Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Nu este important de cate ori, ci important este ca nu respecta pricipiul sinodalitatii Apostolice in materia de doctrina, dupa cum am aratat in postarea anterioara.
|
Totusi, cu un raspuns ati ramas dator. Haideti sa va spun eu:
o singura data !
Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Va inteleg ardoarea cu care va aparti credinta romano-catolica, insa sincer va spun ca citatul pe care il aveti ca motto este ingrijorator... pare un indem la fanatism. Cred ca si participatnii la cruciada a IV a au urmat acelasi indemn... cand au jefuit Bisericile ortodoxe si nu numai.
|
Citatul din Sf. Ignatiu ar trebui sa rezoneze si in constiinta dumneavoastra, cu conditia
sa-l intelegeti si sa-l interpretati corect, cu buna credinta, deoarece el se refera la ceea ce
Biserica defineste drept bine si rau, nu un anume prelat.
Sau vreti sa-mi spuneti ca dumneavoastra va simtiti
liber sa judecati si eventual sa respingeti ceea ce invata Biserica Ortodoxa ? Atunci cu ce va deosebiti de protestanti ?
Raspundeti-mi:
Poate Biserica gresi ? Da sau nu ? Atentie, nu preotul sau episcopul cutare, ci Biserica in calitate de Trup mistic al Mantuitorului, de institutie divino-umana.
V-am mai spus, atunci cand vine vorba despre credinta, nu este loc de "dar".
In ceea ce priveste Cruciadele, va rog sa-mi aratati unde si cand a proclamat Biserica drept adevar de credinta ca trebuie atacat sau jefuit Constantinopolul.