![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum Cuvantul lui Dumnezeu poate fi scris, tot asa, el poate fi si pictat pentru ca de acum are un chip de om.
Asa cum Cuvantul lui Dumnezeu reprezentat in scris (Biblia) e vrednic de respect, tot asa si Cuvantul lui Dumnezeu reprezentat prin pictura (Icoana) e vrednic de respect. Delia 31 Cum pot fi interpretate urmatoarele: IOAN 6: 38. pentru ca M'am pogorat din cer ca sa fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M'a trimis. Mt 26:39, Mc 14:36, Lc 22:42, In 3:13, In 4:34, In 5:30, In 8:28-29 39. Iar voia Celui ce M'a trimis, aceasta este: sa nu-l pierd pe nici unul din cei pe care Mi-a dat, ci sa-l inviez in ziua de apoi. In 6:44, In 6:54, In 11:24 40. Ca aceasta este voia Tatalui Meu, ca tot cel care-L vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua de apoi". In 3:16, In 5:24, In 6:44, In 6:54, In 11:24 MARCU 16: 14. In cele din urma, pe cand cei unsprezece sedeau la masa, El li S'a aratat si i-a dojenit pentru necredinta si impietrirea inimii lor, ca nu i-au crezut pe cei ce-L vazusera inviat. Mt 28:16-17, Lc 24:36-41, In 20:19, 1Co 15:5 15. Si le-a zis: "Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura. Is 2:3, Is 52:10, Mt 28:19, Col 1:23 16. Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui; dar cel ce nu va crede, se va osandi. IOAN 20: 27. Apoi i-a zis lui Toma: "Adu-ti degetul tau incoace; si vezi mainile Mele; si adu-ti mana ta si pune-o in coasta Mea; si nu fi necredincios, ci credincios!" 28. Raspunzand Toma, I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" 29. Iisus i-a zis: "Pentru ca M'ai vazut, ai crezut; fericiti cei ce au crezut fara sa fi vazut!" ... 31. Iar acestea s'au scris, pentru ca voi sa credeti ca Iisus este Hristos, Fiul lui Dumnezeu; si, crezand, viata sa aveti intru numele Lui. Ce trebuie facut!? propovaduita credinta in Iisus sau inchinarea la icoane? Propovaduirea in cuvinte a faptelor sfintilor si a face fapte sau afisarea icoanelor si indemnarea de inchinare la acestea!? MARCU 16: 20. Iar ei, plecand, au propovaduit pretutindeni, Domnul lucrand impreuna cu ei si intarind cuvantul prin semnele ce urmau. Amin. FA 14:3, FA 19:11, 1Co 3:6, Evr 2:3-4 Last edited by user11; 18.11.2010 at 17:14:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumneavoastra aveti ideea asta bizara ca BO si BC, daca se inchina in fata icoanelor, nu i se inchina si nu propovaduiesc credinta in Cristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omu asta de rea credinta tot mentioneaza VT si Legea, dar uita ca si evreii aveau chipuri si reprezentari poruncite de insusi Dumnezeu. Prin lege era interzisa reprezentarea falsa.Uite de exemplu vitelul de aur.. Aceasta a fost o reprezentare falsa pentru ca Dumnezeu nu e un dobitoc, sau un animal.. Astfel de reprezentari erau comune pe vremuri in religiile pagane in care zeii semanau foarte mult cu animale : centauri , om cu cap de leu , om cu cap de pasare, hidre , balauri , serpi , etc.. Astea toate au fost reprezentari false ale lui Dumnezeu.. De altfel orice redare a fiintei lui Dumnezeu inainte de Intrupare ar fi fost una falsa , pentru ca pe Dumnezeu nimeni nu l-a vazut(Ioan 1:18).Dumnezeu nu a devenit om decat la Intrupare, atunci cand si-a asumat si insusit firea umana.Intreaga fiinta a lui Dumnezeu a locuit in Iisus Hristos(Col 2:9).. In Iisus este continuta toata fiinta dumnezeirii.. Iisus este chipul vazut al invizibilului Dumnezeu.. Invizibilul Dumnezeu a devenit vizibil, tangibil(pipaibil) si auzibil... Prin Iisus oamenii au putut vedea, pipai si auzi Cuvantul cel din veci care a devenit om si a locuit printre noi.Asadar orice reprezentare a lui Iisus , Dumnezeu-Omul , este una adevarata pentru ca El a devenit om, fiind Insusi Icoana vie a lui Dumnezeu.. Porunca a doua nu se adreseaza icoanelor pentru ca icoanele nu sunt reprezentari false. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu ma intreb, daca dumneavoastra sunteti convins ca Ortodoxia este dreapta credinta, ce fel de marturie dati despre aceasta dreapta credinta prin expresii precum cele de mai sus. |
|
|||
|
|||
![]()
Du-te sapa mai incolo ca aici e beton.
|
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca da....
Daca va referiti la inima dumneavoastra, nu deznadajduiti. Iubire exista in fiecare inima, caci a fost facuta de Dumnezeu. Daca va referiti la credinta dumneavoastra, aveti grija sa nu cadeti in pacatul mandriei. Mai era unul, mi se pare vames, care se credea "beton".... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Danut7; 18.11.2010 at 21:43:35. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
1. Dar mă voi sili [acum] ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea [citind epistoele mele]. sau 2. Dar mă voi sili ca și după plecarea mea [să vă fac], să vă amintiți necontenit de acestea. Eu sunt convins că apostolul Petru nu avea în plan ca după moartea lui să-i bântuie pe creștini, agasându-i și îngrozindu-i necontenit cu versetele scrise de el în timpul vieții. Suficient că unii sunt torturați de înțelegerea greșită a epistolelor lui (vezi 1 Petru 3). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cine vă garantează că reprezentarea iconografică a lui Hristos corespunde realității? Un mozaic la distanță de trei secole, ori o iluzorie pictură pierdută a doctorului Luca? Hai să fim serioși! Ca să nu mai vorbim că pretinsa cinstire a acestor reprezentări înaintea cărora (exact cum spune porunca să nu se facă) se pleacă, se fac temenele, se tămâiază, se fac slujbe, reprezintă un grav prejudiciu adus lui Dumnezeu căruia trebuie să ne închinăm în duh și adevăr. Cum v-ar cădea să-l vedeți pe iubitul dvs. stând cu spatele și pupând de zor o caricatură ce vă seamănă vag? Și asta în timp ce repetă continuu că vă iubește? Și asta ani și ani la rând... Acum înțelegeți de ce inima Lui sensibilă de Dumnezeu e afectată și L-a determinat să dăltuiască în piatra Decalogului cuvântul omenesc "gelozie" (Ieșirea 20,5)? Citat:
Din partea mea, puteți să vă trăiți credința cum doriți. N-am să ard icoanele și nici n-am să le rad de pe pereți. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu ai citit textele acelea, ori le-ai lipit așa cum le-ai găsit? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mica intrebare despre casatorie | cred_cu_adevarat | Nunta | 5 | 21.11.2012 22:35:44 |
O mica intrebare ! | Darkanian | Generalitati | 1 | 02.03.2011 22:29:30 |
O mica intrebare | evika_evita | Generalitati | 21 | 16.09.2009 02:39:33 |
Despre icoane | alecsandru | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 44 | 29.05.2008 10:58:01 |
O mica intrebare... | Andragel | Generalitati | 11 | 23.02.2008 15:46:57 |
|