![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bunicul meu care a trait acele vremi mi-a zis ca rusii capturasera niste studenti de fusesera la o manifestatie anti-comunista sau anti-ruseasca si au amenitat pe rege ca ii omoara pe toti acei studenti daca nu abdica. (si asta e una din ipotezele care e zisa si pe wikipedia). In Romania deja rusii intrasera in Moldova si bateau rau armata romana cand au fost intoarse armele.Aceasta o stiu de la un vecin al meu care a fost ofiter superior in armata romana si luptase cu rusii pe acolo. Antonescu a acceptat sa moara pentru binele tarii. Asta in schimb nu se mai zice. Da vedeti ca zice pe wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/First_J...inev_Offensive Pai mai fratilor trupele rusesti erau in aprilie 1944 deja in Moldova si se bateau cu fortele romano-germane la Targu Frumos. http://en.wikipedia.org/wiki/First_B...3%A2rgu_Frumos Potftiti si vedeti unde e Targu Frumos,in judetul Iasi: http://ro.wikipedia.org/wiki/T%C3%A2rgu_Frumos A am uitat sa pun linkul era a doua batalie "Iasi-Chisinau" de incepuse pe 20 august 1944 si acolo trupele romano-germane erau batute la greu si atunci s-a adoptat solutia ca Romania sa treaca de partea puterilor aliate: http://en.wikipedia.org/wiki/Jassy%E...August_1944%29 Nu ar fi fost oare Romania distrusa intr-un conflict intre trupele rusesti parte si cele germano-romane? Asa a fost evitata distrugerea Romaniei,cu intoarcerea armelor. Ce credeti aliatilor le-ar fi fost rusine sa ne bombardeze? Eu cred ca nu.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 25.10.2010 at 23:09:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe deasupra memorialistica legionara este bogata in istorie veridica a Romaniei . Este multa informatie , chiar si istoricul Roller care a facut cartile de istorie de pe vremea comunistilor a scris istoria pe care a vrut-o el , deoarece el era rus sovietic, deci spuneam ca este multa informatie , depinde pt. ce aveti dvs. afinitate ! Nu trebuie sa va suparati pe mine ca nu am aceiasi parere cu a dvs. , astfel ne deoasebim . Adevarul se lasa greu marturisit in orice stiinta
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 25.10.2010 at 23:07:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate eu am vorbit cu om care a fost pe front acolo la Iasi.
(ofiter superior) Si uimitor cum ce povesteste el coincide cu ce zice istoria. Vezi aci harta care prezinta cum era situatia in august 1944: ![]() Acesti inselati de draci (nazistii si neo-nazistii) acum neaga adevarul da ce sa te miri daca dracii ii inseala doar nu o sa spuna ce e adevarat.
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate Zaharia cum crezi fratia ta ca ajunsesera trupele rusesti prin aprilie 1944 la Targu Frumos in judetul Iasi in Moldova,se teleportase pana acolo?
|
|||
|
|||
![]()
Poftiti si mesajul de felicitare a PF Daniel Patriarhul Romaniei pentru regele Mihai:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/mesa...ai_i_3237.html "Majestății Sale, Regelui MIHAI I al României, Principe de Hohenzollern. Majestatea Voastră, Cu prilejul aniversării zilei de naștere, avem deosebita bucurie de a Vă adresa alese urări de sănătate, bucurie și viață îndelungată. Rugăm pe Hristos-Domnul, Dăruitorul Cel Sfânt al vieții și al tuturor binefacerilor, să Vă dăruiască ajutorul Său sfânt și noi împliniri în nobila activitate pe care o desfășurați în slujba poporului român. Întru mulți și fericiți ani! Cu aleasă prețuire și binecuvântare, † DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române"
|
|||
|
|||
![]()
MULTI ANI fericiti, regelui Mihai I!
Permiteti-mi ca, cu aceasta ocazie sa pun aici Testamentul Regelui Carol I, ca sa vedem ce inseamna Tara pentru un rege: Testamentul meu, scris și iscălit de propria mea mână, la 14/26 februarie 1899, în capitala mea, București. Testamentul meu, scris de mine, în luna lui fevruarie 1899, pentru a fi publicat prin "Monitor" după moartea mea, cu rugămintea ca ultima mea voință și dorință să fie urmate întocmai cum le-am descris aci, cu propria mea mână, fiind încă voinic și sănătos. Având aproape 60 de ani, privesc ca o datorie, ca să mă hotărăsc a lua cele din urmă dispoziții. Alcătuind acest testament, gândesc înainte de toate la iubitul meu popor, pentru care inima mea a bătut neîncetat și care a avut deplină încredere în mine. Viața mea este așa de strâns legată de această de Dumnezeu binecuvântată țară , că doresc să-i las și după moartea mea, dovezi vădite de adâncă simpatie și de viul interes pe care le-am avut pentru dânsa. Zi și noapte, m-am gândit la fericirea României, care a ajuns să ocupe acum o poziție vrednică între statele europene, m-am silit ca simțământul religios să fie ridicat și dezvoltat în toate straturile societății și ca fiecare să îndeplinească datoria sa, având ca țintă numai interesele statului. Cu toate greutățile pe care le-am întâlnit, cu toate bănuielile care s-au ridicat, mai ales la începutul domniei mele, în contra mea, expunându-mă la atacurile cele mai violente, am pășit fără frică și fără șovăire înainte, pe calea dreaptă, având nemărginită încredere în Dumnezeu și în bunul simț al credinciosului meu popor. Înconjurat și sprijinit de fruntașii țării, pentru care am avut întotdeauna o adâncă recunoștință și o vie afecțiune, am reușit să ridic, la gurile Dunării și pe Marea Neagră, un stat înzestrat cu o bună armată și cu toate mijloacele, spre a putea menține frumoasa sa poziție și realiza odată înaltele sale aspirațiuni. Succesorul meu la tron primește, ia dar o moștenire, de care el va fi mândru și pe care o va cârmui, am toată speranța, în spiritul meu, călăuzit fiind prin deviza: "Totul pentru țară, nimic pentru mine" Mulțumesc din suflet tuturor celor care au lucrat cu mine și care m-au servit cu credință. Iert acelora care au scris și au vorbit în contra mea, căutând a mă calomnia sau a arunca îndoieli asupra bunelor mele intențiuni. Trimițând tuturor o ultimă salutare, plină de dragoste, rog ca și generațiile viitoare să-și amintească din când în când de acela care s-a închinat cu tot sufletul, iubitului său popor, în mijlocul căruia el s-a găsit așa de fericit. Pronia cerească a voit ca să sfârșesc bogata mea viață. Am trăit și mor cu deviza care strălucește în armele României: "Nihil sine Deo". Doresc să fiu îmbrăcat în uniformă de general (mică ținută, cum am purtat-o în toate zilele), cu decorațiile de război și numai Steaua României și Crucea de Hohenzollern, pe piept. Am rămas credincios religiunii mele, însă am avut și o deosebită dragoste pentru biserica răsăriteană, în care scumpa mea fiică, Maria, era botezată. Binecuvântarea corpului meu se va face de un preot catolic, însă doresc ca clerul de amândouă bisericile să facă rugăciuni la sicriul meu, care trebuie să fie foarte simplu. (...) Coroana de oțel, făurită dintr-un tun luat pe câmpul de luptă și stropit cu sângele vitejilor mei ostași, trebuie să fie depusă lângă mine, purtată până la cel din urmă locaș al meu și readusă apoi la palat. Sicriul meu, închis, va fi pus pe afetul unui tun, biruit (dacă se poate) la Plevna și tras de șase cai din grajdurile mele, fără văluri negre. Toate steagurile care au fâlfâit pe câmpiile de bătaie vor fi purtate înaintea și în urma sicriului meu, ca semn că scumpa mea armată a jurat credință steagului său și șefului sau suprem, care prin voința lui Dumnezeu, nu mai este în mijlocul credincioșilor săi ostași. Tunurile vor bubui din toate forturile din București, Focșani și Galați, ridicate de mine, ca un scut puternic al vetrei strămoșești, în timpuri de grele încercări, de care Cerul să păzească țara. Trimit armatei mele, pe care am îngrijit-o cu dragoste și căreia m-am închinat cu toată inima, cea din urmă salutare, rugând-o a-mi păstra o amintire caldă. (...) Prin o bună gospodărie și o severă rânduială în cheltuieli, fără a micșora numeroasele ajutoare cerute din toate părțile, averea mea a crescut din an în an, așa că pot dispune astăzi de sume însemnate, în folosul scumpei mele Românii și pentru binefaceri. Am hotărât dar o sumă de 12 milioane de lei, pentru diferitele așezăminte, noi fundațiuni și ca ajutoare. Această sumă va fi distribuită precum urmează: 1. La Academia Română , șase sute mii de lei, capital pentru publicațiuni. 2. La Fundațiunea mea Universitară, pentru sporirea capitalului, șase sute mii de lei. 3. La Orfelinatul "Ferdinand" din Zorleni, lângă Bârlad, pentru sporirea capitalului, cinci sute mii de lei. 4. Pentru întemeierea unui internat de fete de ofițeri în armata mea, cu un institut de educațiune, cu un învățământ practic, la Craiova , două milioane lei. 5. Pentru întemeierea unei școli industriale la București , trei milioane lei. (Urmează alte 12 legate). Înălțând rugăciuni fierbinți către A-tot-Puternicul, ca să ocrotească de-a pururea România și să răspândească toate harurile asupra scumpului meu popor, mă închin cu smerenie înaintea voinței lui Dumnezeu și iscălesc cea din urmă hotărâre a mea. În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin. Făcut la București , la 14/20 februarie 1899. //CAROL// Am scris și iscălit cu propria mea mână acest testament, pe două coale, formând opt pagini, legate cu fir roșu și am pus sigiliul meu. // CAROL// |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mass-media & "regele" Mihai VS Basescu | Delirul | Generalitati | 8 | 30.06.2011 23:35:05 |
Patriarhul nostru împlinește azi 59 de ani | AthosT | Generalitati | 24 | 24.07.2010 15:14:38 |
Regele Mihai pe tronul sau! | vsovi | Despre Biserica Ortodoxa in general | 51 | 16.10.2008 16:04:22 |
Regele Mihai si Ortodoxia | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 23 | 17.04.2008 19:36:59 |
Mihai Eminescu - 157 | silverstar | Generalitati | 8 | 15.01.2007 18:18:59 |
|