![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
PATRIA
de Nichifor Crainic În mărul ce se pârguie pe creangă Noi ți-am gustat pământul roditor, Din zvonul dus pe câmpuri de-o talangă Ți-am respirat nelămuritul dor. E sânul tău de mamă pâinea moale Și laptele domoalelor cirezi. Iubim albastrul fum în rotocoale Că tu ai fost deprinsă să visezi. Ai frământat credinți nemuritoare În sângele focoșilor băieți, Cari-au cules pe buze de fecioare Sărutul mândrei tale frumuseți. Profetic luminezi peste dezastre Cărări ce-n răsărituri pier... La glasurile clopotelor noastre, Ne ridicăm cu tine către cer. Îți lămurim, pe lespezi de morminte Sculptatul grai din timpul glorios. În straturile vechi de oseminte Îți numărăm al jertfelor prinos. Trecutul adormit și viitorul În clipa care bate le-mpreuni: Când fericiți lipim la piept feciorul, Îmbrățișam într-însul pe străbuni. Prin veacurile moarte-n suferință Te-am ridicat în slăvi pe-al nostru scut Și zămislim eterna ta ființă Din fiecare trudă pusă-n lut. Prin noi răsufli-n marile elanuri, Tu gemi când sângerările ne dor; Ci-n trupurile noastre dorm noianuri De vieți ce-or înflori la vremea lor. (...) |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 20:48:25 |
|
|