![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia lasa-i tu pe adventisti.Conteaza care e adevarul lui Hristos,si acesta nu il stm nici unul din noi 100% exact.Eu iti ziceam sa incerci sa te convingi personal,pentru ca ,degeaba vin eu dintr-o tara departata si iti explic ce e rodia,daca nu mananci tu insuti una. De unde sa stim noi sa explicam o taina asa mare,dam si noi copy la ce au spus altii,si ne miram de cat de mare e transformarea in noi,cand ne impartasim concret cu aceasta Taina. Stiu ca tu ai fost dezamagit pe vremuri.Incearca din nou,fara idei preconcepute,fara logica si fara ura.Incearca pur si simplu. Caci nici apostolii nu au fost cine stie ce savanti,ci pur si simplu au primit si ei aceasta Taina,si ne-au predat-o noua ,impreuna cu invataturile scrise. In rest,putem continua la nesfarsit in interprtari... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. o jertfă idolatră; 2. o rătăcire hulitoare a Cerului; 3. o pretenție a preoților Bisericii lui Hristos de a Îl crea pe Dumnezeu; 4. o mascaradă mincinoasă jucată de niște bufoni (adică de preoții Bisericii). Mai multe, ca să vezi că nu mint, aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=182 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici eu nu inteleg mereu aceasta Taina.Si,ca remediu,stau si ma uit la cei care stau la coada si se impartasesc cu Trupul si Sangele cel sfant,si atunci stiu cu putere ca aceasta taina e un adevar.Asa cum stiu si ei,cei care stau la coada.Iar atunci cand ma impartasesc eu insumi ,la fel de puternic ,stiu ca ea e adevarata. Deci zic eu,intai vine gustarea ,si apoi intelegerea. Asa,doar citind din par Staniloaie,greu s-ar convinge cineva |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. o jertfă idolatră; 2. o rătăcire hulitoare a Cerului; 3. o pretenție a preoților Bisericii lui Hristos de a Îl crea pe Dumnezeu; 4. o mascaradă mincinoasă jucată de niște bufoni (adică de preoții Bisericii). |
|
|||
|
|||
![]()
Minciună și erezie prin ciuntirea Sfintei Scripturi. Sfânta Euharistie nu este doar spre pomenirea Lui, ci este și spre împărtășire de El, prin împărtășirea de trupul și sângele Lui: Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. (Ioan 6:53)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Degeaba participati la slujbele dv ,nu veti capata decat o indurare,o milostivire de la Dumnezeu,dar nu har.Harul nu este dat decat prin trupul Fiului Sau,odata la jertfirea Sa,si in mod continuu ,la fiecare Liturghie. Doar prin har se poate intelege ortodoxia,altfel ea este o nebunie ilogica si irationala Citat:
Mie cel mai evident mi se pare versetul de la ap pavel : "Cine mananca si bea,sa o faca in buna oranduiala,caci mananca si bea trupul si sangele Domnului,pana la venirea Sa" Citatul e cu totul aproximativ,il stiti i dv insa,si probabil ca aveti gata pregatita interpretarea dv,desi mie citatul mi se pare evident. Si ,dupa cum am spus,nu inteleg de ce nu ne lasati sa credem noi in aceasta prefacere a painii si vinului ?V-am spus ca numai incercand-o v-ati putea convinge. Degeaba experimentati Cina Domnului in biserica dv,daca ea nu va daruieste har .Iar daca nu a-ti inteles inca cum se face jertfa continua a Marelui Preot,inseamna ca inca nu ati primit harul catre mantuire |
|
|||
|
|||
![]()
Ai ajuns în sfârșit la o concluzie rezonabilă.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ei da.Cum sa il convingi pe cineva care nu are har,ca are nevoie de har ca sa inteleaga ce e harul? Si in plus acela mai si crede ca il are ...
Mai ales daca acela a fost si ortodox !?? Nici eu nu am nici un har .Doar mila Domnului este ca ma tine permanent in tensiune ca sa descopar adevarul simplu al Sau. Si doar prin faptul ca merg la Biserica mai ies din lipsa aceasta de har. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii | carmina | Impartasania (Taina Euharistiei) | 18 | 19.12.2010 13:50:01 |
Taina sfintei impartasaniei | DAMIAN | Impartasania (Taina Euharistiei) | 4 | 18.12.2010 16:32:23 |
Despre Taina Spovedaniei | adimirea | Generalitati | 10 | 10.11.2009 15:09:52 |
taina sfintei spovedanii | rotarufelicia | Pocainta | 6 | 02.01.2007 13:41:14 |
|