![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
consider ca postarile mele au fost destul de obiective si fara echivoc in a arata asemanarile si deosebirile teologice (si de ritual) intre Biserica Ortodoxa si cea Romano-Catolica. Un dialog onest, responsabil si corect cu Biserica Romano-Catolica, pe pozitii de egalitate nu inseamna nicidecum "ecumenism". Sa nu uitam ca in 2001 Papa Ioan Paul al II-lea a cerut iertare oficial Bisericii Ortodoxe pentru răul provocat de cruciada a IV-a. http://ro.wikipedia.org/wiki/Ecumenism Ecumenismul este o mișcare religioasă care urmărește reuniunea tuturor bisericilor creștine într-una singură (din fr. oecuménique, lat. oecumenicus, gr. oikumenike). Din nefericire nu se poate spune acelasi lucru despre dialogul Bisericii Ortodoxe cu cultele neoprotestante (si cele protestante) care nu accepta Sfintele Taine (mai ales Taina Sfintei Euharistii). Cu acestea nu exista nici o punte de dialog teologic, diferentele fiind fundamentale. Asadar acuzele dumneavoastra la adresa mea privind ecumenismul sunt nefondate. Nu are rost sa continuam discutia caci pozitiile noastre sunt destul de clare si riscam sa cadem intr-o polemica inutila care mai mult ar sminti pe cititorii acestui forum. Eu nu o sa lansez nici o acuza la adresa dumneavoastra personal... intrucat nu are nici un rost. Biserica Ortodoxa nu se va abate niciodata de la doctrina Sfintelor Taine care sunt ale lui Dumnezeu si nu ale omului. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| "Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? | AlinB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 23.01.2017 13:34:40 |
| Sfantul Luca al Crimeei despre erezie si schisma | catalin2 | Sfinti Parinti (Patrologie) | 5 | 12.09.2012 22:38:10 |
| Militantismul politic cu caracter izolat poate duce la schisma in sanul Bisericii? | mariamargareta | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 10.01.2011 12:21:19 |
| Organizarea Bisericii inainte de Marea Schisma(1054) | Danut7 | Generalitati | 4 | 13.03.2010 13:13:32 |
| schisma cea mare | catalinabalhui | Biserica Romano-Catolica | 9 | 22.07.2009 09:32:26 |
|
|