![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar nu imi dadeam seama unde anume sunt pomenite energiile necreate. Raspunsul tau nu ma satisface. E ca si ti-as spune "eu merg cu masina" iar pe urma ti-as atrage atentia pentru ca nu ai inteles ca vorbeam despre benzina. Toata lumea era de acord ca Dumnezeu a creat lumea. Dar energiile necreate, ca si concept, nu erau cunoscute pana in sec 14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ca si concept ci mai mult ca si exprimare . Toata Biblie , atat vechiul cat si noul Testament fac referinta la aceste energii dar le numeste puteri. |
|
|||
|
|||
![]()
"Sfânta Evanghelie după Ioan
Cap. 1 1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. 9. Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume. 14. Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr." intai a fost puterea , energia necreata,lumina si abia apoi aceasta s-a facut trup, materie. Sigur, este metaforic , dar ...cine stie?( Cuvantul este Domnul Iisus Hritos) |
|
|||
|
|||
![]()
Ieremia
Cap. 10 6. Nimeni nu este ca Tine, Doamne! Mare ești Tu și mare este puterea( energia) numelui Tău! 12. Iar Domnul a făcut cerul cu puterea(energia) Sa, a întărit lumea cu înțelepciunea Sa și cu priceperea Sa a întins cerurile. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma refeream la "energiile necreate".ca si concept existent in lumea crestina.
Cu siguranta exista formulari sau exemplificari mai documentate si mai pertinente. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur ca interveniti .Aveti si cunostinta si menirea sa ne luminati.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iertati-ma si pomeniti-ma pe mine pacatosul! Last edited by Pr.Gheorghe; 21.09.2010 at 17:40:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te rugam sa te familiarizezi cu definitia acestor teremeni ("puetere", "energie", "masa"...) atat din punct de vedere stiintific cat si telologic. Acesti termeni nu sunt echivalenti ci fiecare defintesc notiuni distincte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
of of of... LOGOSUL NU ESTE NICIDECUM LUMINA SAU ENERGIE!!! Logosul este persoana, este fiinta (cu aceeai putere intocmai cu TATAL). Si iarasi Logosul (Cuvantul, Fiul) nu se face materie (trup) cu sensul ca se transofrma in trup ci... Logosul se "intrupeaza" adica isi ia trup (material). Ipostasa (persoana) Fiului (Logosul, Cuvantul) lui Dumnezeu isi ia si o existenta umana (cu trup si suflet) prin adaugarea firii umane enipostatice la ipostasa (persoana) Sa dumnezeiasca. Dupa intruparea Logosului, persoana (ipostasa) se numeste Iisus Hristos si este (in continuare) Dumnezeu adevarat (atotputernic, "una cu Tatal"...) si om adevarat (trup si suflet). Va rugam sa fiti mai atenta in postarile dumneavostra care sunt cam "la limita ortodoxiei crestine". Argumentati cu citate patristice afirmatiile dumneavoastra. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca chenoza lui Hristos e adevarata.. Cuvantul a trebuit sa renunte la unele din atributele dumnezeirii pentru a putea fi in intregime uman si pentru a putea muri.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! | flying | Teologie si Stiinta | 1589 | 28.07.2020 23:49:47 |
O facatorie maghiara | C-tin | Stiri, actualitati, anunturi | 58 | 07.12.2013 20:08:07 |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
|