Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2010, 20:31:15
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicole_Alma Vezi mesajul
Maicuta Noastra (cum imi place mie sa-i spun) mi-a ajutat si mie in nenumarate randuri, atunci cand eram in momnete de ispita, ratacire sau aveam alte probleme si m-a alinat sau luminat cum n-am sperat.
Pe mine mama mea naturala m-a parasit cand eram f mica, iar Maicuta Domnului a fost Mama mea de suflet, impreuna cu bunica mea care m-a crescut...
Parca eu as fi scris aici si nu tu...
Si eu o iubesc mult, mult de tot pe Maicuta mea, care ma ajuta de fiecare data cand ii cer ajutorul!
Vechi 17.10.2010, 21:19:59
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Si eu o iubesc mult, mult de tot pe Maicuta mea, care ma ajuta de fiecare data cand ii cer ajutorul!
Se pare ca sunt multe similitudini in ceea ce priveste trecutul nostru:), am observat asta si din alte postari.
Sanatate si numai bine iti doresc!

p.s. - scuze pt off-topic
Vechi 17.10.2010, 21:21:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile Bucurie !

Citat:
Sincer iti spun draga Ana Maria , ca toti care sunteti prietenii mei si faceti parte din lista mea sunteti niste oameni minunati si niste suflete deosebite , si poate si de aceea ganditi cam toti la fel . De foarte putine ori m-am inselat in prieteniile mele , fie ele si virtuale ! Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria , sa va ocroteasca si sa va apere de tot raul ! Stapana sa va fie mereu povatuitoare si mangaiere sufletelor voastre ! Amin !+
Vechi 17.10.2010, 22:00:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sincer iti spun draga Ana Maria , ca toti care sunteti prietenii mei si faceti parte din lista mea sunteti niste oameni minunati si niste suflete deosebite , si poate si de aceea ganditi cam toti la fel . De foarte putine ori m-am inselat in prieteniile mele , fie ele si virtuale ! Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria , sa va ocroteasca si sa va apere de tot raul ! Stapana sa va fie mereu povatuitoare si mangaiere sufletelor voastre ! Amin !+
Si pe voi toti!!! Va imbratisez cu drag! M-ati emotionat amandoi foarte tare!
Vechi 18.10.2010, 21:44:02
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Implicit

Citat:
Si pe voi toti!!! Va imbratisez cu drag! M-ati emotionat amandoi foarte tare!
Nu pot sa spun decat : multumesc ca existati! Multumesc lui Dumnezeu ca exista oameni minunati ca voi! :)

P.S. : Sa-i luam apararea Maicutei noastre ori de cate ori este nevoie. :)

Last edited by Ana-Maria N; 18.10.2010 at 21:52:23.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2010, 20:38:19
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Un cuvant de intelepciune despre Maica Domnului

" << Pe Preasfanta , curata , prea-binecuvantata , marita , stapana noastra , de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria , cu toti sfintii sa o pomenim>>. E un text liturgic in care Maica Domnului este prezentata cu sapte calitati ale ei : e preasfanta , curata , preabinecuvantata , e marita , e stapana noastra , e Nascatoare de Dumnezeu , e pururea-fecioara . Toate acestea sunt grupate la un loc in acest text liturgic , in aceasta zicere de la sfintele slujbe , din care noi intelegem ca nu e vorba numai de un ritual , ci e vorba de o incarcatura spirituala pe care o avem in constiinta noastra si pe care o avem in vedere ".( din cartea : " VIATA IN ORTODOXIE "- Arhimandritul Teofil Paraian )
Vechi 01.11.2010, 17:52:16
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Pe Nascatoarea de Dumnezeu si Maica Luminii, intru cantari cinstind-o sa o marim !

Sa o marim cum a marit-o Dumnezeu cand a ales-o ! Sa o marim cum a marit-o Fiul sau cand S-a salasuit in pantecele ei cel pururea fecioresc ! Sa o marim cum a marit-o ingerul binevestitor care i-a zis : " Binecuvantate esti tu intre femei " ( Luca 1, 28 ) ! . Sa o marim cum a marit-o Elisabeta , plina de Duhul sfant, care a zis :" Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau " (Luca 1 , 42 ) !Sa o marim cum a marit-o femeia care a ridicat glas din popor si a zis catre Domnul Hristos : "Fericit este pantecele care Te-a purtat si fericiti sunt sanii pe care i-ai supt " ( Luca 11 , 27 ) ! Sa o marim precum a marit-o Biserica noastra din totdeauna si precum au marit-o Sfintii Parinti ! Suntem Ortodocsi , si avem acest mare privilegiu de a o cunoaste pe Maica Domnului nostru Iisus Hristos , de a ne ruga ei , si de a beneficia de ajutorul ei nemijlocit ! Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu , miluieste-ne pe noi !
Vechi 09.12.2010, 19:57:19
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Cuvinte care conteaza . . . !

De ce plange Maica Domnului ?:http://danionvasile.ro/capitol.php?cap=37
Attached Images
File Type: jpg Icoana_M_D_Nicula.jpg (46,0 KB, 4 views)
File Type: jpg icoana_sporirea_mintii.jpg (35,5 KB, 3 views)
File Type: jpg icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului.jpg (60,7 KB, 3 views)
File Type: jpg prodromita-prodromu-1.jpg (92,3 KB, 3 views)
Vechi 29.12.2010, 01:16:59
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Nu pot sa spun decat : multumesc ca existati! Multumesc lui Dumnezeu ca exista oameni minunati ca voi! :)

P.S. : Sa-i luam apararea Maicutei noastre ori de cate ori este nevoie. :)
Preasfânta Fecioară Maria, nu are nevoie de ajutorul nostru, dar sensul cuvintelor tale l-am înțeles deplin, căci sunt mulți ce hulesc sau nesocotesc numele ei cel sfânt ! Au fost, sunt și vor mai fi, precum sunt mulți chemați , dar puțini vor fi aleși . De ajutorul ei însă , avem nevoie toți deopotrivă ! Spunea userul și buna noastră prietenă eduardd ( Jenica ) , că cea mai mare tristețe pentru Maica Domnului este că de multe ori nu-i cerem nimic , nu ne deschidem sufletul ei ! Mare adevăr. . . !
Vechi 29.12.2010, 20:31:43
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Cinstirea Sfintei Cruci , nu poate fi separata nicicand in credinta noastra Ortodoxa , de cinstirea Maicii Domnului nostru Iisus Hristos ! Cand pomenim sau ne facem Sfanta Cruce , pomenim si o cinstim si pe Preasfanta Fecioara :" Rai de taina esti , Nascatoare de Dumnezeu , care ai odraslit nelucrat pe Hristos , intru care lemnul Crucii cel de viata purtator pe pamant s-a sadit . Pentru aceasta inaltat fiind acum , inchinandu-ne lui , pe tine te marim ". Recomand o carte de un real folos :" Nasterea , Viata si Adormirea Maicii Domnului - Trei Vieti Bizantine "( Maxim Marturisitorul - Epifanie Monahul si Simeon Metrafrastul ). Cartea era disponibila ultima data la Libraria Logos-Arsenie Boca .
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 00:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 00:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 20:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 11:36:32