![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Impartasania nu se ia pentru vrednicie sau nevrednicia noastra,ci pentru iertarea pacatelor si tamaduirea sufletului si trupului.Daca ne vom impartasi regulat,peste un timp vom deveni si vrednici,nu de Impartasanie,ci de Imparatia cerurilor.
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
practic cum procedezi tu? daca tii post 7 zile inainte si 3 dupa impartasire si te impartasesti saptamanal ... inseamna ca tii post continuu daca insa nu tii post ... poti sambata sa nu tii post si duminica sa te impartasesti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca in general (sunt si exceptii. nu stiu de Daniel777, dar banuiesc, din alte postari ca este onest cu el insusi - rara calitate.. mai bine il intrebi pe el cum face) cei ce vorbesc de impartasirea saptamanala NU sunt mari postitori, nu se opresc de la relatii conjugale in zilele acelea inainte/dupa impartasanie si.. mare atentie, NU se spovedesc inainte de fiecare impartasanie. Trebuie sa ai mult discernamant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre relatiile conjugale: depinde cu cine esti casatorit. Oricum, in Duminica in care te impartasesti, ajunezi pana in momentul impartasirii de la mancare si de la orice altceva. Dupa aia, iarasi, depinde cum te-ai inteles cu partenerul conjugal. Daca esti casatorit cu cineva care nu e crestin, atunci mergi pe indemnul lui Pavel care este cat se poate de clar: 1 Corinteni 7: 12. Celorlalți le grăiesc eu, nu Domnul: Dacă un frate are o femeie necredincioasă, și ea voiește să viețuiască cu el, să nu o lase. 13. Și o femeie, dacă are bărbat necredincios, și el binevoiește să locuiască cu ea, să nu-și lase bărbatul. 14. Căci bărbatul necredincios se sfințește prin femeia credincioasă și femeia necredincioasă se sfințește prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voștri ar fi necurați, dar acum ei sunt sfinți. Daca esti casatorit cu un ortodox, atunci nu cred ca vei avea probleme in a face abstinenta de comun acord si in alte zile decat numai Duminica. Cat despre spovedania inainte de impartasanie, este in functie de gravitatea pacatelor si de ceea ce iti spune duhovnicul. Normal ar trebui sa ne spovedim de fiecare data cand ne impartasim, insa in viata concreta a anului 2010, nu putem sa ne intalnim saptamanal cu preotul. Nici nu ar reusi sa-i spovedeasca pe toti in fiecare sambata. Dar, daca nu ne impartasim in fiecare Duminica, atunci incalcam Canonul 9 Apostolic si ne facem din ortodocsi eterodocsi. 1 Corinteni 11: 27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului. 28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar. 29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului. Daca cineva are un partener necredincios, inseamna ca nu mai are voie sa se apropie? Nicidecum, caci este chemat la sfintenie, pentru ca prin el sa se sfinteasca si familia lui. Putin curaj, doamnelor si domnilor, nu fiti speriati!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu manac bio.. mancarea mea preferata este salata de rosii galbene cu avocado (fara gluma, cam asta manac zilnic).. Dar faptull ca acele rosii galbene bio costa intre patru si opt dolari pe kg + 1-2 dolari una bucata de avocado (nu traiesc in Romania).. transforma masa mea nu in post ci in patima a burtii. Pentru ca acesti bani i-as putea da pomana si as putea manca paine.. si da, acesta ar fi post! Cine cauta produsele bio in conditii in care cam 250 mii copii mor anual de foame potrivit statisticii unesco.. cred ca nu posteste. Parerea mea. Nu pot dezvolta acum ,ma grabesc, dar am ajuns la concluzia ca cine se preocupa prea mult de calitatea alimentelor pe care le mananca isi face idol din asta si nu e post.. dimpotriva. (spune rugaciune, fa o cruce pe mancare si o sa fie totul bine, indiferent ca e bio sau nu) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie sa avem grija de templul Lui Dumnezeu care cauta sa Se odihneasca in noi. Deci mare grija cu ce mancam, cat si cand. Eu nu-mi fac nici un idol din calitatea mancarii. Am mai auzit argumentul asta ciudat. De fapt, depinde de constiinta fiecaruia. A mai zis cineva intr-o conferinta sa nu ne facem idoli din joburile noaste. Hai ma, fiti seriosi! Pastrati decenta ratiunii, ca altfel cadeti in extreme.
|
|||
|
|||
![]()
Ortodoxia are nevoie de o REGINDIRE MAJORA in privinta Impartasirii, si ca urmare trebuie sa deschida larg portile catre IMPARTASIREA IN MASA a credinciosilor si trebuie sa faca acest lucru pina nu o ia de tot pe aratura in acest sens unii preoti deja considerindu-se o palma mai sus ca Dumnezeu. Iubirea aproapelui nu-ti da acest drept. Deci la unii dintre ei lipseste ceva esential.
Vremurile s-au schimbat fundamental si este esential ca lumea in numar mare sa fie apropiata de Trupul si singele Domnului cit mai des indiferent daca s-au spovedit de doua sau de douazezi de ori in acel an! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Impartasania trebuie sa fie cat mai deasa, insa nu oricum. Daca ai pacate pe constiinta, mergi si cauta-l pe duhovnic. Toate cu aprobarea lui. Eu, de exemplu, am comis-o... asa ca ieri nu m-am impartasit pentru ca nu l-am gasit pe parintele, dar sper sa ma spovedesc saptamana asta si Duminica sa indraznesc sa ma apropii de Sfintele Taine.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|