Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2010, 23:45:51
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

si eu mi-am dat seama ca sunt multe porcarii si chestii inutile la tv,cand ma uitam si eu foarte mult
acum nu am in casa nici cablu tv,nici televizor doar calculatorul
oricum se pot prinde on-line posturile tv asa ca mai ma uit doar la stiri..

eu m-am spovedit 2 ani la parintele teofil si mi-a zis ca nu e pacat sa ma uit la tv dar sa nu ma uit la spurcaciuni (filme sexy,etc)

oricum cred ca e mai folositor internetul decat tv-ul,pt ca pe net gasim carti ortodoxe,inteviuri,conferinte,sit-uri ortodoxe,muzica psaltica,simfonica,informatii
si cate un film bun putem sa downloadam gratis,muzica ,soft-uri ...
;gasim pe net carti gratis de tot felul,si in engleza o gramada-de ex de informatica..., gasim multe lucruri folositoare,pe cand la tv gasim foarte putine lucruri folositoare,aproape de loc as zice.

cred ca nu trebuie sa fim chiar izolati complet de lume,totusi traim in societate,daca ne uitam la tv la o stire sau ceva nu cred ca ne dauneaza.

Last edited by antiecumenism; 16.10.2010 at 23:59:44.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 01:32:21
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Televizorul nu este nociv in sine
Este nociv doar daca ii acordam o importanta mai mare decat o are.Daca ne impiedica de la rugaciune,de la meditatie,atragandu-ne cu comoditatea lui,da,atunci este nociv.
Chiar daca ma uit la un banal documentar de pe National Geographic,dar prin asta fug de fapt de rugaciune ,atunci pierd timpul ,care intradevar ne-a fost dat pentru pocainta.
Timpul e cel mai pretios lucru care il avem,deci nu trebuie sa irosim vreo clipa.
Sa nu fugim niciodata de noi insine,prin aceste subtrefugii:tv,net,si alte flecareli prin fata blocului.
Sa ne purtam in fiecare clipa crucea,si sa bem paharul amar al vietii noastre pacatoase,caci
vom regreta amarnic acest timp.

Da,chiar si aici pe forum,sau pe net iin general ,pierdem timpul.Caci orice este impotriva linistii si regasirii de sine,orice agitatie inutila care ne-o cream,sunt de fapt cuie care ni le batem singuri in talpa.
Multe din ce se spun pe aici sunt de folos.Dar nu acest fel de comuninune si intrajutorare,a fost lasat pentru oameni .E un surogat de comunitate.Raman la parerea mea ca cel mai 'tare' forum ,cea mai desavarsita comunicare intre oameni,este tot intr-o manastire,unde toti traiesc de obste,si se ridica unii pe altii din deznadejde si neputinta.Si folosind viu graiul,nu tastatura....
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 10:07:44
coldworld coldworld is offline
Banned

Data înregistrării: 14.10.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Da,chiar si aici pe forum,sau pe net iin general ,pierdem timpul.
Nu este timp pierdut. Orice iti face placere si nu este pacat, este ceva binevenit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu ucide ??? Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 55 23.01.2011 09:54:05
si folosirea prea multa a calculatorului ucide sufletul zriyac Generalitati 20 20.10.2010 23:44:12
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Un fel de egoism care ucide! achimovjan Generalitati 10 22.08.2008 08:14:38