Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2010, 21:44:53
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Mi-am intrebat si duhovnicul daca pot sa ma impartasesc in cazul cand am mancat carne sambata si a raspuns afirmativ.
De fapt ii spusesem ca m-am hotarat sa nu mai mananc sambata carne,inainte de impartasire,ci doar cel mult lactate.Iar el mi-a spus ca nu e neaparata nevoie,mai important este sa avem cugetul curat.

Haide sa ne gandim un pic logic! Avem posturile de miercurea si vinerea si posturile de peste an,randuite de Biserica.In total sunt mai multe zile de post decat de dulce!
Daca cineva s-ar hotari sa se impartaseasca des,ar trebui sa posteasca aproape tot timpul.

Nu este un canon pentru postirea de dulce inainte de impartasanie!Aceasta este la latitudinea duhovnicului si a celui care se impartaseste.Adica ,daca eu imi doresc sa ma impartasesc des,sa nu fie mancarea de dulce o opreliste pentru mine.Iar daca am evlavie mai mare si doresc sa postesc si sambata,atunci postul e bineprimit.Insa sa facem delimitarea : nu este obligatoriu,ci doar pentru cei care vor de bunavoie!
Iar duhovnicul meu daca cumva nu am tinut post joi ,inainte de spovedania de vineri si imi da dezlegare sa ma impartasesc duminica imi spune sa tin post simbata si duminica sa ma impartasesc.
Deci s-au facut 3 zile de post.
Uneori ne putem spovedi fara a ne impartasi .
Nu inteleg de ce ar fi o corvoada sa tinem post si simbata.

Last edited by anita; 08.11.2010 at 21:47:50.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne impartasim des sau rar? Va_iubesc Impartasania (Taina Euharistiei) 978 17.05.2017 02:29:00
Cum sa ne impartasim? Adriana-Simona Impartasania (Taina Euharistiei) 21 09.01.2014 14:17:16