![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, eu am spus ce aveam de spus, dupa cum rosteste si Sfantul Ioan Gura de Aur.
Nici fapte fara invatatura dreapta, insa nici invatatura dreapta fara fapte. Numai dreapta credinta unita cu faptele cele bune poate da nadejde autentica spre mantuire. Cat despre faptele singure, ori despre credinta lipsita de fapte... acestea tin de mila si de iconomia lui Dumnezeu. Cine vrea sa faca fapte din inima si atat, fara sa marturiseasca si dreapta credinta, treaba lui, sa le faca. Acela sa aibe insa grija, caci mare inselare se poate ascunde intr'o minte care mizeaza pe faptul ca "lucreaza cu inima". Diavolul insusi sfatuieste, uneori, la fapte bune, ca tocmai prin ele sa ne piarda. Milostenie savarsita pentru slava de sine ori izvorata din egoism (exista aceasta fapta). Multime de metanii si nevointe aspre, lipsite insa de ascultare, smerenie si dragoste. Aprofundarea cartilor, lipsita insa de jertfa vie pentru semeni, etc.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 08.11.2010 at 17:29:19. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Practica Liturgica | anonimos92 | Preotul | 4 | 14.10.2012 22:47:56 |
Rugaciune si practica | AGabriela | Generalitati | 10 | 23.07.2012 13:22:41 |
exorcismul se mai practica? | indiranikos | Exorcismul | 19 | 27.10.2010 22:29:23 |
Se mai practica zeciuiala? | potoceanc | Generalitati | 2 | 07.10.2009 11:19:08 |
Intrebari de teologie practica | belciuge | Generalitati | 19 | 29.05.2008 08:04:22 |
|