Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Avertisment: Textul de mai jos conține fraze și idei cu referire la aspecte ale vieții sexuale. Cei pudibonzi sau care trăiesc în stare de celibat sunt rugați să nu citească mai departe.
Se pare că există unele mici deosebiri de vederi în această privință între morala catolică și morala ortodoxă.
Potrivit moralei catolice, sunt permise orice "jocuri" care să constea în atingerea zonelor genitale sau a zonelor erogene din alte teritorii, dacă sunt îndeplinite următoarele criterii:
-fie fac parte din preludiu, fie sunt făcute de partenerul care a finalizat actul conjugal asupra aceluia care nu a finalizat încă, în special bărbatul asupra femeii.
-nu reprezintă scop în sine, ci mijloc pentru atingerea celor trei scopuri ale căsătoriei.
-sunt consensuale, adică fie ambii parteneri sunt de acord asupra lor, fie unul este de acord și celălalt nu se împotrivește explicit.
Astfel, în discernerea unui act conjugal licit de unul păcătos, întrebarea cheie este: unde anume a avut loc finalizarea ? Numai dacă a avut loc intravaginal se poate spune că actul sexual a fost licit. Pe cale de consecință, alte tipuri de finalizare sunt mai mult sau mai puțin păcătoase, în funcție de intenție (adică, dacă acest lucru s-a petrecut cu voie sau fără voie).
|
Aceste ' jocuri ' au ca si scop sporirea placerii. Unul din scopurile casatoriei este nasterea de prunci. Pai, probabil, stiti foarte bine ca conceptia nu depinde de finalizarea actului conjugal al femeii. La fel si in cazul barbatului: ' jocurile ' sunt doar sporire a placerii, caci ' start-ul ' ar trebui sa-l dea doar simtamantul de iubire.