![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Structurile acestei lumi sunt materialist-ateiste si sunt forte care tind sa sfarame planeta.Oamenii sunt atat de posedati de putere,materie si placere,incat se traieste halucinant,deci nu are cum sa fie pace.Dezastrul este iminent,fie pe cale pasnica,fie pe cale militara,din cauza duhului raului care stapaneste viata lumii moderne.Lumea are nevoie de suferinta pentru a se putea reorienta spiritual.Dumnezeu are caile Sale de interventie.Noi nu participam la acest dezastru,ci suntem practic trecuti pe sub tavalugul lui nimicitor.Oamenii de azi nu pot primi ADEVARUL,caci sunt fii ai satanei,bineinteles cu putinele exceptii de rigoare.Asadar sa asteptam marea cadere,pentru a ne inalta.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nichifor Crainic - Rugaciune pentru pace
Slava Tie, Doamne, pentru-aceasta noapte. Somnul meu in unda lunii s-a scaldat, Din abisul pacii somnului i-ai dat Deslegari de taine prin naluci de soapte, Slava Tie, Doamne, pentru-aceasta noapte! Semana cu noaptea umilintei nasteri Cand ai rupt pecetea vechiului blestem, Pacea Ta-nsteland-o peste Betleem Si varsand lumina vesnicei cunoasteri Seamana cu noaptea umilitei nasteri. Ingerul lasa portile-ntr-o parte, Cantec fara sunet Te slavea-n sobor, Unduiau azurul aripi fara zbor, Cand spre-abisul pacii, nazarit departe, Ingerul lasase portile-ntr-o parte. Doamne, da-mi si mie pacea Ta cereasca, Miezul de tacere al strigatei vieti Care-nflacareaza din fricosi profeti, Maduva ce-mpige varful sa-nfloreasca, Doamne, da-mi si mie pacea Ta ceresca. Da-mi si mie pacea inimii, Stapane, Flacara ce nu se zbate-n uragan, Sa razbesc razboiul duhului dusman, Caci tarana trece, sufletul ramane, Da-mi si mie pacea inimii, Stapane. Tu, racoarea celui ars pe rug, Iisuse, Si dulceata celui sfasiat de leu, In arena mortii, Dumnezeul meu, Fii si rasaritul vietii mele-apuse, Tu, racoarea celui ars pe rug, Iisuse!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Mare adevar !!!
|
||||
|
||||
![]()
Sa gasim insine pacea sufletului nostru si asa vom ajunge si la pacea lumii.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este pace in oasele mele de la fata pacatelor mele, spune Psalmistul.
Pacatosul e certat cu Dumnezeu si se afla permanent intr-un razboi launtric. Daca nu se va dezbara de patimile sale, de apucaturile pacatoase, nu-si poate gasi pacea. Bine e sa incepem prin a ne indrepta pe noi insine, impacandu-ne cu Hristos, unindu-ne cu El. |
|
|||
|
|||
![]()
"Pacea Mea dau voua." Ce cuvant minunat al Mantuitorului, dar mai ales, ce lucrare!
Sa cautam pacea Lui, sa ne rugam necontenit pentru a o dobandi. Pacea lui Hristos este mai mult decat simpla linistire. Ea presupune nepatimirea, starea nepatimasa. Aceasta este intotdeauna pacea ce urmeaza razboiului duhovnicesc, dar nu ca masura de compromis, ca pact cu vrasmasul, ci ca semn al biruintei asupra lui. Last edited by Marius22; 02.05.2011 at 17:53:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rugaciunea Sfantului Francisc din Assisi Doamne, fa din mine unealta Pacii Tale 1.Acolo unde este ura s-aduc iubire, 2.Acolo unde este ofensa s-aduc iertare, 3.Acolo unde este dezbinare s-aduc unire, 4.Acolo unde este greseala s-aduc adevar, 5.Acolo unde este neincredere s-aduc credinta, 6.Acolo unde este disperare s-aduc speranta, 7.Acolo unde este intuneric s-aduc lumina ta, 8.Acolo unde este tristete s-aduc bucurie. O, Stapane, nu te-am cautat atat Spre a fi consolat... cat pentru a consola, Spre a fi inteles... cat pentru a intelege, Spre a fi iubit... cat pentru a iubi. Deoarece: Dand... primesti, Pierzand... gasesti, Iertand... esti iertat, Murind... reinvii la viata eterna! Frumoasa rugaciune..poate multi o stiti.. Dar , cum nu sunt o sfinta, vazandu-mi slabiciunea si pacatul, eu as zice.... 1.unde este ura, macar sa n-o sporesc prin cuvintele, atitudinile mele... 2.unde este ofensa, daca nu pot ierta imediat, macar sa ma abtin sa ofensez la randu’mi... 3.unde este dezbinare, sa n-o sporesc ..ci sa inteleg mai bine ce se intampla… 4.unde este gresala , sa ma stradui sa aduc atat adevar cat pot ’vedea’ 5.unde este neincredere, sa-mi pun nadejdea in Dumnezeu ca El va lumina intunericul indoielii 6.unde este disperare sa pot fi in stare sa ofer macar un minim de speranta si nadejde.... 7.unde este intuneric, sa ma straduiesc sa nu-mi sting mica licarire de lumina din suflet 8.unde este tristete, sa aduc un ‘bob’ de speranta, un mic zambet… Doamne-Ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur ești ortodoxă, sau, de fapt, nu știi prea bine? Că dacă ai fi ortodoxă ai ști că nu există nici un sfânt cu numele pe care l-ai invocat. Mai mult, ai ști că sfinții ereticilor nu sunt, de fapt, sfinți! Și ai mai ști că ereticii nu-ți pot aduce pacea! Pacea poate veni doar atunci când toți oamenii vor avea un singur Dumnezeu și o singură credință, cea marturisită de Crezul Sfinților Părinți de la Sinoadele Ecumenice de la Niceea și Constantinopol, fără adăugiri și fără omisiuni! Toate bune și frumoase, dar depinde în numele cui? În numele cine știe cărui exaltat, din cine știe ce vreme, din cine știe ce cătun plin de eretici? Păi asta nu-i pace, ăsta-i război curat! Pacea de la diavol este război! Ce-ați pățit frați ortodocși? Sau, de fapt... Sau o fi vreo invazie de lupi în piei de oaie pe forumul ortodox? Eee, păi dacă-i așa, atunci e bine! Că doar nu vin ei, lupii, unde toate-s pe placul lor! Ei nu vin unde totu-i căldicel, unde totul e numai lapte și miere, unde-i "iubire necondiționată" pentru toți și pentru toate, indiferent câte inepții se propovăduiesc! Ei vin doar acolo unde se mărturisește ortodoxia cea adevărată! Așa că, aveți în minte cuvintele Mântuitorului: "înapoia mea satano, că tu nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor"! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne rugam Domnului asa cum se rugau staretii de la Optina si daca vom obtine de la El putere si cele cerute, lumea va avea pacea.
"Doamne, daruieste-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce-mi va aduce ziua de azi. Invredniceste-ma sa ma dau intru totul Sfintei Voiei Tale. In tot ceasul astazi, povatuieste-ma si in toate ma sprijineste. Oricare vor fi vestile pe care le voi primi in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si intarit in credinta ca peste toate este Sfanta Voia Ta. In toate faptele si cuvintele mele,Tu calauzeste-mi simtirile. In toate intamplarile neasteptate, nu ma lasa sa uit ca totul vine de la Tine. Invata-ma sa fiu deschis si intelept cu fiecare din madularele familie mele duhovnicesti, pe nimenea amarand, pe nimenea intristand. Doamne, da-mi putere sa port osteneala zilei de astazi si toate intamplarile din vremea ei. Calauzeste-mi voia si invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | eulaura | Generalitati | 25 | 27.06.2013 15:36:21 |
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | laurastifter | Generalitati | 47 | 09.02.2013 05:22:11 |
Pacea buna si pacea inselatoare | NECTARIE | Generalitati | 0 | 11.01.2011 15:17:21 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
Pacea in sufletele noastre- Pactul cu vrajmasul - pacea mincinoasa | patinina34 | Pocainta | 5 | 20.02.2009 10:02:44 |
|