![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Și de regulă se tine vinerea când pentru crestini este ziua Rastignirii Fiului lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
Mie Halloween-ul mi se pare o mare porcarie, deja sunt pline magazinele de cranii, cozi de maturi, schelete, dovleci psihopati, palarii de vrajitoare, paianjeni si alte tampenii menite sa-i faca pe bietii copii sa ude patul de frica... De altfel trebuie sa-i menajam pe cei mici de mesajele violente pe care unele filme le transmit (vezi "nerecomandat copiilor sub 12 ani" de exemplu) dar cand vine vorba sa-i costumam intr-un cearsaf murdar de sange totul e in regula, perfect adecvat varstei!!
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si Halloween-ul si Craciunul si Pastele au devenit business: se duce la colindat numai pentru a face bani, si nu pentru a vesti nasterea lui Hristos... la fel cum mos craciun si iepurele de pasti au inlocuit complet semnificatia acestor sarbatori. Cat despre fragilitatea pshicului copilului, rastignirea si halloweenul stau pe acelasi plan: nu stiu daca este mai bine sa-i arati un om care sufera si este torturat pe o cruce, plin de sange decat scheletre si masti...
|
|||
|
|||
![]()
Ziua de Vineri este zi de post in Biserica Ortodoxa intrucat intr-o zi de vineri a fost rastignit Hristos Dumnezeu pentru iertarea pacatelor noastre!
Pentru tine conteaza luna sau semnificatia zilei? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un raspuns tardiv (avand in vedere vechimea postarii) insa poate necesar. Insa din punctul meu de vedere sarbatoarea mortii si a intunericului nu ar trebui sa isi gaseasca locul in nici una din zilele saptamanii si mai ales daca vorbim despre copii. |
|
|||
|
|||
![]()
Citind postarile voastre de mai sus, cred ca ar fi foarte utila si o discutie despre participarea copiilor nostri la asa numita"sarbatoare" de haloween in interiorul institutiilor de invatamant (gradinite/scoli).
Acceptati sa va supuneti copii la asa aberatii (sub pretextul distractiei bineinteles..(mancam bomboane, ne veselim si sarbatorim un zeu pagan al mortii…si daca nu primim bomboane…va bantuim…. (mi-ar fi si frica sa imi las copii sa zica asa ceva)) Va pun intrebarea asta pentru ca as vrea sa stiu daca mai exista si alti parinti care nu pot si nu vor sa fie de acord cu asa ceva….. Eu am 2 fetite care se apropie de momentul numit gradinita, unde imi inchipui ca nu am cum scapa de haloween….ca doar acum toata lumea sarbatoreste haloween …..este trendy nu-i asa ? Oare exista gradinite in care nu este inca promovata aceasta sarbatoarea a mortii si a intunericului?? Eu unul nu am de gand sa imi las copii sa participe la o asemenea ratacire. Sper ca ei insisi sa aleaga bine sa sa refuze participarea insa in caz contrar probabil ca va trebui sa ma impun ca parinte si sa gasesc o modalitate de a le capta altfel atentia: de pilda sa plecam intr-o excursie exact in ziua sarbatorii satanice. Voi ce pareri / idei aveti? Cum ne ferim copii? |
|
|||
|
|||
![]()
Gradinitele ortodoxe nu cred ca sarbatoresc halowinul. De asemenea, nu consider ca o sa fie obligat copilul sa ia parte la serbarea de halowin, nu iti poate impune nimeni asa ceva. Nu te duci pur si simplu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poti sa imi spui ce gradinite Ortodoxe cunosti? Iar la gradinitele de stat, cred eu ca e un pic mai complicat cand copilul isi face prieteni care participa la porcaria asta de eveniment si se mai si lauda un pic cu costumatia lui/ei grozava, cu cat de bine s-a distrat cu ceilalti copii etc. Treburile astea sunt de natura sa influenteze un copil si sa il faca sa isi doreasca si el sa faca ce fac prietenii lui. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca singura "sarbatoare" care nu am preluat-o de peste ocean este Boxing Day. Comerciantii stiu de ce...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mersul la biserica ,duminica ,impreuna cu parintii e bun pentru copii ,pentru devenirea lor duhovniceasca |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Impotriva Halloween-ului | C.tin | Vrajitoria | 37 | 01.03.2017 12:56:53 |
'Pagini din istoria neamului romanesc' | Laura19 | Generalitati | 43 | 25.06.2013 12:31:16 |
Portul popular/traditional romanesc | zaharia_2009 | Generalitati | 32 | 03.09.2012 16:54:30 |
B.O.R. = MAICA SPIRITUALA A NEAMULUI ROMANESC | Blanca | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 06.08.2008 18:51:45 |
Abecedar romanesc | z3nn | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 11.03.2007 23:32:22 |
|