![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu cred că ispita este exact în cealaltă parte. În a socoti că noi le știm cel mai bine pe toate. Ori a socoti că Biserica nu operează cu porunci, ci numai cu sfaturi a căror încălcare ar putea avea consecințe sau ar putea să nu aibă consecințe. Ceva cam ca "copilul mamei, s-a lăsat răcoare, poate că ar fi bine să mai pui o haină". Într-un astfel de caz, ascultarea e opțională. Dacă nu ascultăm, am putea răci sau am putea să nu răcim. Chiar și dacă răcim, la urma urmei nu e ceva, în general, grav. Dar nu așa stau lucrurile în ceea ce privește poruncile Bisericii. Cine nu le ascultă, în mod sigur se va îmbolnăvi. Iar boala va fi mai grea decât o simplă răceală. De aceea, zic: în raporturile noastre cu Dumnezeu și cu Biserica Sa, mai bine să fim precum copiii, decât precum adolescenții. Precum Gică Contra. Părerea mea.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sigur ca episcopii si preotii, si in general persoanele mai induhovnicite decat noi, ne calauzesc pe calea mantuirii. Dar nu precum o dadaca copiii lasati in grija ei, ci precum un parinte care isi educa fiul ca sa devina el insusi parinte. Este o ispita in sensul ca este mai usor sa ramai copil decat sa devii adult. Iar Dumnezeu ne vrea adulti. De aceea si-a si luat riscul sa il creeze pe Adam dupa chipul Sau.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 26.10.2010 at 17:33:04. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! | mihailt | Nunta | 23 | 02.11.2010 22:03:03 |
| permis biometric | cosmin95 | Generalitati | 8 | 30.08.2009 17:11:12 |
|
|