Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2010, 10:57:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu citesti ce posteaza ceilalti. Am postat istoriile catorva sfinti mucenici si atitudinile lor , radicale pt tine, fata de demonism si cultele(religiile) generate de acesta..

Repet concluzia: acestia darmau temple demonice, distrugeau obiecte de cult satanice si acceptau mucenicia. NU LOVEAU OAMENII ! Combateau demonismul cu putere de la Hristos !
Ce nu intelegi din gesturile acestor sfinti ? Ce anume din informatia oferita nu reusesti sa procesezi ? Vorbim aici de secole de mucenicie si de repetitie a aceluiasi exemplu !
"NU LOVEAU OAMENII" - ai fost de fata si ai vazut ca asa se intampla?
Sau ai citit asta in povestile bisericii?
Nu numai ca ii loveau, dar ii si schingiuiau si de multe ori ii ucideau in cele mai oribile modalitati.
Vechi 14.09.2010, 11:11:55
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
"NU LOVEAU OAMENII" - ai fost de fata si ai vazut ca asa se intampla?
Sau ai citit asta in povestile bisericii?
Nu numai ca ii loveau, dar ii si schingiuiau si de multe ori ii ucideau in cele mai oribile modalitati.
Ti-am mai spus: nu cunosti istoria crestinismului ! Ai cateva sabloane inspirate din istoria crestinismului apusean ! Noi nu putem sta de vorba ! Pacat pt lipsa ta de respect fata de toti acesti crestini ortodocsi ...
Vechi 14.09.2010, 11:38:37
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ti-am mai spus: nu cunosti istoria crestinismului ! Ai cateva sabloane inspirate din istoria crestinismului apusean ! Noi nu putem sta de vorba ! Pacat pt lipsa ta de respect fata de toti acesti crestini ortodocsi ...
Tu vorbesti de epoca primara a crestinismului la fel ca despre VT?
Adica ceva gen, asta era pana sa de despartim? Acum e cu totul altceva.

Tu la care istorie a crestinismului te referi?
Daca iti dau acum cel mai celebru exemplu al momentului, cel reprezentat de filmul Agora, o sa-mi aduci ca argumente tot ce a scris biserica.
Relatarile istoricilor ce au scris despre eveniment, nu au valoare pentru crestini.
"Adevarat" este doar ce le spune Biserica.

Scuza-ma, dar asta nu este nici adevar si nici istorie.
Vechi 14.09.2010, 11:42:24
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Sa studiezi istoria crestinismului uitandu-te la filme ? Aceasta este o abordare superficiala..Ce cauti tu de fapt printre noi ? Nu vrei sa intrebi, nu vrei sa citesti, nu vrei sa inveti, nu accepti ! Ce cauti de fapt ?
Vechi 14.09.2010, 11:45:59
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa studiezi istoria crestinismului uitandu-te la filme ? Aceasta este o abordare superficiala..Ce cauti tu de fapt printre noi ? Nu vrei sa intrebi, nu vrei sa citesti, nu vrei sa inveti, nu accepti ! Ce cauti de fapt ?
El relateaza niste fapte ce s-au intamplat in realitate.
Lasand la o parte modificarile regizorale, ce apar in orice film istoric, faptele prezentate sunt in mare parte reale.
Ba mai mult, se pare ca episodul cu uciderea Hypatiei, nu a fost relatat asa cum au scris istoricii.
Ar fi iesit un film horror.
Vechi 14.09.2010, 11:50:01
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Acum sunt eu Toma necrdinciosul ! De unde sti ca relateaza cu fidelitate evenimentele ?
Ai pus mana sa citesti istoria reala a momentului, pe carti serioase de istorie ? Nu din filme inveti istorie reala ! Esti om martur ! Nici un domeniu serios nu se abordeaza altfel decat la nivel universitar .
Vechi 14.09.2010, 11:58:58
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum sunt eu Toma necrdinciosul ! De unde sti ca relateaza cu fidelitate evenimentele ?
Ai pus mana sa citesti istoria reala a momentului, pe carti serioase de istorie ? Nu din filme inveti istorie reala ! Esti om martur ! Nici un domeniu serios nu se abordeaza altfel decat la nivel universitar .
Tomo, Tomo ...
Am scris eu "fidelitate"?
"Lasand la o parte modificarile regizorale, ce apar in orice film istoric, faptele prezentate sunt in mare parte reale." - asta am zis, nu ca filmul este fidel realitatii.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36