![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
de trei zile asta fac și eu. am găsit chiar și acatistierul (acela de 1054 de pagini), dar Acatistul Cuviosului Eftimie cel Mare nu este. o altă variantă ar fi să mă duc la biserica Sf. Eftimie de pe Șoseaua Fundeni, dar nu știu cum să ajung acolo. voi încerca și la biserica Sf. Gheorghe, că știu că acolo au multe acatiste. alte variante nu cunosc.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Pentru cei aflati in boli , suferinte si mari necazuri :" Acatistul Nefacutului Chip al Domnului nostru Iisus Hristos" :http://www.sfantulnectarie.ro/HTML/M...usHristos.html
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Un acatist foarte util al unui Mare Sfant facator de minuni si grabnic ajutator:Sf.Efrem cel Nou.Exista si o carte cu el daca sunteti interesati am sa va spun si numele(care e mai lung)
Deci acatistul: http://www.crestinortodox.ro/acatist...ou-120745.html |
|
||||
|
||||
![]()
Fugind de intunericul cel negru al Egiptului, ai cautat pamantul cel de viata datator al pustiului. Prin infranare si nevointa vestejind saltarile trupului, prealaudate, te-ai facut pilda monahilor, de Dumnezeu cugetatorule, celor ce canta: Bucura-te, Parinte Antonie, de Dumnezeu cugetatorule!
Icosul 1 Om cu firea te-ai aratat, parinte, dar te-ai vazut impreuna cetatean cu ingeri, caci ca un fara de trup ai vietuit pe pamant, Preacuvioase Antonie, lepadand toata purtarea de grija a trupului; pentru aceasta graim tie: Bucura-te, odrasla cucernicului parinte; Bucura-te, ramura credincioasei maicii sfinte; Bucura-te, vlastarul cel nevestejit al Egiptului; Bucura-te, povatuitorul cel mare al pustiului; Bucura-te, ca din tinerete lui Hristos ai urmat; Bucura-te, ca fireste de trup te-ai departat; Bucura-te, aratatorule al cailor monahicesti; Bucura-te, cel ce voiesti mantuirea muritorilor; Bucura-te, izbavitorul din inselaciuni ai celor multi; Bucura-te, datatorul raurilor de tamduiri; Bucura-te, prin care Dumnezeu s-a preainaltat; Bucura-te, prin care satana s-a rusinat; Bucura-te, Parinte Antonie, de Dumnezeu cugetatorule!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acatiste | Clausemi | Rugaciuni | 26 | 30.06.2011 21:10:08 |
Acatiste | Antimos | Rugaciuni | 5 | 28.01.2010 13:16:58 |
Exista slujbe in care se citesc rugaciuni, acatiste pt. Sf. Fecioara? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 09.11.2009 17:59:33 |
Acatiste | patinina34 | Rugaciuni | 51 | 02.06.2009 04:43:21 |
Acatiste | andreicosminus | Rugaciuni | 11 | 19.03.2008 21:06:20 |
|