Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2010, 23:07:06
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Domnule, văd că la dumneata se manifestă de vreo câteva luni încoace aceeași stare de apatie, și cred că ți-am mai făcut niște recomandări, însă se pare că trebuie să îți duci misiunea sectaristă de a denigra Biserica Ortodoxă până la capăt. Ceea ce ar trebui să îți dai seama, sectarule, este că problema nu este la Ortodoxie, ci este la tine. Ignoranța și dușmănia din tine te face să vezi numai rău în fața ochilor și de aceea îți spun judecă-te pe tine însuți întâi sectarule.
doctore diabolic, care nu iti areti fata si nici numele real, nu ma lua cu povesti de adormit copii,si cu clisee talibane pseudo-ultraortodoxiste !
eu pretuiesc ortodoxia in ceea ce are ea bun, in plus-valoarea ei,care o constituie viata si traditia monahala, care nu poate fi contestata !
insa am curajul si lipsa de ipocrizie,ca si traitor in mediul citadin,sa imi exprim nevoia acuta de reformare a bisericii,in ajutorul omului modern ! daca societatea si cultura,avanseaza pe firul timpului,biserica ortodoxa sta admirabil pe loc, ca acum 1500 de ani, devenind decadenta si rigida,prin ritual si prin muzica !

stiu ca biserica e condusa de oameni batrani, moralmente si psihologic rigizi fata de reformare si schimbare,insa cred ca nu ar trebui sa ignore acest semnal de alarma, altfel va constata, o migratie masiva inspre cultele neo-protstante, mult mai flexibile si mai ..."calde " in exprimarea ritualica,mai in pas cu vremea si probeleme omului modern !

daca ai fi cat de cat sincer ai recunoaste ca nu sunt unicul crrestin nemultunit de prestatia bisericii traditionale,si ca exista o problelma, care nu e bine sa fie ignorata de capii bisericii !

si apoi, se intreaba de ce le trec masiv credinciosii la neo-protestanti ?!
pai din cauza rigiditatii temebele a capilor bisericii,care nu vor sa accepte ca trebuie o minima adaptare a rotualului la epoca informationala !
oameni buni, vrem ,nu vrem, nu mai suntem in evul mediu, suntem produsul epocii de azi !
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vise ciudate Tia Intamplari adevarate 26 04.09.2012 22:26:00
Anunț important: manifestări culturale dedicate părintelui Arsenie Boca laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 3 05.12.2011 16:26:32
ce capacitati ciudate aveti? kiralina Generalitati 45 03.06.2010 22:11:40
Chestii ciudate in articolul de azi de pe crestinortodox.ro mihailt Generalitati 16 24.04.2010 09:19:49
Manifestari si fapte antiortodoxe ortodox4life Generalitati 17 30.01.2009 20:41:54