
22.09.2010, 10:32:08
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Mesaje: 5.788
|
|
Citat:
În prealabil postat de Eugen7
nu are rost sa ne certam inutil pornid de pe niste pozitii "rigide" si "artagoase".
Teoria evolutioniste nu spune ca "omul se trage din maimuta"! Aceasta este o ideea gresita care nu este nicidecum sutinuta de teoria evolutionista!!!
Evolutionismul spune ca toate organismele vii de pe planeta noastr au o descendeta comuna, adica pornesc de la o singura celula, deci atat omul cat si maimuta au un stramos comun... ceea ce este cu totul atlceva!
Pe de o parte creationismul nu infirma faptrul ca ADN-ul este cel care controleaza trupul oricarui organism viu de pe pamant. Dar noi creationistii spunem ca prin ADN, Dumnezeu este cel care "programeaza" doar functionarea trupului (nu si a sufletului!) atat al omului cat si al celorlalte vietuitoare.
Reamintesc ca Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti, deci Biserica Ortodoxa marturiseste fara echivoc ca diferenta intre om si animale nu este nicidecum fiziologica (trupeasca) ci de natura sufleteasca, mai exact doar sufletul omului are spirit (gandire, ratiune). A nu se confunda inteligenta cu gandirea!
Pe de alta parte evolutionistii nu pot spune cum a aparut prima celula vie. Teoria evolutionista nu poate nega complexitatea ADN-ului care nu se poate "autoregla" (adica regla singur, caci ar presupune ca materia este inteligenta ceea ce este absurd pentru oprice om de stiinta) pentru a ajunge la acasta diversitate de forme de viata, ci si se poate vorbi mai de graba de o "reglare adaptiva" in baza unor legi impuse de "cineva".
Iarasi teoria evolutionista nu poate spune nimc despre modul CUM DEVINE OM UN OVUL FERTILIZAT!
Ce se întâmplă din momentul în care peretele unui ovul este penetrat de un spermatozoid până în momentul în care o nouă ființă umană este formată, cu toate organele sale, funcționând într-o armonie și interdependență uluitoare, reprezintă un proces de o complexitate incredibilă pe care natura îl duce la bun sfârșit aproape de fiecare dată.
Cum se întâmplă acest lucru, care este mecanismul celular care face ca, deși se pornește de o singură celulă, să se ajungă la multiple tipuri de celule, cu roluri diferite, deși toate au practic aceeași informație genetică este încă un mister.
|
Imi place punctul tau de vedere.
|