![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca multi sunteti prea subiectivi ca sa puteti cerceta echidistant punctul de vedere al lui Radu32.
Imi plac slujbele de la bisericile noastre,insa admit ca as fi tare fericita sa ascult mai multe predici ale parintelui si rar mi-a fost dat asa ceva sau daca au fost erau de tare scurta durata. Oamenii au nevoie sa li se vorbeasca in mod direct si nu doar prin intermediul unor slujbe,ei cauta multe raspunsuri,au multe framantari si o predica spusa din suflet cantareste de multe ori mai mult pentru cel in cauza decat o slujba. Nu cred ca preotii nostri nu au darul de a predica,insa, probabil, o parte din ei sunt prinsi in conceptele astea rigide si se rezuma doar la slujba,spovedanie,impartasanie si atat.
|
|||
|
|||
![]()
Posibil sa fie si slujbe care se termina cu predici scurte si nu totdeauna la obiect.
De aceea sugerez lui Radu sa caute alta biserica unde sa gaseasca alinare sufleteasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfatul tău este de bun-simț, și respectivul individ a mai primit astfel de sfaturi și de la alți useri, însă el nu este aici pentru a învăța, ci pentru a face propagandă denigratoare, după cum s-a și văzut, Bisericii Ortodoxe, pentru că probabil nu este ortodox, ci un sectant care are o "misiune" de făcut, sau poate pentru că este un "pravoslavnic" în scripte și habar nu are de frumusețea și sfințenia spiritualității și slujbelor Bisericii Ortodoxe.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca dvs. confundati Liturghia cu catehizarea; In timpul sfintei liturghii scopul este sa ne rugam si Dumnezeu sa se intrupeze, sa pogoare Duhul Sfant, nu sa primim lectii de morala; de altfel, exista si o parte de invatatura- Apostolul si Evanghelia zilei respective, ce este apoi explicata la predica. Catehizarea si invataturile depre viata, sfaturile despre comportament, relatii interumane, viata in societate..astea se discuta separat- cu duhovnicul sau alt preot (daca vei cauta, vei gasi). Predicatorii neo- protestanti sunt, dupa parerea mea groaznici- seamana in mare parte cu cei care fac reclama la Teleshopping, parca ar vrea sa iti vanda ceva tot timpul! Iar discursul...cel mai adesea e plin de sentimentalisme ieftine, e stralucitor si inzorzonat ca un costum de circ! Sunt departe de a fi un exemplu pentru predicatorii nostri!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Real si groaznic de trist! Ca orice incercare de a insela, dealtfel! Last edited by Pr. Gheorghe; 21.10.2010 at 21:42:39. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vise ciudate | Tia | Intamplari adevarate | 26 | 04.09.2012 22:26:00 |
Anunț important: manifestări culturale dedicate părintelui Arsenie Boca | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 05.12.2011 16:26:32 |
ce capacitati ciudate aveti? | kiralina | Generalitati | 45 | 03.06.2010 22:11:40 |
Chestii ciudate in articolul de azi de pe crestinortodox.ro | mihailt | Generalitati | 16 | 24.04.2010 09:19:49 |
Manifestari si fapte antiortodoxe | ortodox4life | Generalitati | 17 | 30.01.2009 20:41:54 |
|