![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin toată Creația Sa înclusiv prin vise și voci și lumini, prin orice vorbește Dumnezeu dar mai bine ar fi să credem pe prooroci ca să pricepem și să înțelegem ce anume vrea defapt de la noi... că noi de cele mai multe ori pricepem viceversa-vicentoarsa-viceglobul pământesc, stop!.. și doar v-am zis că pământul ieșit din apele de sub Cer nu e glob! Deci e vorba ca să nu te încrezi, să nu fi semeț adică încrezut, să nu te mândrești cu știința păcatelor tale ci să le recunoști ca GREȘELI ȘI NU CA VREDNICII... adică să-ți pară rău că nu ești cum ar trebui să fi și apoi să te strădui să fii așa cum te pretinzi, adică bun și iubitor și întotdeauna pe calea cea dreaptă, smerită, ca nu cumva să ți se îngâmfe inima răzvrătindu-te cu nemuilțumirile mofturilor poftelor de mâncăruri alese și goliciuni aristocrate și savante... Sau ce? E cineva vinovat că are voce? Sau că luminează ca licuruiciul? Sau că produce filme și basme și povești vânătorești? Sau că te bântuie? Sau că te ispitește cu copmpot dulce amărui? Treaba lui cu vina lui... dar tu unde erai de nu ți-ai păzit bostăneii din grădină? Dormeai în post, visai la Iliene Osânzene și la cai verzi pă păreți... și atunci dacă ești în baltă degeaba mai strigi după Dumnezeu căci nici El nu te mai aude dacă Astăzi ți-ai astupat urechile ca să nu-L auzi și ți-ai învârtoșat inima ca să nu mai fie ea cercuită spre curgerea Dragostei curate și neprihănite pe care ți-a dat-o s-o plinești... de la El prin tine... Pentru ce o oprești? De ce o furi și zici că e numai a ta? Daca ai preferat să râzi ca un zgârciorb de boala spartă, de sărac și bolnav și nevinovatul nedreptățit, acum nu te mira că nu te mai aude Domnul și s-a depărtat de tine ca și de alți păcătoși și mincinoși... Deci Daniel777 Domnul nu tace nici o clipă... dar trebuie să-ți faci și să ai ochi și urechi pentru El și să-ți cureți ca să ai vas curat în inima ta ca să auzi tainele Sale minunate și să rămână peste tine. Mulți nu mai avem ceea ce ne-ar fi trebuit ca să fim de partea Lui Dumnezeu... nu mai avem minte dreaptă, ci ne-o tăiem în figuri și dăm vina pe scripturi. Nu mai avem dragoste și am înlocuit-o cu pofta și apoi iubim cu pătimășie pofta de poftele alese și rafinate și ne bucurăm crezând că iubim... Nu iubim ci nu mai știm asculta... Nu ne mai plecăm urechile sufletului la ceea ce ar fi trebuit ca să deosebim ceea ce e de dorit ca să fim supuși și ceea ce nu e de dorit ca să ne supunem... Și cui nu s-a supus Iisus Hristos? Păi păcatului și mândriei... căci din slava de la oameni, de la draci și de la tine însuți vine toată curvia.. curvia ochiululhului cumunitartarihoț. Last edited by vsovivi; 16.09.2010 at 14:18:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu Dumnezeu tace, ci noi "urechi avem dar nu auzim". Nu Dumnezeu se ascunde, ci noi "ochi avem dar nu vedem".
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu tace.!!!....nu suntem noi demni de a auzi "Dumnezeiescul Glas Al Creatorului" nostru,dar chiar si asa am primit raspuns intotdeauna rugaciunilor mele .Doamne Ajuta-ne noua pacatosilor ,sa fim demni de a primi binefacerile tale .
|
|
||||
|
||||
![]()
La gura pesterii, Ilie asteapta glasul Domnului (III Regi 19, 11). Cuvintele Celui Preainalt Se descopera in adierea de vant lin. Ce minunat vorbeste Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca Dumnezeu ne vorbeste in fiecare zi prin tot ce a creat, prin razele soarelui, parfumul florilor, prin darul de a fi inca in viata si sanatosi... numai ca noi nu vedem acestea intrucat totul ni se pare obisnuit si nu acordam atentia cuvenita. Nu suntem vrednici sa ne vorbeasca fata catre fata insa ne vorbeste neincetat in chip tainic dar pe inteles.
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Cand am vizitat intaia oara o biserica ortodoxa,am facut-o doar ca sa vad o alta traditie.Insa,cand am intrat apoi iarasi intr-o biserica ortodoxa,ceva mi s-a intamplat,ceva ce nu mai traisem intr-un templu budist sau oriental;ceva imi rostea in inima ca sunt acasa,ca intreaga mea cautare luase sfarsit''Cuviosul Serafim Rose
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
opa!...nu stiam acest lucru despre tine Marius. Incep sa intru la griji!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg, discriminezi? Consideri ca calugarii gay nu au trairi in Biserica Ortodoxa? Eu consider ca sun la fel de sensibili ca oricare alt calugar heterosexual. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sincer prefer sa nu aud "voci dumnezeiesti" deoarece in 99.9% din cazuri sunt semnele caracteristice ale unui atac de schizofrenie...deci nu multumesc! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce tace BOR? | corindb | Stiri, actualitati, anunturi | 16 | 12.08.2010 08:41:45 |
|