Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2010, 16:12:04
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Pe vremea domnitorilor romani desi statul turc musulman vroia sa cucereasca tarile romane si existau razboaie intre statul turc si tarile romane erau destui musulmani (negustori etc) care traiau in pace cu romanii crestini ortodocsi in tarile romane.
Asa cum s-a putut sa traiasca atunci se poate si acum.
Iar Romania trebuie sa se fereasca de implicarea in razboaie nedrepte impotriva statelor musulmane ca noi suntem stat majoritar crestin ortodox.
Nu poti, ca daca tolerezi demonismul la usa ta te certi cu Dumnezeu..Avem lupta crestina..si exemplul sfintilor parinti..
Vechi 14.09.2010, 16:40:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu mai spuneti aberatii. Dumneavoastra stiti ce inseamna "Eu sunt Cel ce Sunt" in contextul religios iudaic ?!
Dar Dumneavoastra stiti oare de ce Hristos spune Tatal NOSTRU?

Oare de ce nu spune Tatal MEU care esti in ceruri?

Oare acest indiciu pe care nu l-au putut schimba in nici un fel "traducatorii" nu ne indica clar ca TOTI SUNTEM FII LUI DUMNEZEU?

Ca doar eu daca m-as referi la taica-miu nu te-as include si pe tine in aceelasi grup cu mine ca doar nu suntem neamuri.
Vechi 14.09.2010, 17:42:54
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul

Mahomed era disperat sa gaseasca pt semenii sai berberi o religie...
[...]

CAND VORBITI DESPRE ISLAM CITIT MAI INTAI CAT DE CAT ALFABETUL SI ABIA APOI .. !
nu ar strica si putina geografie.repet,berberii sunt in nordul africii.nu au nici o legatura cu respectivul.
s-au islamizat mult mai tarziu.ce e asa greu.sunt notiuni elementare.

,,s-au crezut intelepti ai au innebunit.,
Vechi 14.09.2010, 17:47:28
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Noi suparam pe Dumnezeu cand pacatuim noi (adica incalcam legile lui Dumnezeu Iisus Hristos) si ca sa prigonesti un musulman pe motivul ca e musulman aceasta e impotriva legilor lui Dumnezeu Iisus Hristos care ne-a zis sa iubim si pe vrajmasii nostri si cu atat mai mult pe cei care nu fac acte violente impotriva ta chiar daca au alta religie.
Domnitori romanii au luptat impotriva ostasilor turci care inselati de draci veneau sa prade populatia din tarile romane.Erau razboaie de aparare dar impotriva unor armate.
Nu s-a pomenit prin Tarile romane sa fie prigonit cineva pe motivul ca era musulman.
Asta se poate vedea foarte bine din faptul ca sunt moschei in Romania (exemplu la Constanta) si populatia musulmana a trait in pace cu crestini ortodocsi de acolo si nu s-a intamplat sa prigoneasca crestinii ortodocsi de acolo pe musulmani.
Se poate vedea ca si in Siria crestini ortodocsi de acolo traiesc in pace cu musulmani .
Chiar in Ziarul Lumina se arata de o manastire crestin ortodoxa unde vin in pelerinaj si musulmani:
http://www.ziarullumina.ro/articole;...nta-Tecla.html
Vechi 14.09.2010, 20:29:04
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
e prima data cand intru pe stufoasele site-uri cu tema dvs.favorita-contradictii in islam-e posibil sa gresesc.
dar nu inteleg de ce nu recunosteti ca aveti o contadictie in propriile contradictii.
e important sa stiu sursa acestor siteuri,ca daca e cineva care si in evanghelii citeste fratii lui Iisussi accepta aceasta ca dogma a credintei lor ,ca sa nu mai zic ca nu cinstesc pe Maica Domnului,pt.mine nu prezinta nici o credibilitate.
parerea mea ,ca aici este o chestie de genealogie-ca aici e un mare clenci intre cele 3 religii-poti studia asta personal,pe baza site-rilor islamice,ca daca vrei sa-i ataci pe musulmani,mai intelept este sa-ii ataci cu propriile arme.
Nu ai spus la ce contradicție a mea te referi, ca să putem discuta.

Sursa nu e importantă, e lipsit de sens ce spui. Poate fi un site scris de atei, sataniști, musulmani sau orice altceva, dacă informația e reală și ideile clar expuse fiecare își poate face o părere. A citi un site web nu este un act de credință ci de informare. Poți citi și siturile islamice și te vei convinge singură că mint.

A spune că dacă nu cinstesc pe Maica Domnului nu au credibilitate e absurd. Tu nu înveți matematică decât din cărți scrise de cinstitori ai Maicii Domnului?
Și apoi, există și exagerări cu acest cult al Maicii Domnului, mulți nu știu că cel mai important este să ne unim cu Dumnezeu prin rugăciune și curățire de patimi, cultul Sfinților trebuie să fie ceva secundar.

Felul cum vorbești despre islam trădează prejudecata de care am vorbit, că islamul ar fi și el religie abrahamică. Nu este. Este o glumă, o cacialma. Dar atât timp cât nu ai studiat în ce constă islamul domină prejudecata, pentru că el are aparența că ar fi o instituție serioasă, cu o cultură, o civilizație.

Din câte știu, ești matematiciană și poate te atrage la islam contribuția unor matematicieni musulmani la dezvoltarea matematicii. Dar aceia erau beneficiari ai moștenirii ștințifice elenistice, indiene și persane preluate în urma cuceririi teritoriilor imperiilor bizantin și persan, mahomed și arabii propriu-ziși, înainte să-și întindă cuceririle până acolo, erau niște beduini sălbatici. Muhammad ibn Mūsā al-Khwārizmī, autorul cărții al-Kitab al-mukhtasar fi hisab al-jabr wa'l-muqabala de la al cărei titlu privine cuvântul algebră este numit Zoroastrianul de către istoricul Tabari, ceea ce înseamnă ori că nu era musulman ci zoroastrian ori că era un convertit de la zoroastrianism.
Vechi 14.09.2010, 21:35:13
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate Traditie musulmani sunt foarte multi.
Daca noi am fi avut de la un crestin ortodox Sfant asemenea gest anume arderea Coranului am fi stiut ca ar putea sa fie facut.
Da nu avem asemenea gest facut de un Sfant crestin ortodox .
Nu a zis nimeni de crestini ca nu au fost prigoniti de unii musulmani inselati de draci,nu a zis nimeni ca actele teroriste sunt ceva bun,dar a arde Coranul va face oare ceva bun pentru cineva?
Referitor la musulmanism eu cred ca e destul de clar aratat de Sfantul Ioan Damaschinul cu argumente ca e o erezie derivata din erezia ariana.
Nu e erezia ariana ca acolo se pastra botezul si ce se mai pastra.
Marturisesti credinta in Dumnezeu Iisus Hristos ca e Dumnezeu intrupat si deja ai aratat ca nu esti de acord cu ce zice in Coran referitor la Dumnezeu Iisus Hristos.
De ce mai trebuie sa arzi si Coranul?
Si asa in multe tari musulmane crestinii sunt prigoniti daca arzi Coranul nu se risca sa se inteteasca prigonirile impotriva crestinilor nu se risca sa apara prigoniri impotriva a diversi cetateni SUA?

Last edited by mihailt; 14.09.2010 at 21:37:34.
Vechi 14.09.2010, 22:52:27
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
nu ar strica si putina geografie.repet,berberii sunt in nordul africii.nu au nici o legatura cu respectivul.
s-au islamizat mult mai tarziu.ce e asa greu.sunt notiuni elementare.

,,s-au crezut intelepti ai au innebunit.,
Eu geografie cunosc, insa n-am facut decat sa reproduc ceea ce a scris Mircea Eliade si acesta ma indoiesc ca a scris ceva plin de confuzii !
Sunt unul din cei care sustin arderea coranului...Am mai spus-o: este in spiritul traditiei crestine din vremurile cand acceptau martiriul distrugand templele demonice sau obiectele lor de cult..Repet: o faceau cu putere de la Hristos!
Insa nu indemn la incalcarea legii ! Sa pastram masura: sa nu-l dezamagim pe Dumnezeu, dar sa ne supunem si stapanirii ! Cand stapanirea o deveni antihristica, atunci sa n-o mai respectam ! Sau mai bine, haideti sa ne intoarcem la credinta sa nu patim ce-au patit cei din vest si sa facem o tara crestina iarasi !

Last edited by IonelS; 14.09.2010 at 23:02:53.
Vechi 15.09.2010, 09:33:07
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Eu geografie cunosc, insa n-am facut decat sa reproduc ceea ce a scris Mircea Eliade si acesta ma indoiesc ca a scris ceva plin de confuzii !
adica mohamed era berber.asta rezulta.
la fel cu ..Moise era contemporan cu Iisus in koran.
mai bine ardem calculatoarele noastre.

haideti sa lasam balta threadul asta
Vechi 15.09.2010, 09:54:32
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
adica mohamed era berber.asta rezulta.
la fel cu ..Moise era contemporan cu Iisus in koran.
mai bine ardem calculatoarele noastre.

haideti sa lasam balta threadul asta
Am scris eu acolo ca ar fi berber ? De ce nu iei cartea s-o citesti ? Daca este studiata in cele mai mari universitati din lume, pt tine de ce nu prezinta interes ? Este si un studiu comparativ intre religii..Ai scapa de multe lacune...si ne-ai omora pe noi mai putin pe aici !
Vechi 15.09.2010, 10:45:07
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Daca noi am fi avut de la un crestin ortodox Sfant asemenea gest anume arderea Coranului am fi stiut ca ar putea sa fie facut.Da nu avem asemenea gest facut de un Sfant crestin ortodox .
Gresit! Chiar daca ar fi facut lucru acesta un sfint tot nu puteai fi sigur ca nu-i o gresala:doar Dumnezeu este fara gresala!
In alta ordine de idei majoritatea sfintilor n-au trait pe vremea cind gaseai un coran la orice colt de strada, nici macar o Bibilie nu aveau toti asa ca erea f. greu sa arda ce nu aveau. Sfintii contemporani cred ca aveau altele de facut decit sa cumpere corane si sa le arda!

Citat:
Nu a zis nimeni de crestini ca nu au fost prigoniti de unii musulmani inselati de draci,nu a zis nimeni ca actele teroriste sunt ceva bun,dar a arde Coranul va face oare ceva bun pentru cineva?.
Gestul a stirnit vilva, discutii si asa o sa se clarifice fiecare unde stam. Uita-te pe acest forum de ortodocsi se pleaca de la coranul este sfint, religiile sint toate bune pina la este o lucrare satanica trebuie distrusa. Multi nu si-au pus niciodata problema care-i relatia dintre ei si islam (ca nu au fost nevoiti) si e timpul sa inceapa sa o faca. Multi inca nu-si dau seama ca Europa se islasmizeaza in ritm rapid. Dorim noi lucru asta?

Citat:
Marturisesti credinta in Dumnezeu Iisus Hristos ca e Dumnezeu intrupat si deja ai aratat ca nu esti de acord cu ce zice in Coran referitor la Dumnezeu Iisus Hristos.
De ce mai trebuie sa arzi si Coranul?.
1.Cum am mentionat deja gestul pastorului se leaga de constructia moscheii pe locul turnurilor.
2.este abacedarul ademenitor a unei credinte desfrinate pentru o lume lipsita de credinta. Ce crezi ca-i mai usor unui tinar de astazi care il cauta pe Dumnezeu (fiecare o face fara sa stie) sa aleaga abstinenta sexuala (macar 1 zi pe saptamina sau uneori mai multe zile la rind) sau desfinarea binecuvintata de religia islamica? Intorsul obrazului sau a palmei? Sa-si aleaga ca model un calugar jerpelit sau un star Rap?

Citat:
Si asa in multe tari musulmane crestinii sunt prigoniti daca arzi Coranul nu se risca sa se inteteasca prigonirile impotriva crestinilor nu se risca sa apara prigoniri impotriva a diversi cetateni SUA?
Crestinii sint cei mai persecutati dintre gruparile religioase indiferent ca arzi coranul sau nu. Asa a fost de cind este islamul pina in ziua de astazi si asa o sa fie pina exista islamul PENTRU CA IN CORAN SE CERE SA-I UCIZI PE NECREDINCIOSI! IN CORAN!!!! Doar cei lipsiti de credinta dintre ei nu o fac! "Sfintii" lor o fac, traiesc coranul sint adevarati musulmani.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36