Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2010, 19:13:42
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de freespirited Vezi mesajul
As vrea in primul rand sa adresez aceasta intrebare administratorilor, dar si tuturor celor ce se simt vizati:
Cum puteti ignora dovezi atat de evidente si agresive de rasism/bigotism/nationalism extremist din partea membrilor comunitatii dumneavoastra.....

drept exemplu voi oferi semnatura domnului Colaps:
"Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei."

... iar in acelasi timp, oricine sau orice ar putea periclita integritatea opiniilor ortodoxe este atacat si amenintat cu bannarea?
Bună ziua, frate creștin!
Legat de semnătura d-lui Colaps, îți voi da câteva păreri personale despre ea:
A) Împotriva avortului cred că este orice creștin adevărat. Avortul este un păcat mare, pentru că lipsești o ființă umană de viața vremelnică și nu îi dai șansa de a se mântui. Mai mult, folosirea contraceptivelor înseamnă varianta soft a avortului (un embrion se formează chiar dacă viețuiește doar câteva fracțiuni de secundă). Pentru sensibilizare, te rog să citești broșura "Jurnalul unui copil nenăscut"!
B) Tot creștinul trăitor întru Hristos este împotriva homosexualității (sodomiei). Se știe cum a pedepsit bunul Dumnezeu cetățile Sodoma și Gomora pentru astfel de păcate.
C) Despre secte, majoritatea ortodocșilor le confundă cu cultele; nici eu nu știu diferența dintre o sectă și un cult, drept pentru care, mă feresc de a folosi cuvântul "sectant", ci folosesc cuvântul "non-ortodox", "creștin de altă confesiune". Sunt împotriva unor idei ale altor culte, dar păstrez asta pentru mine. Referitor la capitolul culte - secte, sunt împotriva prozelitismului, chiar dacă este practicat de ortodocși. Părerea mea este că migrația de la un cult la altul este năruitoare pentru suflet.
D) Creștin fiind, nu pot admite sub nici o formă părerile ateilor. A fost perioada comunistă (un mic vârf de lance al ateismului), când atâția creștini au murit pentru bunul Dumnezeu.
Credem în bunul Dumnezeu și nu putem admite părerea că "nu există dumnezeu, totul este explicat de astronomie, chimie, fizică etc." (Doamne, iartă-mă de citat!).
E) Ideile sunt asemănătoare cu pc. D). Cum putem să credem în baal, astarte, zeus, jupiter, marte, amon ra, osiris, venus, afrodita, eros, cupidon, bachus, dionisos etc., care, de fapt sunt zei ai păcatelor (marte=ares - zeul războiului, bachus=dionisos - zeul beției etc.), pe când afirmăm cu tărie că, credem în Dumnezeu?!?
F) Despre erezii, iarăși nu sunt de acord cu arie, legat de Sfânta Treime, nici cu nestor, care o denigra pe Maica Domnului.
G) Nu știu ce este ecumenismul, deci nu voi spune nimic aici.
H) Băncile se folosesc foarte mult de camătă (numită gingaș, "dobândă"). Se știe că este păcat să dai bani cu camătă.
După ce ai încheiat un contract de credit, știți foarte bine că apar fel de fel de addendum-uri băgate pe gât debitorului, cu scopul taxării acestuia din urmă, chiar dacă acesta a fost punctual cu rambursarea.
I) Cipurile se știe că se folosesc cu scopul stăpânirii omenirii de către vrăjmașul diavol. Se știe că au încorporat numărul antihristului. Actele cu cip sunt precursoarele implantării subcutanate a "verychip RFID". Caută pe youtube, filmul "Îngerul digital", pentru mai multe lămuriri. Dacă ai acte cu cip, pentru că așa te obligă sistemul național, roagă-te mai mult bunului Dumnezeu să te întărească!
J) Despre politicianism, se vede foarte bine peste tot. Clasa politică e neoburghezia României. Oare prin muncă cinstită au ajuns așa?!?
K) Nici cu părăsirea patriei nu sunt de acord. Patria aceasta mi-a dat libertatea credinței, apă curată de băut, aer curat de respirat, mi-a dat dreptul la o pregătire profesională adecvată și multe altele, așa că nu-mi dă nici un motiv să o părăsesc. Fie pâinea cât de rea, tot mai dulce-n țara mea. Străinul - mai amar ca și pelinul. Să nu mai spun că sunt împotriva invadării patriei de unguri, arabi și alte popoare pentru căpătuiala lor și subjugarea românilor.
Concluzie: Colaps spune deschis ceea ce simte. E mai caustic în dialogul cu non-ortodocșii, ăsta e apectul negativ al său.
Dacă dvs. v-ați logat aici, pe un forum de discuții religioase, altele decât confesiunea dvs., asta este.
Pentru a armoniza în comunicare, este bine să păstrăm un dialog civilizat, de ambele părți și să nu ne căutăm nod în papură pentru "te miri ce".
Poate în viitor voi fi și eu vizat aici, legat de ocupație și locație. Cine știe?!?
Dacă am spus ceva ce v-ar putea jigni, ofensa, vă rog frumos să mă iertați!
Doamne, ajută-ne pe toți!
Reply With Quote
Vechi 22.09.2010, 19:25:24
Paduraru's Avatar
Senior Member

Implicit

Spun asta deoarece am mai aratat deja, in doua randuri, ca personajul care apare in avatarul utilizatorului Colaps, Corneliu Zelea Codreanu, a fost ecumenist, s-a rugat sfintilor catolici si chiar a afirmat ca acestia l-au ajutat. Cum se impaca asta cu semnatura ? Pai nu se prea impaca.

[/quote]

Legat de sfinții prăznuiți de Biserica Romano-Catolică, precizez următoarele:
Părintele Arsenie Boca a fost întrebat de un creștin ortodox dacă poate să cinstească sfinți catolici. Părintele A. B. i-a răspuns că poate, dar să nu-i ignore pe sfinții prăznuiți de Biserica Ortodoxă. Oare părintele A. B. era tot un ecumenist?!?
P. S.: am aflat, între timp, ceva despre ce înseamnă "ecumenism";
dacă v-am supărat, jignit prin postarea mea, vă rog frumos să mă iertați!.
Reply With Quote
Vechi 22.09.2010, 19:26:44
Paduraru's Avatar
Senior Member

Implicit P

Postarea nr. 72 era pt d-l Erethorn!!!
Reply With Quote
Vechi 22.09.2010, 19:47:53
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,freespirited

Citat:
As vrea in primul rand sa adresez aceasta intrebare administratorilor, dar si tuturor celor ce se simt vizati:
Cum puteti ignora dovezi atat de evidente si agresive de rasism/bigotism/nationalism extremist din partea membrilor comunitatii dumneavoastra.....

"Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei."

... iar in acelasi timp, oricine sau orice ar putea periclita integritatea opiniilor ortodoxe este atacat si amenintat cu bannarea?
conform bibliei,credinciosul este incopatibil cu pacatul:minciuna,camataria,zeii inchipuiti morti din nastere, cei ce nu tin credinta lui iisus,homosexualitatea,lesbianismul,pedofilia,rata cirea in alte credinte,crima(include si avortul,este tot un omor),acestea fiind considerate de dumnezeu,uraciunile pamantului.nici un credincios nu este impotriva omului
daca afirmarea unor convingeri este facuta in mod demn,cu respect fata de interlocutor,atunci bannarea ar fi exclusa,altfel...
Vechi 22.09.2010, 19:48:46
Paduraru's Avatar
Senior Member

Implicit

Iubiți frați creștini!
Vă dau dreptate referitor la apelativele folosite de d-l Kesarion Breb. După părerea umilă a păcătosului cel dintâi, adică a mea, astfel de apelative nu fac cinste unui creștin.
Apoi, aici pe topicul acesta i-am judecat cu toții pe Colaps și Kesarion. Vă rog frumos, iubiți frați creștini, să închidem acest topic și să nu ne tot acuzăm reciproc, ci mai bine să căutăm înlăuntrul inimilor noastre către păcatele noastre și să ne îndreptăm.
Este un forum creștin în care ar trebui să domine armonia și nu orgoliile. Dacă unii postează ceva contra bunelor rânduieli, vor da seamă înaintea bunului Dumnezeu. Dvs., dragi creștini, nu-i luați în seamă!!!
Vă respect pe toți!
Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote
Vechi 22.09.2010, 20:15:25
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:

Asa si ce propui defapt, spune cine te-a amenintat pe tine cu banarea si ce treaba are asta cu semnatura lui Colaps ? Orice crestin-ortodox ar trebui sa fie impotriva acestor lucruri. Toleranta este sora buna cu acceptarea, ori daca tolerezi asa ceva degeaba iti mai spui ortodox.

Din cate vad eu cauti mai pe indelete sa-l lezezi cumva pe Colaps, dar fiindca nu stii exact cum si nu stii de ce sa te legi vii cu smenuri dintr-astea fara cap si fara coada, cred ca in logica se cheama nonsensuri.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
Reply With Quote
Vechi 22.09.2010, 21:53:31
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:

daca lupul vine la oi oare ce facem,il mingiiem pe crestet si ii dam o,oita pe cea mai buna sau...da mai bine asmutim ciinii si luam ciumeaga,ca e mai corect.asa patesc si cei ce ataca turma de oite platite cu pret de singe,de Domnul IISUS,biserica este stina oilor si mai sunt si ciobanii ce apara integritatea turmei.lupii cei pradatori uneori o mai,iau peste urechi caci se afla in locul in care nu trebuie,daca ar merge pe pasunea lor numeni nu le-ar avea treaba.domnule ce ti-e si cu lupii astea. ps.semnatura e buna
Reply With Quote
Vechi 22.09.2010, 22:00:53
mihaila_alin
Guest

Implicit

am vazut prietenii celei ce produce valuri aici si sunt doi atei,ce mie doi ce mi-e trei, e o parere freespirited

Last edited by mihaila_alin; 22.09.2010 at 22:04:21.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2010, 00:21:13
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
daca lupul vine la oi oare ce facem,il mingiiem pe crestet si ii dam o,oita pe cea mai buna sau...da mai bine asmutim ciinii si luam ciumeaga,ca e mai corect.asa patesc si cei ce ataca turma de oite platite cu pret de singe,de Domnul IISUS,biserica este stina oilor si mai sunt si ciobanii ce apara integritatea turmei.lupii cei pradatori uneori o mai,iau peste urechi caci se afla in locul in care nu trebuie,daca ar merge pe pasunea lor numeni nu le-ar avea treaba.domnule ce ti-e si cu lupii astea. ps.semnatura e buna
ca bine zici
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
Reply With Quote
Vechi 23.09.2010, 09:48:31
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
homosexualitate, lesbianism, zoofilie, perversiuni sexuale... sunt incompatibile cu voia lui Dumnezeu (aratata clar in Sfanta Scriptura) si deci cu crestinismul ortodox.
Da,de acord,dar si lipsa de iubire,minciuna,fariseismul,vorbele de ocara,trufia,poftirea la femeia/barbatul altuia/alteia,ranchiuna etc,toate sunt contrare crestinismului si multi dintre voi probabil chiar traiti cu ele,insa nu le vad etalate si condamnate de nimeni atat de vehement.
Toate,insa,ni se trag cred dintr-o CREDINTA LIPSITA DE IUBIRE...
Oare suntem noi investiti judecatori de cineva sa cantarim in balanta al cui pacat este mai mare?Oare nu ne-am obisnuit sa vedem paiul din ochiul vecinului si sa uitam de barna din al nostru?Ne simtim mai bine,mai piosi,imaculati,atunci cand aratam cu degetul spre greseala "mai mare" a altui frate?
Mi se pare firesc sa se ia atitudine doar atunci cand actiunile respectivelor persoane pericliteaza siguranta altora: nici eu nu sunt de acord cu paradele gay sau ca sa infieze copii,in rest,insa,ce treaba avem noi cu ce fac ei in viata personala?
Unii dintre voi spuneti ca se condamna pacatul si nu pacatosul...nu va cred!Ce frumos stim sa ambalam uratul in cuvinte frumoase si care suna bine!
Va vad pe unii dintre voi inversunati impotriva acestor oameni in mod direct,dispretuitori la adresa lor,privindu-i de sus mai rau ca pe niste viermi ce ar trebui exterminati si uitati ca fiecare dintre ei este fratele vostru si fiul Lui Dumnezeu,care asa pacatos cum este acela este iubit de Tatal nespus!

Last edited by heaven; 23.09.2010 at 09:53:05.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
amenintare, atac, bigotism, ipocrizie, rasism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
Incredibila pilda annajanette Generalitati 5 23.06.2010 13:00:20
Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! flying Generalitati 677 13.05.2010 10:35:18
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07