![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar probabil ca matale ai fost itinerant prin minastire in cadrul pasiunii ,,globe troters" prin frumusetile patriei ! Pai si astfel , de unde vroiai sa pricepi ce se petrecea in minastire ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca de Hristos ascult de episcopul meu, Inaltpreasfintitul Teodosie al Tomisului. Dar, dacă mâine intră în schismă față de Sfantul Sinod al B.O.R., nu încetează de a mai fi episcop, dar încetează de a mai fi episcopul meu și nu îl urmez. Asa sa-mi ajute Dumnezeu! Nu dati fratilor! Nu-s nici catolic, nici protestant, nici schismatic, nici fugar de prin manastiri. Sunt doar ortodox si din mila Domnului, preot al Lui. Voi care ve-ti vrea sa luati piatra ce sunteti? Iertati-ma, mai bine! Prea usor dati in cu piciorul in tepusa (Biserica) si prea greu va aratati faptuitori a celor ce alcatuiesc Biserica: dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția! Ma mai linistesc la gandul ca nu voi reprezentati Biserica! Cine are urechi de auzit, sa auda si sa se pocaiasca, pentru a nu se face partasi pacatelor straine! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne rugam pentru ei sa isi revina si sa revina la dreapta credinta,Dumnezeu sa le lumineze mintile asa cum le-au avut inainte!Doamne Dumnezeule Iisuse Hristoase miluieste-ne si indreapta-ne pe noi pacatosii!
|
|
||||
|
||||
![]()
de ce pata?iuda a fost pata pe obrazul mantuitorului?nu cred.cine nu intelege sau nu vrea sa fie ortodox, este liber sa caute ce-si doreste.uscaturile se elimina singure iar padurea ramane verde.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca episcopul nu il marturiseste pe Iisus ... 2 bani nu face |
|
|||
|
|||
![]()
Fara episcopi nu exista preoti.Si fara preoti nu exista Biserica.
Nu ar trebui sa ne facem asa usor judecatorii capilor nostri,caci in fata lui Dumnezeu ei raspund de noi,nu noi de ei. Un cuvant nu se pomeneste aici,care din fericire zic eu ca inca se aplica din plin Bisericii noastre ,si anume INCREDEREA. Suntem pusi sa ne indoim de capii Bisericii noastre,calauzindu-ne doar dupa discernamantul nostru in a judeca daca ei,respecta sau nu invataturile Sfintilor Parinti. NU cred ca ne-a pus nimeni paznici in vie,ci suntem doar lucratori chemati sa lucram in frunte cu episcopul si preotul,la via care este a Domnului. Lasati pe Domnul sa isi vegheze via si sa o apere de dusmani ,El stie sufletul fiecaruia,si El va judeca pe fiecare. Noi suntem chemati doar sa avem incredere, si prin incredere sa covarsim indoiala,daca cutare greseste sau nu greseste.Increderea e cel mai frumos lucru care il poti darui unui om... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
unde sunt cei care i-au urmat pe episcopii schismatici? in rai? nu incredere ti se cere ... ci credinta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate, in ultimul timp ma intreb din ce in ce mai des, unde este adevarul si ce-i de facut, fiindca tot mai multe voci razbat despre pretul cu care se cumpara un post de preot intr-o parohie (bunicica), despre impunerea unor taxe marite catre biserici, (de parca bisericile sunt pline de credinciosi generosi si bogati, nicidecum de babute necajite si oameni nevoiasi ajunsi cu cutitul la os!); despre obligativitatea unei cantitati de ceara, (de parca un canon de iertare a pacatelor consta in cumpararea de lumanari cu kilogramele nicidecum de cat mai multa rugaciune si lacrimi de cainta) si despre inca multe altele pe care eu ori nu le cred, ori nu le inteleg. M-am luptat si inca mai am puterea sa ma lupt si sa iau apararea (fara sa cunosc totusi adevarul) tuturor celor care se roaga pentru noi, plebea de jos, de doua ori victime ale lipsei de informatie si cultura, noi care aflam ultimii sau nu aflam deloc, ce se intampla "acolo sus", nu la Dumnezeu, ca El nu ne minte, ci la reprezentantii Lui de cinste!? Am fost invatati sa fim supusi, sa ne iubim, sa oferim cu tot sufletul intreaga noastra dragoste, respect si chiar sacrificiu, fara sa cartim si fara sa ne menajam. Speranta moare ultima! Dupa unele opinii, se pare ca e in agonie! Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa nu ne paraseasca in timpurile grele ce vor veni! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si in al doilea rand, ce semnal da un asemenea parinte enoriasilor, care obisnuiau sa mearga la aceasta manastire: sa il urmeze sau sa plece si ei unde or vedea cu ochii? Si asa pleaca f multi romani... Ma gandesc acum si la Sf. Maxim Marturisitorul: a plecat el undeva, doar pentru ca ramasese singurul marturisitor al ortodoxiei? Nu, a ramas cu tot riscul. Pentru mine personal, exemplul Sf. Maxim este covarsitor si la o adica demn de urmat. Pentru mantuire nu numarul anilor este hotarator, ci felul in care ii traim pe acestia, pe care ni-i da Dumnezeu, ducandu-ne crucea. Am deci toata lauda pentru orele petrecute de acest duhovnic in scaunul de spovedanie, dar cum sa traduc plecarea lui pentru mine, ca fiu duhovnicesc? |
|
|||
|
|||
![]()
eu am crescut in perioada "materialismului dialectic"
daca am ajuns la credinta a fost prin iubirea lui Dumnezeu si prin educatia bunicii mele (vaduva in urma razboiului) ... clerul nu a avut nicio contributie sper ca voi vedea la preoti taria si simplitatea credintei pe care a avut-o bunica mea |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Martiri Brancoveni | cozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 26 | 27.02.2014 17:23:06 |
Manastirea Chiajna | ciucaelena | Generalitati | 1 | 30.07.2011 22:03:25 |
Sfintii martiri brancoveni | georgeval | Generalitati | 23 | 18.08.2009 17:29:35 |
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni | camiann | Generalitati | 0 | 06.02.2009 11:49:54 |
Sfintii Martiri Brancoveni | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 17.08.2008 21:59:40 |
|