![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
35. Și mergând puțin mai înainte, a căzut cu fața la pământ și Se ruga, ca, de este cu putință, să treacă de la El ceasul (acesta). 36. Și zicea: Avva Părinte, toate sunt Ție cu putință. Depărtează paharul acesta de la Mine. Dar nu ce voiesc Eu, ci ceea ce voiești Tu. (Marcu 14) Iata, draga Crysty, ca nici Mantuitorul nu a primit tot ce a cerut! Dumnezeu stie de ce avem noi nevoie si atunci cel mai bine e sa cerem sa ne dea ce stie El ca ne e folositor. Tu, dragul meu, treci printr-un moment foarte dificil, te simti singur si parasit asa cum si Mantuitorul nostru pe Cruce S-a simtit Singur si PARASIT. Unul singur L-a mai recunoscut ca Domn, in acele clipe cumplite, talharul cel de-a dreapta, si pentru asta s-a mantuit. Exista momente in viata, asa cum spunea si prietenul scotian, cand ajungi aproape de deznadejde, cand ti sa pare ca totul iti este impotriva, cand nu mai ai incredere in nimic, nici macar in tine. Este un moment de cumpana, desigur, dar poate fi si un unic prilej de a cladi din nou dar, de data asta pe stanca, pentru ca ai ajuns atat de adanc si ai rascolit atatea in tine incat ceea ce a fost subred s-a daramat, inclusiv increderea in sinele propriu, si acum stai in fata terenului gol si crezi ca nu mai ai sperante. Ba da, ai, si inca foarte mari, ai sanse chiar mai mari decat noi, cei ce am construit poate fara sa aruncam tot ce tinea de egoul nostru, ai sanse sa construiesti ceva solid si durabil, tocmai pentru ca ai daramat tot ce era subred. Tocmai pentru ca ai cunoscut si disperarea singuratatii, ai cunoscut si ceea ce a trait Mantuitorul nostru pe Cruce: parasirea si suferinta. A fi crestin inseamna jertfa, asta e lectia pe care trebuie s-o invatam cu TOTII. Domnul sa te binecuvanteze si sa faca sa-I simti din nou Iubirea! Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|
||||
|
||||
|
Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea ceea ce considera El ca ne trebuie, nu ceea ce consideram noi ca e bun! De multe ori ceea ce noi consideram ca-i bun se dovedeste a nu fi ceea ce-am sperat, a nu fi spre binele nostru.
Cristi, presupun ca ai auzit sau citit despre Sfântul și Dreptul Iov Din Vechiul Testament pe care l-a ispitit diavolul. A rămas fără avere și familie, îndurând și o boală grea. Dar nu a renunțat la credința în Dumnezeu. Mereu spunea: „Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!” (Iov 1, 21). Dumnezeu a îngăduit suferința lui Iov, pentru a-i încerca credința și a arăta neputința diavolului. Pentru statornicia în credință, Dumnezeu l-a răsplătit pe Iov, dăruindu-i averi îndoite, familie numeroasă și viață lungă. Te rog incearca sa citesti acest acatist: http://www.scribd.com/doc/17600987/A...ea-de-Necazuri
"Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea unește la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenței." (Parintele D. Staniloae) Last edited by Nicole_Alma; 19.09.2010 at 02:46:23. |
|
|
||||
|
||||
|
Tatal meu in tinerete a fost ateu convins (desi bunica a fost f credincioasa), dar datorita bolii fratelui meu (care a si decedat, Dumnezeu sa-l odihneasca) si-a intors fata catre Dumnezeu.
Fratele meu a suferit de o boala cumplita si s-a dus la Domnul la varsta de 16 ani in urma cu 6 ani. Tatal meu vazandu-l in ce situatie se afla, a incercat toate metodele sa-l salveze. A ajuns cu el chiar si la un mare duhovnic inaintevazator care i-a spus ca a venit prea tarziu , iar fratele meu s-a stins dupa cateva zile ![]() Fratele meu a fost un inger pe pamant, un copil cu totul deosebit, avea o caldura si o intelpciune deosebite si era si f talentat la portretistica (desena si icoane) si nu l-am auzit niciodata plangandu-se de boala. Dupa moartea fratelui meu (care s-a adaugat la moartea altui frate care s-a stins cand avea 6 luni), tatal meu a inceput sa aprofundeze ortodoxia, gasindu-si alinarea in credinta. Intr-adevar are si momente de ratacire (destul de multe, din pacate), dar stalpul sau se pare ca e bine ancorat acum si spovedaniile (si impartasaniile) din cele 4 posturi il tin pe pozitie. Dumnezeu / Iisus exista in fiecare dintre noi daca noi avem ochi sa-l vedem!!!
"Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea unește la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenței." (Parintele D. Staniloae) Last edited by Nicole_Alma; 19.09.2010 at 03:14:40. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Numele Lui Iisus Hristos | Sebastiana | Din Noul Testament | 9 | 26.07.2013 22:08:19 |
| Numele lui Iisus Hristos | androneo | Generalitati | 2 | 09.01.2012 13:27:11 |
| De ce a plans Iisus Hristos ? | Marin56 | Intrebari utilizatori | 8 | 23.06.2011 10:26:43 |
| Credinta in Iisus Hristos! | Templier Knight | Despre Biserica Ortodoxa in general | 39 | 24.03.2011 23:16:30 |
| Iisus Hristos | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 09.05.2008 22:30:22 |
|
|