Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 15:40:56
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Dumneavoastra ati precizat contextul crestin-ortodox si v-am reaspuns din acest punct de vedere.Biserica Ortodoxa aduce cele 7 laude zilnice lui Dumnezeu (respectate cu strictete in mediul monahal), insa aceasta se bazeaza pe invatatura clara a scripturii, mai exact psalmul 118 (si nu pe "practici magice", ezoterice sau de alta natura cu totul straina de Sfanta Scriptura).
Stiu cadrul in care Biserica Ortodoxa isi desfasoara activitatea.Nu imi eram clar contextul discutiei din perspectiva altui aspect dar doamna Haitchi a lamurit problema.In alta ordine de idei>cifra cu pricina apare in mai multe locuri.Inclusiv in Apocalipsa.Interpretari s-au dat tot timpul,nu la ele m-am referit ci la raportul cifrei(daca exista un asemenea raport) cu ortodoxismul(era vorba de preoti ortodocsi).Restul erau precizari cu caracter general.

De exemplu(dpdv al interpretarilor crestine),in celebra dar imperfecta wiki(sursa aici )se spune>,,Șapte este o cifră notată în scrierea arabă 7 sau romană VII, este un număr prim, impar, pozitiv. Cifra șapte se află în șirul crescător de numere naturale între cifra 6 și cifra 8, după valoare. In credința creștină în Evul Mediu, cifra șapte simboliza liniștea, milostivirea și pacea, aceasta era interpretată șapte fiind suma dintre cifrele trei (care reprezenta pe Dumenzeu) și cifra patru (simbolul celor patru elemente, patru vânturi, sau cele patru puncte cardinale)."

Insa in situatia data>am si precizat ca ,,se pare ca este vorba de altceva,cu alte conotatii.".Pe scurt:m-am lamurit.Cu multumiri atat dvs cat si oponentei :) dvs.

Last edited by Scotianul; 13.09.2010 at 15:43:00.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14