Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2010, 12:25:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si de ce ar trebui neoprotestantii sa-si reaminteasca tot timpul, pentru ca nu au existat atatea secole? Nu puteti sa cititi cele cateva pasaje din Biblie si astfel sa va amintiti in fiecare sambata?
Dacă Hristos a zis "...aceasta să faceți spre pomenirea Mea" (Luca 22,19), înseamnă că ne reamintim de jertfa Lui oridecâteori participăm la Cina Domnului. Un amănunt pe care nu-l cunoști este faptul că nu avem Cina Domnului în fiece sâmbătă.

Citat:
Iar daca nu are decat o semnificatie simbolica, te-am mai intrebat de ce spune Mantuitorul ca cine nu mananca Trupul si bea Sangele nu va avea viata vesnica?
Elementele prezente la masa Cinei au semnificație simbolică, însă Jertfa reală a Domnului și mărturisirea noastră că o acceptăm prin credință ne asigură viața veșnică. O simplă pâine și un simplu vin nu poate da viață veșnică, ci numai viață pământească (să nu mori de foame și de sete). Nici măcar trupul fizic al Domnului (cum considerați voi euharistia) nu poate da viața veșnică. Poate vei comenta această afirmație, să mă explic: câți preoți și farisei nu L-ar fi sfâșiat în bucăți cu dinții pe Domnul! Crezi că dacă ar fi făcut-o, și-ar fi asigurat prin aceasta viața veșnică? Nici pomeneală!

Citat:
E ca si cum ai spune ca daca nu mananci miel de Paste nu ai viata vesnica, mielul fiind aducerea aminte a unui eveniment.
De fapt așa a și fost. În timpul Exodului doar mâncarea mielului și ungerea sângelui lui pe ușă asigura viața evreilor, iar în anii următori, ei comemorau acest eveniment, își aminteau și-i învățau pe copiii lor despre salvarea miraculoasă din Egipt.
Pentru noi este la fel: Cina Domnului este un act comemorativ, îndeplinit "spre pomenirea" Mântuitorului.

Citat:
Vezi dar ca esti in inselare, te-au pacalit cativa americani. Daca vin niste chinezi cu alte idei ne luam dupa ei?
Trist că tu vezi "înșelare" în cuvintele lui Hristos... Cum ar fi să spun și eu că te-au înșelat niște bulgari și niște greci? Dar nu spun
Reply With Quote
Vechi 19.11.2010, 12:33:14
Banned

Implicit

Citat:
Bun, ne-ai spus parerea urmasilor simpatizantilor lui Miller, care a spus el insusi ca s-a inselat si e un profet fals.
Aceasta nu e doar "părerea simpatizanților lui Miller", ci a tuturor neoprotestanților. Ba chiar și a apostolilor. Pavel la fel spune că e un moment amintitor:
"24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea." (1 Cor.11)

Citat:
Ti-am dat exemplul cu mielul, care e tot un simbol de aducere aminte.
Tu acum analizezi pasajele acestea ca si cum nu ar avea legatura cu cel dinainte. Stim la ce se refera Iisus cand spune Trupul si Sangele, la painea si vinul din pasajul anterior, nu spune ceva la general.
Cand spune "usa'" sau poarta e tot perfect adevarat, pentru ca nimeni nu ajunge in Imparatie decat prin Iisus. Aici poti face chiar o legatura, cu ceea ce a spus, ca nimeni nu ajunge decat daca manaca Trupul si Sangele, ca asta ne-a spus.
Amebel pasaje sunt adevarate, nu simbolice. Nimeni nu intra decat prin Iisus in cel cu "usa" si nimeni nu intra decat daca manaca Trupul si Sangele (adic apainea si vinul transformate). Nu cred ca ai dat citatul care sa argumenteze.
In schimb ti-am dat exact situatia care se potriveste cu ce zici tu, mielul de Paste, un simbol de aducere aminte.
Nu-i asa ca e clar, dar tu o sa sustii doar ce iti zic americanii, chiar daca ar fi zis ca pamantul e patrat? Unde e liberul tau arbitru?
Se pare că n-ai înțeles nimic din exemplul meu. Probabil pentru tine Hristos e din scânduri, are balamale și clanță și doar trecând prin El ai viață veșnică! Halal concepție!
Reply With Quote
Vechi 19.11.2010, 12:48:49
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă Hristos a zis "...aceasta să faceți spre pomenirea Mea" (Luca 22,19), înseamnă că ne reamintim de jertfa Lui oridecâteori participăm la Cina Domnului.
Să faceți aceasta înseamnă să vă împărtășiți cu trupul și sângele lui Hristos, pe care atât mama care ți-a fătat credință cât și dumneata le huliți, hulă care de fapt este hulă la adresa lui Hristos și la adresa Sfintei Sale Biserici.

Citat:
Elementele prezente la masa Cinei au semnificație simbolică, însă Jertfa reală a Domnului și mărturisirea noastră că o acceptăm prin credință ne asigură viața veșnică. O simplă pâine și un simplu vin nu poate da viață veșnică, ci numai viață pământească (să nu mori de foame și de sete).
De fapt partea cu interpretarea simbolică este din nou o marcă a interpretării false împotriva interpretării date de Sfinții Apostoli și de Sfinții Părinți prin Duhul Sfânt.

Citat:
Nici măcar trupul fizic al Domnului (cum considerați voi euharistia) nu poate da viața veșnică. Poate vei comenta această afirmație, să mă explic: câți preoți și farisei nu L-ar fi sfâșiat în bucăți cu dinții pe Domnul! Crezi că dacă ar fi făcut-o, și-ar fi asigurat prin aceasta viața veșnică? Nici pomeneală!
Și totuși Hristos spune foarte clar că împărtășirea de El prin trupul și sângele Lui dăruiește viață veșnică, fapt care demonstrează încă o dată că sunteți potrivnici adevărului revelat în sfânta scriptură. Însă această împărtășire nu este concepută, cum iarăși pervers vrei să insinuezi, doar ca o împărtășire de trupul fizic al lui Hristos, pentru că împărtășirea de Hristos este atât spirituală cât și fizică, pentru că prin sfântul trup și sfântul sânge credinciosul se unește spiritual și fizic cu Hristos, unindu-se nu doar cu sfântul Său trup ci și cu persoana divino-umană a Mântuitorului Hristos. Iar această unire cu persoana veșnică a Mântuitorului Hristos și cu sfântul Său trup este cea care împărtășește pe credincios de viață veșnică.

Prin urmare teza conform căreia Euharistia s-ar reduce la pretențiile sectanților adventiști este o teză care în final duce în mod evident la tăgăduirea împărtășirii credinciosului de Hristos, de dragostea și adevărul Lui, de viața și învierea Lui, la tăgăduirea unirii reale a credinciosului cu Hristos în Sfânta Euharistie. Adică veșnica tehnică sectantă de a ciunti Revelația Dumnezeiască pentru a își afirma propriile lor păreri omenești.

Citat:
Pentru noi este la fel: Cina Domnului este un act comemorativ, îndeplinit "spre pomenirea" Mântuitorului.
Problema este că Euharistia nu este doar un act comemorativ, așa cum ciuntit intrepretați voi, ci este mult mai mult, și anume împărtășire de Iisus Hristos prin trupul și sângele Său euharistice.

Last edited by doctor_faustus; 19.11.2010 at 12:54:22.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2010, 13:36:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dacă Hristos a zis "...aceasta să faceți spre pomenirea Mea" (Luca 22,19), înseamnă că ne reamintim de jertfa Lui oridecâteori participăm la Cina Domnului. Un amănunt pe care nu-l cunoști este faptul că nu avem Cina Domnului în fiece sâmbătă.
Iar eu ti-am scris ca nu e pomenire pentru ca Iisus a spus ca daca nu mananci Trupul si nu bei Sangele nu ajungi in Imparatie. Nu poti sa-mi spui ca ajungerea in Imparatie depinde de a manca paine si vin ca ne apucam sa radem.
Citat:
Elementele prezente la masa Cinei au semnificație simbolică, însă Jertfa reală a Domnului și mărturisirea noastră că o acceptăm prin credință ne asigură viața veșnică. O simplă pâine și un simplu vin nu poate da viață veșnică, ci numai viață pământească (să nu mori de foame și de sete). Nici măcar trupul fizic al Domnului (cum considerați voi euharistia) nu poate da viața veșnică.
Inseamna ca voi nu credeti de fapt Sfanta Scriptura, cand Iisus a zis clar, cine nu bea Sangele si nu mananca Trupul nu se poate mantui. De ce nu doresti sa te mantuiesti si vrei doar sa dezbati filozofic? Ca limba romana sau greaca sau latina e clara.
Citat:
De fapt așa a și fost. În timpul Exodului doar mâncarea mielului și ungerea sângelui lui pe ușă asigura viața evreilor, iar în anii următori, ei comemorau acest eveniment, își aminteau și-i învățau pe copiii lor despre salvarea miraculoasă din Egipt.
Si repet pentru a zecea oara, unde a zis Domnul ca cine nu mananca mielul nu se poate mantui? Asta insemna comemorare, doar o aducere aminte, fara sa fie conditionata.
Citat:
Trist că tu vezi "înșelare" în cuvintele lui Hristos... Cum ar fi să spun și eu că te-au înșelat niște bulgari și niște greci? Dar nu spun
Pai nu poti spune, pentru ca aceia aveau exact aceeasi credinta si invataturi ca si in primul mileniu. iar daca nu stii, episcopi erau in Dobrogea chiar in primele secole, avem si mucenici de pe vremea romanilor (cu sfinte moaste mirositoare a mir).
Reply With Quote
Vechi 19.11.2010, 13:41:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Se pare că n-ai înțeles nimic din exemplul meu. Probabil pentru tine Hristos e din scânduri, are balamale și clanță și doar trecând prin El ai viață veșnică! Halal concepție!
"Usa" are intelesul si de intrare, loc pe unde se intra, nu trebuie sa aiba si vizor. De ce nu a zis Iisus cine crede in Mine si a spus de Trup si Sange? Ce intelegi tu prin Trup si Sange? Cum adica vine citatul asta in interpretarea adventistilor?
Reply With Quote
Vechi 19.11.2010, 15:12:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Si catolicii au auzit de Cuv. Paisie Aghioritul, mare facator de minuni. Intrebarea ultima denota faptul ca tu nu ai citit niciodata despre un sfant.
Sa stii ca am mai citit, insa si nu trebuie uitat nici o clipa ca si ei gresesc destul de mult, iar cind vine vorba de previziuni si profetii chiar o dau in bara de cele mai multe ori, la care cind sunt confruntati cu : Dar oare de ce parinte nu s-a intimplat asa cum ati proorocit? o dau cotita, cu tot felul de variante, ba ca Dumnezeu si ostirile ceresti nu s-au hotarit sa atace, ba Dumnezeu a hotarit sa ne mai dea timp de pocainta si alte variatiuni pe aceeasi tema.
Deci hai sa o lasam mai moale...mie-mi plac in general sfaturile lor de viata insa luate cu mare atentie si grija!...mai ales pentru a nu rani pe altii.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2010, 15:20:35
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
"Usa" are intelesul si de intrare, loc pe unde se intra, nu trebuie sa aiba si vizor. De ce nu a zis Iisus cine crede in Mine si a spus de Trup si Sange? Ce intelegi tu prin Trup si Sange? Cum adica vine citatul asta in interpretarea adventistilor?
Tricesimquintus are dreptate ca toate sunt simboluri si trebuiesc luate ca atare nu inchipuite ca fiind carne macra si singe cu globule rosii in ea( ca doar nu suntem vampiri Doamne fereste!) ci fringerea piinii comunitare si potolirea setei printr-un pahar de vin( mai ales ca in unele regiuni vinul era singura bautura curata de care nu te imbolnaveai) si prin acest aspect Hristos a vrut sa ne sugereze pomenirea lui, sanatate vesnica(viata) prin aceste paralele CLARE LUATE DIN VIATA DE ZI CU ZI, ceva ce ucenicii care erau complet in ceata cu restul invataturilor, AU PRICEPUT.

Acest mod de abordare prezinta o logica clara din felul in care Hristos a reamintit credinciosilor cum se maninca si importanta adunarilor in numele Lui. Eu nu sunt de acord cu alte aspecte adventiste ciudate dar aici eu unul sunt de acord cu domnul T.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2010, 11:31:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu uita că și eu cred la fel cuvintele lui Iisus, doar că le înțeleg în alt mod. Împărtășirea cu trupul și sângele Domnului (desigur nu la modul carnal și sângeros) cred că îmi dă viață. Pâinea și vinul sunt semnele exterioare și vizibile ale harului interior și invizibil. Harul divin nu subzistă în elementele materiale ale actului euharistic, ci în făgăduința care este legată de act și care devine activă prin primirea mijlocită de credința participantului la comuniune.
Daca Isus a spus "acesta ESTE Trupul meu" si tu spui ca de fapta acela nu este trupul lui Isus, atunci il faci pe Isus mincinos, insa eu Ilcred pe Isus. Daca Isus a spus "ASTAZAI vei fi cu mine in Rai" si tu spui ca nu are cum sa fie asa, si aduci un milion de argumente, atuci il faci pe Isus micinos, iar eu prefer sa-l cred pe Isus. "ESTE" inseamna este si nu altceva, "astazi" inseamna astazi si nu altceva. Daca Isus a spus "cuvintele voastre sa fie da sau nu, restul vine de la diavol" (iarasi, citez din memorie)-prefer sa il cred pe Isus. Cred ceea ce a spus Isus si e scris negru pe alb; argumentele care vin pe linga sint toate de la cel rau.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2010, 22:17:54
Banned

Implicit

Citat:
Iar eu ti-am scris ca nu e pomenire
Nu-mi mai scrie asta, m-ai lămurit... Cred că a sosit momentul să-I spui Domnului problema ta: "Doamne Iisuse Hristoase, Tu ai spus în Luca 22,19 '...aceasta să faceți spre pomenirea Mea', dar eu nu Te mai cred. Ajută necredinței mele. Amin! "

Citat:
Nu poti sa-mi spui ca ajungerea in Imparatie depinde de a manca paine si vin ca ne apucam sa radem.
Nici n-am spus asta. Participarea la Cina Domnului fără credință în loc să ducă în Împărăția lui Dumnezeu, duce în împărăția morților, așa cum l-a dus pe Iuda. La ce i-a ajutat participarea la Cină? A mâncat trupul și sângele Domnului și a ajuns în Iad...

Citat:
Si repet pentru a zecea oara, unde a zis Domnul ca cine nu mananca mielul nu se poate mantui? Asta insemna comemorare, doar o aducere aminte, fara sa fie conditionata.
Am spus că cine nu mânca mielul și nu ungea ușiorii cu sângele lui nu era mântuit (salvat). Ieșirea 12.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2010, 22:21:16
Banned

Implicit

Citat:
Degeaba te legi de elemente neesențiale, lasă vizorul... A spus sau nu Hristos?

"Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui..." (Ioan 10,9)

Îl crezi sau nu? Și dacă-L crezi, tot așa literalist Îl crezi precum în cazul împărtășaniei? Trebuie să intri chiar prin trupul și sîngele Său ca prin ușă ca să te mântuiești, ori în acest caz ușa îl simbolizează doar pe Hristos, nu e chiar ușa aia de lemn? Pentru a te mântui, trebuie chiar să mânci carnea și sîngele Lui, ori doar pâinea și vinul care le simbolizează?

Spune că nici acum n-ai înțeles și eu mă dau bătut, te las în pace...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii carmina Impartasania (Taina Euharistiei) 18 19.12.2010 13:50:01
Taina sfintei impartasaniei DAMIAN Impartasania (Taina Euharistiei) 4 18.12.2010 16:32:23
Despre Taina Spovedaniei adimirea Generalitati 10 10.11.2009 15:09:52
taina sfintei spovedanii rotarufelicia Pocainta 6 02.01.2007 13:41:14