Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2010, 10:20:57
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca multi sunteti prea subiectivi ca sa puteti cerceta echidistant punctul de vedere al lui Radu32.
Imi plac slujbele de la bisericile noastre,insa admit ca as fi tare fericita sa ascult mai multe predici ale parintelui si rar mi-a fost dat asa ceva sau daca au fost erau de tare scurta durata.
Oamenii au nevoie sa li se vorbeasca in mod direct si nu doar prin intermediul unor slujbe,ei cauta multe raspunsuri,au multe framantari si o predica spusa din suflet cantareste de multe ori mai mult pentru cel in cauza decat o slujba.
Nu cred ca preotii nostri nu au darul de a predica,insa, probabil, o parte din ei sunt prinsi in conceptele astea rigide si se rezuma doar la slujba,spovedanie,impartasanie si atat.
Vechi 21.10.2010, 16:15:20
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Posibil sa fie si slujbe care se termina cu predici scurte si nu totdeauna la obiect.
De aceea sugerez lui Radu sa caute alta biserica unde sa gaseasca alinare sufleteasca.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2010, 16:19:52
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Posibil sa fie si slujbe care se termina cu predici scurte si nu totdeauna la obiect.
De aceea sugerez lui Radu sa caute alta biserica unde sa gaseasca alinare sufleteasca.
Sfatul tău este de bun-simț, și respectivul individ a mai primit astfel de sfaturi și de la alți useri, însă el nu este aici pentru a învăța, ci pentru a face propagandă denigratoare, după cum s-a și văzut, Bisericii Ortodoxe, pentru că probabil nu este ortodox, ci un sectant care are o "misiune" de făcut, sau poate pentru că este un "pravoslavnic" în scripte și habar nu are de frumusețea și sfințenia spiritualității și slujbelor Bisericii Ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2010, 18:41:26
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Cred ca multi sunteti prea subiectivi ca sa puteti cerceta echidistant punctul de vedere al lui Radu32.
Imi plac slujbele de la bisericile noastre,insa admit ca as fi tare fericita sa ascult mai multe predici ale parintelui si rar mi-a fost dat asa ceva sau daca au fost erau de tare scurta durata.
Oamenii au nevoie sa li se vorbeasca in mod direct si nu doar prin intermediul unor slujbe,ei cauta multe raspunsuri,au multe framantari si o predica spusa din suflet cantareste de multe ori mai mult pentru cel in cauza decat o slujba.
Nu cred ca preotii nostri nu au darul de a predica,insa, probabil, o parte din ei sunt prinsi in conceptele astea rigide si se rezuma doar la slujba,spovedanie,impartasanie si atat.
exact, mersi de comentariu, fosrte frumos ai spus, cu niste cuvinte, poate mult mai potrivite, ceea ce am incercat sa zic si eu !
Reply With Quote
Vechi 21.10.2010, 19:31:10
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit pentru radu32

Cred ca dvs. confundati Liturghia cu catehizarea; In timpul sfintei liturghii scopul este sa ne rugam si Dumnezeu sa se intrupeze, sa pogoare Duhul Sfant, nu sa primim lectii de morala; de altfel, exista si o parte de invatatura- Apostolul si Evanghelia zilei respective, ce este apoi explicata la predica. Catehizarea si invataturile depre viata, sfaturile despre comportament, relatii interumane, viata in societate..astea se discuta separat- cu duhovnicul sau alt preot (daca vei cauta, vei gasi). Predicatorii neo- protestanti sunt, dupa parerea mea groaznici- seamana in mare parte cu cei care fac reclama la Teleshopping, parca ar vrea sa iti vanda ceva tot timpul! Iar discursul...cel mai adesea e plin de sentimentalisme ieftine, e stralucitor si inzorzonat ca un costum de circ! Sunt departe de a fi un exemplu pentru predicatorii nostri!
Reply With Quote
Vechi 21.10.2010, 21:40:37
Pr. Gheorghe
Guest

Unhappy Reala observatia aceasta si groaznic de trista!

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Predicatorii neo- protestanti sunt, dupa parerea mea groaznici- seamana in mare parte cu cei care fac reclama la Teleshopping, parca ar vrea sa iti vanda ceva tot timpul!
Sa fie un punct comun, oare? Au la baza aceiasi "scoala de marketing" americana? Hmmm.....! Asa s-ar explica si de ce se merge din usa-n usa, culmea, sa-ti vanda ceva ce tu ai in casa si folosesti "de cand e lumea"; dar trebuie vandut ceva, neaparat! Macar de-ar fi un produs de calitate, dar este si piratat si fara garantie!

Real si groaznic de trist! Ca orice incercare de a insela, dealtfel!

Last edited by Pr. Gheorghe; 21.10.2010 at 21:42:39.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vise ciudate Tia Intamplari adevarate 26 04.09.2012 22:26:00
Anunț important: manifestări culturale dedicate părintelui Arsenie Boca laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 3 05.12.2011 16:26:32
ce capacitati ciudate aveti? kiralina Generalitati 45 03.06.2010 22:11:40
Chestii ciudate in articolul de azi de pe crestinortodox.ro mihailt Generalitati 16 24.04.2010 09:19:49
Manifestari si fapte antiortodoxe ortodox4life Generalitati 17 30.01.2009 20:41:54