiar dvs, mărturisiți- demonstrează că așezământul Cinei Domnului se face "spre pomenirea" Lui, aruncând o lumină spre trecut (Jertfa Sa) și spre viitor (a doua Sa venire).
Minciună și erezie prin ciuntirea Sfintei Scripturi. Sfânta Euharistie nu este doar spre pomenirea Lui, ci este și spre împărtășire de El, prin împărtășirea de trupul și sângele Lui: Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. (Ioan 6:53)
Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:43:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunteți puțin nedrept. De ce credeți că noi suntem lipsiți de har, ori că interpretarea noastră este bazată pe un raționalism rece? Biblia este suficient de rațională pentru logica omenească, excluzând bineînțeles tainele ascunse ale lui Dumnezeu (iar actul Cinei Domnului nu face parte dintre aceste taine) și minunile.
.
Sunteti lipsiti de har,pentru ca harul nu se poate capata decat prin participarea la slujbe.Harul nu il are cineva aprioric in el.Harul vine din extrior,de la Hristos,prin Duhul Sfant.Numai participand la sfanta Liturghie,despre care tocmai vorbim,puteti capata harul de a intelege ,si a trece odata de nivelul 1,nivelul primar de intelegere ,care inca odata,nu il neaga nimeni.
Degeaba participati la slujbele dv ,nu veti capata decat o indurare,o milostivire de la Dumnezeu,dar nu har.Harul nu este dat decat prin trupul Fiului Sau,odata la jertfirea Sa,si in mod continuu ,la fiecare Liturghie.
Doar prin har se poate intelege ortodoxia,altfel ea este o nebunie ilogica si irationala

Citat:
De faptul că apostolii au primit-o ca pe o Taină nu m-ați putut lămuri, neprezentându-mi dovezi scripturistice. Puținele dovezi -așa cum chiar dvs, mărturisiți- demonstrează că așezământul Cinei Domnului se face "spre pomenirea" Lui, aruncând o lumină spre trecut (Jertfa Sa) și spre viitor (a doua Sa venire).
.
Nu v-am prezentat dovezile scripturistice,nu pt ca nu exista,ci pt ca stiu din alte topicuri ca le interpretati in felul dv.Ce sens are sa reluam o discutie purtata de atatea ori.
Mie cel mai evident mi se pare versetul de la ap pavel : "Cine mananca si bea,sa o faca in buna oranduiala,caci mananca si bea trupul si sangele Domnului,pana la venirea Sa" Citatul e cu totul aproximativ,il stiti i dv insa,si probabil ca aveti gata pregatita interpretarea dv,desi mie citatul mi se pare evident.
Si ,dupa cum am spus,nu inteleg de ce nu ne lasati sa credem noi in aceasta prefacere a painii si vinului ?V-am spus ca numai incercand-o v-ati putea convinge.
Degeaba experimentati Cina Domnului in biserica dv,daca ea nu va daruieste har .Iar daca nu a-ti inteles inca cum se face jertfa continua a Marelui Preot,inseamna ca inca nu ati primit harul catre mantuire
Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:47:46
Banned

Implicit

Citat:
inseamna ca inca nu ati primit harul catre mantuire
Ai ajuns în sfârșit la o concluzie rezonabilă.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2010, 23:55:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai ajuns în sfârșit la o concluzie rezonabilă.
Ei da.Cum sa il convingi pe cineva care nu are har,ca are nevoie de har ca sa inteleaga ce e harul? Si in plus acela mai si crede ca il are ...
Mai ales daca acela a fost si ortodox !??
Nici eu nu am nici un har .Doar mila Domnului este ca ma tine permanent in tensiune ca sa descopar adevarul simplu al Sau. Si doar prin faptul ca merg la Biserica mai ies din lipsa aceasta de har.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii carmina Impartasania (Taina Euharistiei) 18 19.12.2010 13:50:01
Taina sfintei impartasaniei DAMIAN Impartasania (Taina Euharistiei) 4 18.12.2010 16:32:23
Despre Taina Spovedaniei adimirea Generalitati 10 10.11.2009 15:09:52
taina sfintei spovedanii rotarufelicia Pocainta 6 02.01.2007 13:41:14