![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Va multumec foarte mult pentru ajutor! Intr-un fel m-am usurat pentru ca credeam ca nu poate fi iertat nicicum.
Daca nu ma suparati as dori sa va cer un sfat. Cand sunt ispitit de diavol, ce pot sa fac sa nu cad in pacat? Dumneavoastra ce faceti? Va rog dati-mi niste sfaturi! Multumesc |
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare absolut remarcabil faptul, ca tineri de 16 ani isi pun problema pacatelor comise.
Marius, duhovnicul este cel mai in masura sa te indrume. |
|
|||
|
|||
![]()
Copil scump si binecuvantat, nu te incarca astfel.. or sa te puna cei de pe aici la posturi si la nevointe pe care ei insisi nu le facsi care vor obosi biata ta inima si asa umilita de pacat.. ca sa nu mai cadem intr-un pacat, repet trebuie sa acceptam ca suntem robii lui.. asta este victoria noastra.. cei ce vor sa "invinga" pacatul se mandresc.. ai auzit de Sf Siluan? uite, el a fost foarte ispitit.. avea chilia plina de demoni si Mantuitorul Hristos i-a spus ca e asa caci prea tare vrea sa iasa din ceea ce este, i-a spus ca cei mandri sufera asa pururea din partea dracilor.. la care Sf L-a intrebat ce sa fac Doamne ca sa ma smeresc ? "tine mintea ta in iad si nu deznadajdui" i-a spus Domnul Hristos! intelegi tu? nu e usor.. ai cazut in curvie? suntem curvari Marius , cu totii.. sa acceptam asta.. nu va fi un timp cand nu vom mai fi.. uite ce putini stiu este ca noi peste haina asta pacatoasa , pe deasupra ne imbracam cu cea noua cu Hristos! PESTE EA MARIUS! noi stand acolo jos, cazuti pururea, tinandu-ne mintea in acest iad, si neancercand sa iesim, adica sa fim altceva decat suntem in adanc(pacatosi) stand si recunoscandu-ne cu pace astfel, adica pacatosi, stand astfel, primim mila lui Dumnezeu.. care mila vine si ne mangaie in caderea noastra , de asta Hristos transforma moartea in viata.. ne impacam adica pana si cu iadul.. nu apasa pe un buton si focus pocus iesim alta faptura.. ci noi cei pacatosi suntem iubiti pana si-n pacat.. mantuirea o dobandesc asadar cei ce se rabda asa, adica pacatosi.. cei ce incearca sa fuga , se aduc singuri intr-o stare de iad si se chinuiesc si pe ei insisi si pe altii ii arunca in acelasi iad ... ma rog sa intelegi ce ti-am scris caci este cheia mantuirii ascunsa aici.. cunoasterea neputintei si dobandirea pacii in mijlocul iadului propiu, al constientizarii pacatoseniei.. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci sa nu luptam cu pacatele noastre, ci sa le acceptam, zici?!? Sa inteleg ca cel pacatos nu este mandru? Sau ai vrut sa spui altceva si nu am inteles eu...
|
|
|||
|
|||
![]()
asta este arma noastra si paradoxal voctoria,lupta noastra, sa ne recunoastem invinsi, linsati, defintiv de pacat! "eu nu ma voi mantui" cum spune avva Pimen cel Mare sau "unde va fi aruncat Satana voi fi aruncat si eu" si celelate, multe, multe, asemenea.. asta este tinerea mintii in iad.. Sf Siluan spune asa" ca de cate ori ii vine o ispita degraba se arunca singur in flacarile iadului si zice peste putin timp voi muri si voi fi aruncat in intunericul iadului un de voi arde vesnic si voi zice unde esti Tu LUmina mea? " ce e drept putini parinti mai stiu asta astazi din pacate si ii numeri pe degete.. Parintele Rafail Noica si Maica Siluana.. eu pe altii astazi, nu am mai aflat care sa stie asta.. este cea mai placuta Duhului Sfant aceasta "metoda" care imediat curata mintea si inima.. fuga mintii in iad.. in egipt.. sa se recunoasca invinsa de pacat ,sa nu mai lupte, dar nici sa-l savarseasca atentie, asta e ceallta extrema! sa zici" ce altceva decat aceasta patima sa ma hartuiasca sa mi se intample? caci inima mea insasi o doreste! oh, amar mie.." si nu-i stai impotriva!
|
|
|||
|
|||
![]()
dar mai citeste te rog odata al doilea mesaj in special.. daca poti, citeste-l din nou, poate acum o sa-l vezi altfel.. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
sa nu mai lupti dar... sa nu-l savarsesti.
sa te consideri din start invins si fara speranta de mantuire, aruncat direct in iad... totusi sa te duci in pustie pt numele Lui?... Cum poti sa-ti refuzi sansa mantuirii cand El a adus iertarea? Sa-ti fie frica SA NU te mantuiesti. Asta este altceva. Sa constientizezi ca esti pacatos, da, dar sa fii si cu picioarele pe pamant--- exista pocainta,rugaciune, impartasanie, spovedanie... deci sa nu deznadajduim... POCAINTA nu inseamna deznadejde. "tine mintea in iad" eu cred ca inseamna frica de iad si de pacatele ce ne apropie viata de iad. Iadul e lipsit de lumina lui Dumnezeu, la fel e si viata noastra fara El. Sa-ti amintesti mereu pacateler, sa le ai vii in fatza ta ca sa iti fie mai usor sa te smeresti. E lupta suprema, niciodata castigata in totalitate. Vorba unui calugar, "mandria... ma chinui sa scap de ea, si tot de ea dau, ma biruie si cand vorbesc si cand tac". Dar se poate ajunge cumva ca momentele de mandrie sa fie cat mai rare. La asta foloseste "tinerea mintzii in iad". Adica tinerea minte a pacatelor. Sa tinem minte cine suntem. Parintele Cleopa dadea parca sfat ca odata pe an e bine sa ne spovedim de TOATE pacatele, adica si cele deja spovedite, ca sa ne amintim cine suntem si ce am facut. Asta cred eu ca e un echivalent cu "tinerea mintii in iad". Parintele Serafim Rose, inainte sa descopere calea cea dreapta a fost un mare pacatos. Si mai tarziu, a marturisit despre perioada intunecata a vietii lui ca "eram ca-n iad. Stiu cum e iadul, am fost acolo." Si fiti siguri ca parintele nu si-a uitat pacatele, ci cu frica le-a tinut minte. Adica-exact- a tinut mintea in iad. |
|
|||
|
|||
![]()
of, of, of! frate, daca nu ai inteles intreaba dar nu arunca asa cu noroi! cine a spus sa refuzi mantuirea mai! am spus clar" sa nu deznadajduiesti! " sa deznadajduiesti insa de tine.. si vezi ca NU AI INTELES NIMIC DIN TEOLOGIA ORTODOXA! IN IAD NE ASTEAPTA HRISTOS SI NU NUMAI ATAT CI TOCMAI HAT IN CELALALT CAPAT AL LUI! si eu as fi vrut sa scap si greu mi-a fost sa accept.. luni de zil iti va lua poate ani ca sa intelegi dar te rog, nu te apuca sa-i dai cu "Eu cred ca" .. lasa PARELNICIA , ca ce spun eu nu spun din burta mea.. citeste TEOLOGIE, practica apoi ce poti pe linia asta si apoi vei vedea.. dar te rog, nu arunca noroi! asta este singura cale de mantuire! "eu nu ma voi mantui! toti se vor mantui, numai eu nu!" de nu vei crede asta Duh Sfant nu vei pupa, ci poate "piele de gaina" "am simtit ceva la Liturghie cand m-am impartasit" si alte d-astea.. nu vorbi din burta ! ce tot cautati nod in papura si le rastalmaciti toate? vreti sa va aratati ca ati avea nu stiu ce observatii si va aruncati in aberatii unii dintre voi, TOTAL LIPSITI de stiinta , de cercare si ce e mai rau e ca daca spun o porcarie, nimeni nu zice nimic mah! ei bine la singurele si cele mai esentiale adevaruri ale credintei noastre va treziti cativa gunoieri de servici sa faceti voi curatenie, ca nu place burdihanului vostru ca trebuie sa renunte la carnat si sa treaca si el prin iadul propiu.. ce altceva crezi dumitale si cum crezi ca se face coborarea in inima ? ia pune mana si citeste asta pana cand iti sar ochii din cap si la fel si ceilalti care aveti dubii ,cititi asta inainte ,apoi dati-va cu parerea! iata link: SFANTUL SILUAN, e bun ptr masura DUMITALE SPER!: http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...u-deznadajdui/
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
pai exact aceasta recunoastere a infrangerii slabeste forta de penetrarea pacatului.. cum ar suna vantul intr-o vela care nu exista? vela noastra este crucea cum spune Sfanta Singlitichia ,sa intindem aceasta vela, sa ne lasam rastigniti, meritam asta! sa nu ne impotrivim! stii cum vine asta? esti ispitit si sa cugeti Doamne, merit aceasta ispita, Tu stii ca ma va invinge negresit caci eu insumi iubesc acest pacat, recunosc Doamne ca -l iubesc.. amar mie.. merit sa fiu dus in iad, si bine mi-ai facut ca mi-ai vadit rautatea Doamne trimitandu-mi aceasta ispita, marire Tie!..
|
![]() |
Tags |
intrebare |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutor urgent | stasylena | Umanitare | 265 | 06.01.2012 00:09:02 |
Nevoie de ajutor urgent | Mtcrysty17 | Generalitati | 34 | 13.02.2011 10:04:53 |
ajutor urgent | padrevicentiu | Generalitati | 4 | 08.07.2010 14:19:58 |
Nevoie de ajutor urgent | costel | Umanitare | 3 | 12.01.2009 19:00:58 |
AJUTOR URGENT | roxanica | Generalitati | 5 | 27.12.2007 13:09:05 |
|