![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Insa discutia se purta in jurul instinctelor. Tu afirmai ca instinctele il vor invata pe tanar tot ce trebuie despre dragostea trupeasca. Insa ma intreb cum poate fi realizat acest lucru atat timp cat tocmai in perioada de manifestare navalnica a instinctelor, adolescentului i se spune ca acestea trebuie reprimate. Cineva a scris astazi un lucru f. interesant (cred ca Mihnea Dragomir), si anume ca Biserica ne cere noua, credinciosilor, sa Il iubim pe Dumnezeu, ceea ce nu este usor. Putini vor recunoaste acest lucru. Ca sa ajungi sa nutresti sentimente de dragoste fata de Dumnezeu, trebuie mai intai sa-L cunosti (la unii dureaza mai mult, la altii mai putin). In mod analogic, indemnul la castitate adresat unui adolescent nu este inteles de catre acesta, deoarece beneficiile unui asemenea comportament nu pot fi lesne evidentiate. In marea majoritate a cazurilor trec ani buni in viata unui om pana cand acesta ajunge sa dea o alta valoare anumitor situatii din trecut. De unde "da-i Doamne romanului mintea cea de pe urma"!...
|
||||
|
||||
|
Spunea un utilizator mai devreme:
Citat:
Adica eu daca simt sa fac aceste lucruri nu ar fi firesc daca nu am binecuvintarea duhovnicului meu sau daca nu este in cadrul unui canon? Poate ma lamureste si pe mine cineva (prefer nu utilizatorul cu pricina,pt ca probabil iar o va lua personal),pentru ca in cazul acesta imi revine in amintire discutia pe care am avut-o cu un yogin din Misa acum cativa ani:vedeam foarte clar ca nu simtea o deosebita bucurie sa faca milostenie,sa isi ajute semenii,insa,cu toate acestea o facea.Si atunci l-am intrebat mirata de ce,daca nu simte sa daruiasca,continua sa procedeze asa?Si mi-a raspuns ca o facea pentru a-si arde karma...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Chiar și Scriptura spune că pe Dumnezeu Îl iubim prin fapte, nu prin sentimente: Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește .... Iisus a răspuns și i-a zis: Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu (Ioan 14)
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! | mihailt | Nunta | 23 | 02.11.2010 22:03:03 |
| permis biometric | cosmin95 | Generalitati | 8 | 30.08.2009 17:11:12 |
|
|