![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu pretuiesc ortodoxia in ceea ce are ea bun, in plus-valoarea ei,care o constituie viata si traditia monahala, care nu poate fi contestata ! insa am curajul si lipsa de ipocrizie,ca si traitor in mediul citadin,sa imi exprim nevoia acuta de reformare a bisericii,in ajutorul omului modern ! daca societatea si cultura,avanseaza pe firul timpului,biserica ortodoxa sta admirabil pe loc, ca acum 1500 de ani, devenind decadenta si rigida,prin ritual si prin muzica ! stiu ca biserica e condusa de oameni batrani, moralmente si psihologic rigizi fata de reformare si schimbare,insa cred ca nu ar trebui sa ignore acest semnal de alarma, altfel va constata, o migratie masiva inspre cultele neo-protstante, mult mai flexibile si mai ..."calde " in exprimarea ritualica,mai in pas cu vremea si probeleme omului modern ! daca ai fi cat de cat sincer ai recunoaste ca nu sunt unicul crrestin nemultunit de prestatia bisericii traditionale,si ca exista o problelma, care nu e bine sa fie ignorata de capii bisericii ! si apoi, se intreaba de ce le trec masiv credinciosii la neo-protestanti ?! pai din cauza rigiditatii temebele a capilor bisericii,care nu vor sa accepte ca trebuie o minima adaptare a rotualului la epoca informationala ! oameni buni, vrem ,nu vrem, nu mai suntem in evul mediu, suntem produsul epocii de azi ! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vise ciudate | Tia | Intamplari adevarate | 26 | 04.09.2012 22:26:00 |
Anunț important: manifestări culturale dedicate părintelui Arsenie Boca | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 05.12.2011 16:26:32 |
ce capacitati ciudate aveti? | kiralina | Generalitati | 45 | 03.06.2010 22:11:40 |
Chestii ciudate in articolul de azi de pe crestinortodox.ro | mihailt | Generalitati | 16 | 24.04.2010 09:19:49 |
Manifestari si fapte antiortodoxe | ortodox4life | Generalitati | 17 | 30.01.2009 20:41:54 |
|