![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aprecierea de care se bucură Păunescu este o isterie de masă, oamenii sunt victimele unei păcăleli pentru că lipsiți de reperele culturii adevărate (comunismul i-a privat) se mulțumesc cu kitschul produs de un ipocrit. Kitschul e un fenomen complex și periculos social, fiindcă promovează prostia prin intermediul falselor valori. Arta are o influență socială foarte mare, ea modelează conștiințe, doctrine, idealuri de viață și dacă arta e un surogat produs de oameni rău intenționați ea are efecte grave asupra mentalităților și manifestărilor umane.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 08.11.2010 at 23:12:55. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
trebuie sa avem respect pentru semenii nostri care trec in lumea de dincolo, avand de infruntat vamile vazduhului,cele pe care si noi le vom trece la vrema destinata noua !
insa totusi ,in relativul meu de traitor pamantesc ,nu pot sa nu imi imaginez o imensa comparatie : PAUL GOMA- adrian paunescu ! as dori, sa va imaginati si voi, desigur,cunoscand si ascultand ambele parti ! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Din orice unghi ai privi situatia, Paunescu si toata miscarea culturala declansata de el sunt la ani lumina distanta de mizeria sub-culturala din ziua de azi. C-o fi facut toate lucrurile acestea pentru a se slavi pe sine, nu stiu, insa stiu si este unanim recunoscut faptul ca in anii '60-70-80, Paunescu era unul din numele grele ale literaturii, el fiind un scriitor nu numai prolific ci si unul extrem de talentat. Eu nu cataloghez poeziile lui Paunescu drept kitsch in nici un caz.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Faptul că Păunescu era apreciat nu înseamnă că e o valoare, este o eroare de logică. Iar kitschul îmbracă forme mai subtile decât crezi și discernerea între kitsch și valoare autentică implică o cunoaștere a filozofiei artei. Poți vedea din pagina de pe wikipedia care sunt indiciile kitschului: -Opus față de operele de artă (care chiar cer interpretare), kitschul nu este interpretabil; -Kitschul propagă și repetă stereotipuri și clișee și îi lipsește originalitatea; -Kitschul este deseori ușor reproductibil (articole de masă). Adică exact ceea ce se poate spune despre creațiile lui Păunescu. Pentru o analiză mai extinsă a ceea ce reprezintă kitschul poți citi această carte: http://www.scribd.com/doc/24522715/P...-Abraham-Moles Acolo vei afla de pildă că opere la care nu te-ai fi așteptat sunt de fapt kitschuri. Autorul spune că două din cele mai vestite castele europene, Neuschwanstein în Germania și Peleș în România, sunt niște capodopere ale kitschului.
|
||||
|
||||
|
Si viceversa stimabile, si viceversa.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 18.04.2012 00:29:02 |
| OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 17:29:42 |
| Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 11:59:37 |
| Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 15:10:09 |
| Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 15:46:07 |
|
|