![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incepi chiar sa devi interesanta d.p.d.v psihologic ! Da-i inainte ! Uite asa invata romanul ! |
|
||||
|
||||
![]()
Cu scuzele de rigoare...dar de la un roman ca tine nici nu am pretentie sa inteleaga altceva din postarile mele, probabil ca este mai simplu sa citesti si sa nu gandesti...dar bine ca macar citesti. :))))))
|
||||
|
||||
![]()
Este nevoie sa ne spalam pentru igiena noastra, ca sa nu ne imbolnavim si este nevoie sa ne spalam din bun-simt pentru a nu-i deranja pe ceilalti. NU cred ca e cazul sa ne gandim sa-i calim pe ceilalti cu duhoarea noastra, justificand asta cu mirosul iadului. Cine nu vrea sa se desfateze si sa se moleseasca in baie, nu-i nevoie sa stea in jacuzzi si spuma parfumata, poate face dusuri scurte, eventual reci, se poate spala intr-un lighean, se poate sterge cu prosop ud pe tot corpul, poate arunca cu galeata apa rece pe el, asa cum faceau toti oamenii simpli, lipsiti de confortul cazilor de baie.
Cei care traiau acum 1000 de ani, cand nu exista poluarea aceasta, poate isi mai permiteau sa nu se spele, dar in cazul nostru, mai ales al celor care locuim in orase mari e nebunie curata. Chiar daca ni se pare ca transpiratia nu mai miroase asa urat datorita alimentatiei vegetariene, bio, posturilor, etc, trebuie sa tinem seama de praful, murdaria si microbii care sunt in aer si se aseaza pe noi. Iar cand ni se pare ca nu mirosim, e mai bine sa cerem parerea cuiva din jurul nostru, noi ne obisnuim cu mirosul propriu, dar ce folos avem sa-i facem pe ceilalti sa sufere. Ati observat ca la munte transpiratia nu miroase urat, chiar in cazul celor carora transpiratie le miroase de regula urat si chiar daca depun eforturi mari si transpira mult? |
|
|||
|
|||
![]()
Problema asta cu spalatul este una adanca,eu o inteleg si cred ca nu o pot explica destul de bine pe acest topic.
Insa este clar ca ,pentru a ajunge la o asa masura,iti trebuie o inalta viata duhovniceasca,care nu se atinge decat in pustietate sau in calugarie. |
|
|||
|
|||
![]()
pai cei curat ii place si lui Dumnezeu,,,,cum adica sa stam jegosi?
|
|
|||
|
|||
![]()
Matei 6 :16
" Cand postiti ,sa nu va luati o infatisare posomorata , ca fatarnicii , care isi slutesc fetele ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. Ci tu cand postesti ,unget-ti capul si spala-ti fata, ca sa te arati ca postesti nu oamenilor ci Tatalui tau , care este in ascuns ;si Tatalui tau care vede in ascuns ,iti va rasplati '' Trageti voi concluzia. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Da, sambata e obligatoriu sa facem baie, inainte de sfanta liturghie.
Era si o poveste : doi tarani vin la piata in Bucuresti cu pepeni. Unul vinde mai bine si se duce sa doarma noaptea la hotel. A doua zi le povesteste si celorlati cum a fost la hotel : aer conditionat, asternuturi curate, era chiar si apa calda la baie; pacat ca nu era sambata, sa faca si el o baie... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
spalam miercurea si vinerea? | steliana-steli | Postul | 2 | 12.08.2011 11:18:29 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
oare.. | ioanhodean | Mari Duhovnici si predicile lor | 10 | 22.07.2008 11:32:27 |
|