![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-am raspuns aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=14
|
|
|||
|
|||
![]()
Amice, uita care e treaba, eu am spus Calendarul este dogma si am argumentat asta in Sfinta Traditie. Te rog, daca vrei sa porti un dialog civilizat, procedeaza si tu la fel, dar, atentie, nu ma intereseaza parerea ta sau ce fac unii nu stiu de pe unde si indiferent cit de cucernici s-ar arata atita timp cit prin vorba si fapta se opun invataturii si exemplului Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe.
De asemenea, ai mai afirmat “stilistii sunt schismatici pentru ca au rupt comuniunea”. Te rog iarasi sa nu umbli nici cu minciuni albe, jumatati de adevaruri, pentru ca separarea de ierarhul eretic nu este condamnata, ci este chiar obligatorie si lucru vrednic de lauda in ortodoxie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ortodoxia este laudabila, frumoasa, dezirabila, dar.... unde este Ortodoxia ? La paradosis, la catalin2, la ioannistor ? La Slatioara sau la Patriarhia ecumenica a Constantinopolului ? Daca dumneavoastra trei ati accepta provocarea mea si v-ati inchide intr-o camera sub conditia de a nu iesi afara pana nu ati ajuns la un consens cu privire la cine este ortodox adevarat si cine este eretic si schismatic, probabil ca ati ramane acolo muuuuuulta vreme :) Iata unul dintre motivele pentru care Mantuitorul a instituit slujirea de Print al apostolilor - pentru ca oamenii, sarmanii oameni, atat de predispusi sa cada in schisme, sectarisme, dezbinari si certuri, sa aiba un semn vizbil, un far, care sa le arate - Aici este Biserica. Bun sau rau, pacatos sau sfant, Papa a indeplinit intotdeauna aceasta functie, iar credinciosii n-au avut nevoie sa cunoasca teologie trinitara sau eclesiologie si drept canonic (sau sa se increada in episcopul x sau y) pentru a sti daca se afla in Biserica. Mantuitorul a stiut ca oile sale sunt usor de risipit, si a luat masurile necesare pentru ca nici o oaie sa nu aiba scuza ca nu a stiut unde este pastorul cel adevarat sau slujitorii sai. |
|
|||
|
|||
![]()
Papa numai pastrator al unitatii nu este .. In sec V a intrat in schisma cu Orientalii , in sec XI cu Bizantinii , in sec XV cu Protestantii iar in secol XIX cu Vechii Catolici.. Sa nu mai zic de diferitele secte si rituri care exista in cultul catolic... Acest argument este un fallacy..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai mult decat atat, in cazul schismaticilor care doresc sa se intoarca la Biserica, Papa serveste ca un bun punct de reper. Vrei sa redevi catolic - intri in comuniune cu Papa (spre exemplu, anglicanii care fac acest lucru in zilele noastre. Dar daca, sa presupunem, vrei sa devi ortodox, cu cine intri in comuniune ? cu Patriarhia BOR sau cu Patriarhia Slatioara ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acuma trebuie sa va hotarati daca doriti sa ne angajam intr-o disputa de nivel academic "gradinita" de genul "Ba tu, ba tu, ba tu", sau sa continuam sa discutam pe alte probleme..... Last edited by Erethorn; 20.11.2010 at 20:52:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate pentru tine aia nu e nici adevarat nici ceea ce am zis eu.. Of , of masluirile astea papiste.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-ești în comuniune cu Biserica mai puternică. Ce, ați auzit de Catedrale ale Mântuirii Neamului la Slătioara ? -faci cu ochiul și celor de la Slătioara, că nu știi cum se întoarce roata istoriei și cine câștigă meciul dintre fanarioți și moscoviți. Nu ați auzit de Popa Burducea ? Cel când cu Steaua, când cu Crucea ? La o adică, poți să susții că nu ai fost alături de BOR-linia ecumenistă, ci că ai încercat să lupți cu sistemul din interior. -ești un exemplu personal de conducere sobornicească a Bisericii. Din moment ce în ortodoxie patriarul BOR nu este un supraepiscop ca la papistașiști, ci puterea lui în Biserică este riguros egală cu puterea episcopului vicar al Eparhiei Mizilului și Țăndăreilor și din moment ce laicii au dreptul, în baza preoției împărătești, să-i învețe cum e cu credința pe preoții eretici, atunci e deplin legitim să fii în comuniune cu patriarhul și să susții că Daniel este eretic. Dacă nu cumva apostat.
|
|||
|
|||
![]()
papistilor! :D
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodoxia si ecumenismul | Eugen7 | Dogmatica | 234 | 02.02.2017 23:49:09 |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|