![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus ca negi existenta iadului CA LOC.. deci crezi ca este doar o experienta pur subiectiva. Gresesc? Poate ca memoria ma inseala. Nu ma intereseaza sa te "atac". Dar ma intereseaza cu cine stau de vorba. Cred ca exista anumite "patternuri" in ideile la care adera cineva. De ex. credinta ca exista extraterestrii "obliga" omul sa adopte si alte puncte de vedere.. cum ar fi evolutionismul (teist sau de alt fel), relativizarea adevarurilor de credinta ortodoxe (in sensul ca nu ar fi adevarul intreg) etc... Sau.. cine promoveaza ecumenismul sau new ageismul.. ajunge inevitabil (cred eu) a sustine ca Scripturile contin adausuri, inexactitati etc, ca dogmele sunt depasite etc.. am vazut deja mai multe cazuri pe forum. In cazul de fata suspectez ca cei care nu cred in vamile vazduhului ar putea sa creada ca iadul nu exista ca un loc (cu draci, cu muncile iadului etc..) ci este doar o traire subiectiva (ca altfel trairea subiectiva exista si pt cel muncit in iad.. dar unii spun ca nu exista locul, nici dracii, ci doar durerea despartirii de Dumnezeu.. ceea ce nu cred ca este invatatura crestina, fara suparare).. Poate gresesc... este doar o supozitie netestata ca astfel de pattern exista. Ca sa concluzionez, nu ma intereseaza ce crezi tu in mod particular. Ma intereseaza cum adoptarea unei ideii sau a alteia are efect asupra felului in care omul percepe lumea, pe sine si pe Dumnezeu. (Dupa cum spuna cineva.. orice idee personala in credinta ortodoxa este o erezie. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe orthodoxwiki despre vami zice asa:
http://orthodoxwiki.org/Aerial_Toll-Houses Aceasta e o invatatura morala crestin ortodoxa,ca se pomeneste ce pacate se cerceteaza in fiecare vama. La parintele Nicodim Mandita se dau 24 de vami si aceasta fiind o invatatura morala crestin ortodoxa ca se arata pacatele de se cerceteaza in acele vami. In cartea parintelui Serafim Rose nu avem mentionate aceste vami ci doar ca exista,oare cat ajuta aceasta un om care o citeste in afara de a-l speria? Ca daca citeste ce zice pe orthodoxwiki se sperie si se smereste si incearca sa nu mai lucreze acelea,la fel in cartea parintelui Nicodim Mandita,da in cartea parintelui Serafim Rose? Acum eu asa am presupus,ce scriu poate sa fie eronat ca sunt om pacatos si intunecat (la minte) datorita pacatelor in care traiesc.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 04.10.2010 at 19:02:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi nu stim ce este iadul si ce este raiul. Noi doar ne dam cu presupusul si atat. Lasam imaginatia sa zboare ca sa speriem babele. Vorbim in metafore si simboluri, pentru ca aceastea NU se pot compara cu nimic din lumea aceasta. In mod absolut sigur iadul NU este un loc sau o stare de tortura, in care Dumnezeu le-a dat diavolilor cazane cu foc si pucioasa si viermi nemateriali care sa ii munceasca vesnic pe cei damnati in intuneric. Aberatii, doamna, pentru ca Dumnezeu este IUBIRE! Mai citeste-i si tu pe Parintele Staniloaie si pe alti mari teologi ortodocsi, mai vorbeste cu preotii si o sa vezi ce-ti vor raspunde. Eu nu am intalnit un singur preot care sa sustina ca pacatosii ard in focul vesnic la modul propriu sau ca-s mancati hap-hap de viermii care le trec prin nas si prin intestine si regenerati la loc in mod periodic. Pentru ca multe povesti horror circula pe net, am vazut si eu; asta ca sa rada ateii si eterodocsii in general de credinta noastra. Si tu ce zici, ca Hristos a predat Judecata demonilor? Ca, daca picam la orice vama nu mai ajungem la Judecata Lui si ne ducem dracului? Te rog sa-mi explici ca sa pricep.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din 24 de Vami | idealist | Pocainta | 5 | 14.03.2010 21:44:22 |
Sunt vamile vazduhului o invatatura gnostica? | scrabble | Slujba inmormantarii | 47 | 18.08.2009 17:33:20 |
Vamile vazduhului | NiCcoleta | Generalitati | 35 | 21.02.2008 17:52:26 |
Vamile vazduhului | BogdanF | Generalitati | 17 | 25.07.2007 17:57:58 |
|