Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2010, 08:32:06
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Putini sunt capabili sa foloseasca cu tact si eficienta metoda „din usa in usa”.
Dumneavoastra sigur nu v-as recomanda-o.

Eu spun doar ce ar trebui sa se faca, nu spun cum.
Despre „cum” se poate face evanghelizare ar trebui sa invete fiecare slujitor al Bisericii in biserica lui.

Ce stiu sigur e ca Mantuitorul a spus ca Evanghelia trebuie sa fie vestita oamenilor din orice natiune.

Frumos va sade! Nu stiti unde va merge sufletul dumneavoavoastra dar stiti unde vor merge sufletele altora.

Nu luati dumneavoastra rolul lui Dumnezeu. Nu vi se potriveste.
Eu am facut evanghelizare in multe feluri, inclusiv (de cateva ori) de la usa la usa.
Daca am avut in inima mea dragoste, obligatie sau rautate nu o puteti sti dumneavoastra. O stie Dumnezeu.

Foarte bine faceti ca va rugati.
Foarte rau faceti ca nu propovaduiti.

Rugaciunea nu trebuie subestimata. Trairea nu trebuie subestimata. Propovaduirea nu trebuie subestimata.

Iertati-ma va rog, dar nu aveti habar despre ce vorbiti.
Este adevarat ca in anii de dupa `89 au venit din vest multe „ajutoare” pentru bisericile evanghelice.
Au fost unii care au vrut sa profite prefacandu-se ca vin la biserica dar ceea ce-i mana de fapt erau interesele materiale.
Unii au reusit sa ne pacaleasca dar nu chiar toti. Nu suntem totusi atat de fraieri precum parem :)
Oricum, cei care au venit pentru ajutoare au plecat de mult inapoi in lume.
Pentru ca „ajutoarele” s-au rarit in timp si astazi, cu putine exceptii, bisericile evanghelice romanesti nu le mai primesc. Ele merg spre alte tari de pe glob. Bisericile noastre nu mai sunt sarace.

Oamenii care vin in bisericile evanghelice il cauta pe Dumnezeu.
Din diferite motive nu L-au cunoscut in Biserica Ortodoxa.
Si, unora li se descopera aici. Slavit sa-i fie Numele.

Majoritatea covarsitoare a bisericilor (neo)protestante crede in Sfanta Treime.
Doamne ajuta!
Ai dreptate ,am gresit ,nu trebuia sa ma amestec in discutie.
Dar asta gandeam atunci ,desi nici asa nu e bine ,sa spunem tot ce gandim.
Totusi nu sunt de acord cu propovaduirea .
Sa impui cuiva ceva mi se pare deja o lipsa de iubire ,il lipsesti de liberul arbitru pe acel om . Pentru ca noi avem preotii care vin de cel putin doua ori pe an de Paste si Nasterea Domnului si stim ce este credinta.
Hristos a spus sa propovaduim acolo unde nu s-a facut vestita sf.Evanghelie ,in Africa de exemplu.
Noi suntem botezati ortodox ,cununati crestini si nu vad de ce mergeti la persoane deja botezate ,cununate ortodox.
Nu cumva se implineste ce se spune in Noul Testament despre "lupii rapitori"?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cei care au trecut la Domnul gabitzusv Slujba inmormantarii 19 07.03.2014 19:38:07
Calugarul care a salvat Ortodocsia! alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 9 05.03.2012 20:55:38
Ce ziceti de asta? kiralina Generalitati 121 06.06.2010 22:29:47
ce ziceti de luca 19:27 jezisovi_pivo_nelej Din Noul Testament 10 28.01.2007 01:29:22