Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 11:41:58
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Domnule Ionel, la dat din gura se pricepe oricine.

Daca dumneavoastra sunteti atat de inversunat impotriva Coranului, si atat de convins ca trebuie ars in public, de ce nu o faceti ?!

Cumparati un Coran, il ardeti, filmati totul, apoi postati filmul pe youtube sau pe un site personal, si nu uitati sa va indicati acolo si datele personale, nume, adresa, ca sa nu poata nimeni spune ca sunteti las si refuzati martiriul.

Put your money where your mouth is !
Vechi 13.09.2010, 11:42:13
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

In lume sunt milioane de copii ale Coranului. A arde o singura copie si asta intr-un cadru ceremonial, nu face nici un serviciu crestinismului . Este mai degraba un act de razboi si cel care il face poate raspunde de viata multor oameni. Cine vrea sa fie un crestin luptator poate sa arda cate vrea, dar in numele lui si fara sa puna in primejdie pe altii. Eventual poate sa mearga sa-l arda intr-o tara musulmana, ca daca vrea sa-si gaseasca mai repede martirajul.

Nu Coranul este de vina pentru terorismul din lumea aceasta. Sunt o multime de carti necrestine si anticrestine, Coranul e mic copil pe langa ele, de ce nu le ardem pe toate? Satan isi va face lucrarea de distrugere in lumea asta, dar e important sa nu o faca prin noi, care ne numim crestini. Noi trebuie sa Il aratam lumii pe Hristos ca sa fie mantuiti cat mai multi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 13.09.2010, 11:48:58
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule Ionel, la dat din gura se pricepe oricine.

Daca dumneavoastra sunteti atat de inversunat impotriva Coranului, si atat de convins ca trebuie ars in public, de ce nu o faceti ?!

Cumparati un Coran, il ardeti, filmati totul, apoi postati filmul pe youtube sau pe un site personal, si nu uitati sa va indicati acolo si datele personale, nume, adresa, ca sa nu poata nimeni spune ca sunteti las si refuzati martiriul.

Put your money where your mouth is !
Aici nu se pune problema unui gest...Necazul este cu modul de gandire a crestinului de azi..Se practica un crestinism lesinat, las, selectiv.....si culmea este agresivitatea propovaduitorilor acestui crestinsim !

Dar poate asa va place ! http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro...-dobrogei.html
Vechi 13.09.2010, 11:53:03
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
In lume sunt milioane de copii ale Coranului. A arde o singura copie si asta intr-un cadru ceremonial, nu face nici un serviciu crestinismului . Este mai degraba un act de razboi si cel care il face poate raspunde de viata multor oameni. Cine vrea sa fie un crestin luptator poate sa arda cate vrea, dar in numele lui si fara sa puna in primejdie pe altii. Eventual poate sa mearga sa-l arda intr-o tara musulmana, ca daca vrea sa-si gaseasca mai repede martirajul.

Nu Coranul este de vina pentru terorismul din lumea aceasta. Sunt o multime de carti necrestine si anticrestine, Coranul e mic copil pe langa ele, de ce nu le ardem pe toate? Satan isi va face lucrarea de distrugere in lumea asta, dar e important sa nu o faca prin noi, care ne numim crestini. Noi trebuie sa Il aratam lumii pe Hristos ca sa fie mantuiti cat mai multi.
Doriana, spune-mi si mie , te rog, ce trebuie sa intelegem din nenumaratii mucenici care darmau temple idolatre si distrugeau obiecte de cult idolatre ? O faceau cu putere de la Hristos ! Putem noi sa facem abstractie de acest tip de lupta ? Putem invoca smerenia si sa intoarcem si celelalt obraz ? Este cazul ? Daca n-ai citit, acesti sfinti nu loveau oamenii !
Este "buna convietuire" cu idolatria, demonismul, o cale ? Aici nu vorbim de atitudini razboinice...!

Last edited by IonelS; 13.09.2010 at 11:56:43.
Vechi 13.09.2010, 12:04:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Doriana, spune-mi si mie , te rog, ce trebuie sa intelegem din nenumaratii mucenici care darmau temple idolatre si distrugeau obiecte de cult idolatre ? O faceau cu putere de la Hristos ! Putem noi sa facem abstractie de acest tip de lupta ? Putem invoca smerenia si sa intoarcem si celelalt obraz ? Este cazul ? Daca n-ai citit, acesti sfinti nu loveau oamenii !
Daca sfantu X darama un templu sau un idol, o facea cu un rost: oamenii nu mai aveau la ce se inchina si sse potoleau macar pana zideau altul. Si raspundea el insusi de ce facea, nu ii implica si pe altii. daca arzi un Coran ce rezolvi?
Ia exemplul Sf Ap Pavel. Cand se plimba prin Atena, cetatea plina de idoli, i se intarata sufletul dar nu a darmat niciunul. Ba, cand a vorbit cu atenienii, i-a felicitat pentru evlavia lor . Citeste Faptele apostolilor 17 de la 16 in jos. Domnul ne-a zis:

" fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 13.09.2010, 12:07:14
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

Citat:
Aici nu se pune problema unui gest...Necazul este cu modul de gandire a crestinului de azi..Se practica un crestinism lesinat, las, selectiv.....si culmea este agresivitatea propovaduitorilor acestui crestinsim
Dar poate asa va place ! http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro...-dobrogei.html
Stirea asta e intr-adevar revoltatoare. Cu atat mai mult cu cat au distrus o dovada a crestinismului timpuriu de pe teritoriul tarii noastre si ne-au jignit poporul prin actiunile lor. Cu siguranta a fost mai mult decat o simpla greseala.
Vechi 13.09.2010, 12:16:30
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Daca sfantu X darama un templu sau un idol, o facea cu un rost: oamenii nu mai aveau la ce se inchina si sse potoleau macar pana zideau altul. Si raspundea el insusi de ce facea, nu ii implica si pe altii. daca arzi un Coran ce rezolvi?
Ia exemplul Sf Ap Pavel. Cand se plimba prin Atena, cetatea plina de idoli, i se intarata sufletul dar nu a darmat niciunul. Ba, cand a vorbit cu atenienii, i-a felicitat pentru evlavia lor . Citeste Faptele apostolilor 17 de la 16 in jos. Domnul ne-a zis:

" fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii."
Te agati de "arderea coranului", cand eu vorbesc de lipsa unei atitudini elementare, consacrata de istoria crestinismului, cruciala, deja exersata prin pilde de nenumarati sfinti mucenici: imposibilitatea de a convietui pasnic cu demonismul, indiferent ce forme imbraca !
Ce nu intelegi tu sau nu vrei sa intelegi din aceasta istorie ? Eu nu vorbesc aici de crime, cruciade, inchizitii, etc...Ce nu este clar in exemplul lasat de acesti sfinti ? Am postat 6 exemple mai inainte !
Vechi 13.09.2010, 12:19:27
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Nu sunt exemplele mele si nu cred ca ai citit ceva istorie crestina...Chiar acum imi spui in fata ca negru este alb si invers..

Pasnici fata de diavol nu putem fi.., doar fata de om ! Asta-i concluzia ce reiese din faptele sfintilor mucenici !
Dupa mintea sau religia ta de ce crezi ca toti acesti sfinti mucenici au combatut idolatria, demonismul, paganismul darmand temple, distrugand statuile idolatre, obiectele lor de cult ? Ca sa ne fie azi frica sa combatem islamismul ? Ce nu se intelege din faptele acestor sfinti ? Si acesti sfinti de unde isi luau puterea cand distrugeau idolatria ? Nu de la Hristos ?
Ce religie ai ?
In momentul in care crestinismul vede in celelalte religii niste diavoli (si asta s-a intamplat in toata istoria sa, pe aste de fapt se bazeaza), nu mai poate fi numit pasnic ...

Tu singur ai dat ca exemplu pe acel sfant, care nestiind ce sa faca pentru a intra in imparatia cerurilor, s-a apucat si a daramat statuile idolilor. Nu era normal ca reactia paganilor sa fie cea care a fost?
Asta mai e sfintenie, cand iti zgandaresti dusmanii?
Vechi 13.09.2010, 12:21:29
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Sfântul Macarie cel Mare a luptat și împotriva Arianismului și a fost trimis în surghiun într-o insulă din delta Nilului aproximativ în anul 374 d.Hr., pentru că era un susținător al Sfântului Atanasie cel Mare.. Pe când era acolo împreună cu Sf. Macarie al Alexandriei, fata unui preot păgân a început să aibă tot soiul de crize și se credea că era posedată de diavol. Cei doi monahi au reușit să o vindece, iar locuitorii, în semn de recunoștință, au dărâmat templul idolesc, construind în locul său o biserică. Auzind acestea, autoritățile i-au trimis îndată înapoi la mănăstirile lor pe cei doi monahi. După acest incident, Sf. Macarie s-a întors în pustia schetică, unde a continuat să lucreze la întemeierea vieții monastice, lucrare începută de Sfântul Antonie cel Mare și de Sfântul Pahomie cel Mare. Mănăstirea sa a crescut și a înflorit, dimpreună cu întreaga viață monastică din regiune. Actuala Mănăstire Coptă Ortodoxă a Sf. Macarie cel Mare (Ortodoxă Orientală) [4] (video) se află în Wadi Natrun, vechea pustie schetică, la 92 de kilometri de Cairo, pe partea de vest a drumului către Alexandria. Aceasta a fost întemeiată de Sfântul Macarie în anul 360, care a devenit părintele duhovnicesc a mai mult de patru mii de monahi veniți din toate părțile lumii – egipteni, greci, etiopieni, armeni, nubieni, asiatici, palestinieni, italici, gali și iberi.
Astfel de fapte nu sunt atestate decat de traditia crestina.
Vechi 13.09.2010, 12:26:44
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
In momentul in care crestinismul vede in celelalte religii niste diavoli (si asta s-a intamplat in toata istoria sa, pe aste de fapt se bazeaza), nu mai poate fi numit pasnic ...

Tu singur ai dat ca exemplu pe acel sfant, care nestiind ce sa faca pentru a intra in imparatia cerurilor, s-a apucat si a daramat statuile idolilor. Nu era normal ca reactia paganilor sa fie cea care a fost?
Asta mai e sfintenie, cand iti zgandaresti dusmanii?
Observ ca nu cunosti istoria crestinismului..si ca ai ceva cunostiinte despre crestinismul apusean, nu si ortodox..
Tu nu intelegi de ce toata aceasta pleiada de sfinti mucenici, martirizati de pagani ...Nu intelegi ca o faceau cu putere de la Hristos ? Sfintenie prin sacrificul personal ! Adica un sfant primeste putere de la Hristos ca prin rugaciune sa darame un templu si tu invoci psihologia scandalagiului de cartier !
Frate , inainte sa discuti despre crestinism si sfintenie pune mana si citeste, intelege, intreaba, nu te apuca sa domini tu lumea crestina cu parerile tale personale! Eu aici nu evoc pareri personale ! Nu-s sfant !
Inca ceva: faptele lor iesite din comun au fost consemnate nu numai de "traditia" crestina, cum spui tu, dar si de istoricii contemporani evenimentelor.., ca se faceau in public, de se cutremurau constintele epocii..Citeste, frate, ca asa vei intelege si accepta !
Cum crezi ca Europa pagana a devenit in totalitate crestina ?

Last edited by IonelS; 13.09.2010 at 12:30:22.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36