![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca nu ma inseala memoria, aceasta carte este considerata eretica si periculoasa pt suflet de catre Sf. Ignatie Briancianinov ("despre inselare").
|
|
|
||||
|
||||
|
Cuviosul Siluan Athonitul - Între iadul deznădejdii și iadul smereniei;
Lazarus Moore - Sfântul Serafim de Sarov - o scurtă biografie spirituală; Savatie Baștovoi - Între freud și Hristos.
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! (rugăciunea Sfântului Efrem Sirul) Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cartea scrisa de Toma de Kempis este cea despre care stii tu, ca este eretica si in consecinta nu este indicata a fi citita. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu stiu daca sunt doua carti diferite. |
|
|
||||
|
||||
|
Mantuirea pacatosilor (monah Agapie Criteanu)... ultima pe care am citit-o si este extraordinara
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur) |
|
|
||||
|
||||
|
http://www.megaupload.com/?d=558L7KQZ
contine: Patericul Sarovului Patericul egiptean Patericul mirenilor Patericul romanesc Patericul de la Optina Indrumari duhovnicesti in fiecare zi a anului Patericul Sf. Teofan Zavoratul Patericul Solovetului Limonariu sau Livada duhovniceasca Patericul atonit Patericul giorgian Patericul Lavrei Pesterilor Patericul secolului xx Flori din gradina Maicii Domnului Proloagele de la Ohrida vol 1 Proloagele de la Ohrida vol 2
|
||||
|
||||
|
Carti?Sunt multe,dar din toate,incepe cu ,,Carticica de rugaciuni",apoi apleaca-ti fruntea si asupra altora cu binecuvantarea Parintelui duhovnic,eu asa am procedat,asa te vei zidi sufleteste,si mai ales vei intelege cele scrise!
Filocalia<Scara lui Iona Scararu,<Vietile Sfintilor,si multe altele!Iti urez ca Dumnezeu sa te lumineze! |
|
|
||||
|
||||
|
Recomand cartea "Iannis cel nebun pentru Hristos". De exceptie!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In ce priveste experienta mea, pe mine m-au scos din iadul pe care il traiam (rupt cu totul de Biserica): 1. Pelerinul rus 2. Filocalia vol. 10 - Sfantul Isaac Sirul. Abia apoi au venit celelalte (am luat-o cumva de la coada la cap...), iar acum port mereu cu mine Psaltirea si sunt fericit cand citesc din Ceaslov. Dar cartea mea de capatai ramane Biblia. Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Eu am Urmarea lui Hristos scrisa de Toma de Kempis si e publicata chiar de o editura ortodoxa cu binecuvantarea unei Episcopii, n-o am acum la mine ca sa scriu exact. Dar daca ar fi eretica cum ar publica Biserica asa ceva?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Carti | adina91 | Resurse ortodoxe on-line | 54 | 02.10.2017 17:59:34 |
| Ce rugaciuni sunt recomandate cand nu poti dormi ? | anisoara | Generalitati | 13 | 16.07.2012 23:00:33 |
| Carti noi | brandusa | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.03.2010 17:55:33 |
| carti | georgiana52 | Generalitati | 2 | 12.09.2009 00:24:19 |
| carti | Annamarria | Generalitati | 41 | 02.09.2007 22:38:17 |
|
|