Citat:
În prealabil postat de Bast-et
Feng shui este un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul qi (pinyin : qì = suflu). Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (qi). Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile yin și yang expertul feng-shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.
Un qi positiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din feng shui sunt : bogăția, fericirea, longevitatea și copii sănătoși...
|
Buna,intru si eu putin in vorba.Cum vreau sa construiesc o casuta la tara,am vizitat cateva pagini,unele stil Feng Shui si,recunosc,mi-au placut,relaxeaza.Dar tot mai mult inclin spre o casa cu ceardac,ma simt mai...taran.Feng Shui,din punctul meu de vedere,e un alt tip de filozofie ca atatea altele in lume.Acuma,daca tot e atat de eficient,de ce nu sunt toti chinezii fericiti,bogati,longevivi,copii sanatosi? Sau sunt si ei cu Feng-ul lor ca si noi-crestini ortodoxi,uitam de posturi,iubirea aproapelui....dar tari de tot in filozofie?