Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2010, 15:21:14
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Religia: Ortodox
Question

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Te distrezi degeaba:

-Toată Creația, o inimă de forma ochiului drept al Lui Dumnezeu are în jur de 7500 de ani, și este Templul Lui Dumnezeu.
-Pământul nu e glob ca să poată Soarele și Luna să se învârtă în jur, ci Luminătorii merg mereu pe deasupra Pământului ieșit din apele de jos care este plat denivelat unde marginea este originea din care pleci în ce direcție vrei paralel cu pământul și ajungi de unde ai plecat. Răsăritul și apusul și mărirea și micșorarea nopților și zilelor spre poli, precum și eclipsele de Lună sunt efectul refracției și reflexiei și unghiului critic sub care lumina se frânge de nu mai ajunge în locul în care te afli. Iar aurorele sunt același efect, nu mai ajunge lumină din pricina refracției căci soarele e în drumul lui drept spre polul opus și vine lumină pe deasupra din reflexii care întâlnind pături de aer se difuzează vizibil. Soarele își schimbă direcția când se lovește de latura Cubului care formează Cerul, la mijlocul verii sau al iernii.

Nici vorbă de modele planetare și heliocentrice sau geocentrice, iar americanii se vor prăbușii cu toate teoriile lor, iar sateliții se află în zona de Cer unde apele nu mai se adună în adunările lor ca să formeze mările și merg și ei pe deasupra pământului exact ca Soarele și Luna...

Draci au cei ce se încăpățânează să-i creadă pe savanții aristocrați vrăjitori explicaționiști cu toate că le-am arătat pe forum cât de mincinoși și absurzi sunt ca să susțină astfel de aberații și teorii ''științifice''... Nu de alta dar sunt false. Iar americanii firește că mint că doar nu-s fraieri să arate poze din spațiu ci prezintă poze trucate în care amestecă modelele cu realitatea... dar din cosmos se vede pământul plat și un cerc din pricina ochiului ce privește... căci razele de lumină suferă refracția în păturile de aer și efectul este că vezi un cerc, căci refracția este la fel pe toate direcțiile.

CreștinOrtodoxă, lasă-l dragă, dacă el vrea să creadă formulelele și legile absurde de datare cu C14 n-ai ce să-i faci, că deși li s-a demonstrat absurdul sunt mereu unii care persistă să se încreadă cu savanții. Se bălăcesc în minciuni modelate științific-o fantastic... SiFi.
Scuze dar nu mi-am dat seama daca postarea ta e satirica sau serioasa.
Vechi 07.09.2010, 16:08:05
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
Scuze dar nu mi-am dat seama daca postarea ta e satirica sau serioasa.
Eu cred că nu ți-ai dat seama fiindcă nu-ți dai seama pă ce lume trăiești, căci dacă ți-ai fi dat seama nu erai ironic și pricepeai din prima cine anume te minte...

Și un pic satirică e, că e de rîs toate ''teoriile'' savanților aristocrați cu multe facultăți și diplome și premii la activ, e de râs cum de au putut să creadă sute de ani în tot felul de modele și modelări absurde... și apoi toți ca tâmpiții i-au luat drept buni și bune toate teoriile lor cusute cu ață albă... iluzioniști explicaționiști de joasă factură... păi voi pe oameni v-ați găsit să-i credeți, și pe ăia care vă mint?

Vouă nu vă vine să credeți decât ce ați crezut abligatoriu atunci când v-au învățat mincinoșii la școlile lor pline de explicațiuniuni... dar toate teoriile lor sunt minciuni... și acum nu vă vine să credeți că ați crezut în minciuni doar fiindcă erau brodate cu termenul ''științific'', ''știință''... păi știința e a Lui Dumnezeu că doar El a creat Cerul și Pământul și nu omul rău și necredincios...

Ce ți se pare mai satiric? Faptul că Soarele și Luna merg pe deasupra Pământului ieșit din apele de jos care se adună în adunările lor? Sau teoriile prin care soarele e fix și pământul e glob și e și el o planetă și se învârt în jurul soarelui pe elipse? Păi nu v-a demonstrat ca dar de sus că mint toți ''înțelepții'' gLumei?

Dar hai să vă mai spun o chestie: tot universul care vi-l închipuiți e defapt mic practic, apele de jos și apele de sus au fost despărțite de Cer pe la mijloc, deci sus e cât e și jos și Cerul le desparte... deci stelele și ce se vede pe cer sunt micuțe, așa încât pot oricând să cadă pe pământ... Nu vă flatați cu universuri și galaxii... lucrurile sunt simple și micuțe... e o căsuță frumoasă pentru Dumnezeu și om... dar grandomanii și născocitorii au născocit imensități... infinite și infinitesimale... absurdul prostiei umane ridicată la putere... puterea de a te face de râs... nu ca umilință și smerenie ci prin viclenie, hulă, răutate și minciună... atunci când la sfârșit vei afla cât ai fost de fraier să crezi în ''ințelepții'' gLumei... în loc să crezi pe Dumnezeu...

Cel mai ușor crede omul în micniuni cu credulitate și superstiț... e suficient să-i spui ceva și el crede, orice... așa l-a prostit și șarpele, a zis: crezi că n-o să mori, că Dumnezeu te-a mințit și mâncă liniștit din fructul pomului cunoștiinței binelui și a răului și omul l-a crezut, a mâncat și a murit... a suferit și așa s-a convins că a murit ca fraierul păcălit de viclean.

Deci vezi cât e de ușor să fi fraier? Ți se zice, crezi și asculți pe cine nu trebuie... pe tine însuți în general... și gata... te trezești în iad: doar pentru atât, ai crezut o minciună, numai una. Păcătuiești și nu se pune... că cică ai pile, ești grozav... dar ai să constați că în fața Adevărului nu mai ține pila... era o himeră, exact cum sunt toate teoriile savanților explicaționiști științific-o fantastici, SiFi... niște calculaționiști ce au impresia că au găsit explicația... ei... Păi explicația e scrisă și dată de sus în Scriptură, și ar fi fost suficient să citească și să creadă ce este scris acolo, că de la Dumnezeu a fost dăruit ca să știe omul de unde vine și unde locuiește și unde pleacă... apoi.

Last edited by vsovivi; 07.09.2010 at 16:31:49.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2010, 16:17:02
Don_Juan's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu cred că nu ți-ai dat seama fiindcă nu-ți dai seama pă ce lume trăiești, căci dacă ți-ai fi dat seama nu erai ironic și pricepeai din prima cine anume te minte...
Eu nu vad unde am fost ironic in postarea mea.

Citat:
Și un pic satirică e, că e de rîs toate ''teoriile'' savanților aristocrați cu multe facultăți și diplome și premii la activ, e de râs cum de au putut să creadă în tot felul de modele și modelări absurde...

Vouă nu vă vine să credeți decât ce v-au învățat mincinoșii la școlile lor pline de explicațiuniuni... dar toate teoriile lor sunt minciuni...
Nici eu nu sunt de acord cu multe din teoriile savantilor. De fapt nu sunt de acord cu cele care sunt contradictorii credintei mele.
Vechi 07.09.2010, 17:16:21
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Eu nu vad unde am fost ironic in postarea mea.

Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Și un pic satirică e, că e de rîs toate ''teoriile'' savanților aristocrați cu multe facultăți și diplome și premii la activ, e de râs cum de au putut să creadă în tot felul de modele și modelări absurde...

Vouă nu vă vine să credeți decât ce v-au învățat mincinoșii la școlile lor pline de explicațiuniuni... dar toate teoriile lor sunt minciuni...
Nici eu nu sunt de acord cu multe din teoriile savantilor. De fapt nu sunt de acord cu cele care sunt contradictorii credintei mele.
Nici eu nu văd unde ai fost ironic în postarea ta dar știu că ai fost, așa că nu încerca să te păcălești că n-ai fi fost, că vede până și ochihulul de pisică protejat cu ochelari de soare...

Da, foarte bine că nu ești deacord cu mincinoșii. Dar uite că au reușit să păcălească o gLume întreagă și în toate școlile și universitățile se predau minciuni fără să deranjeze pe cineva și dacă te iei în gură cu ei te cred nebun, că cum adică să combați pe Bohr, pe Copernic, pe Einstein, pe Newton, pe Darvin, pe Galilei, pe Euclid... sau pe ditamai NASA... Păi ce credeți voi că sunt ăștia? Niște naivi care s-au păcălit și s-au rătăcit printre socoteli, și au ajuns mari că n-a fost cine să le arate absurdul prostiilor lor... din teoriile lor... Dar Domnul a dăruit Adevărul Său copiilor și a ascuns înțelepciunea de toți înțelepții gLumei... ca să poată râde mai bine cel slab de cel ce se credea tare... că cine râde la urmă râde mai bine... cine râde la sfârșit.. că cine râde la sfârșit ăla nu mai are murdărie pe hăinuță și cămășuță, nu mai are pete de păcură... dar ăla care râde acum, el crede că nu se pune... că poate să facă ce vrea și e tot aia... așa se distrează omul până la o vreme... până i se găurește tavanul și începe să-i plouă în casă și apoi să-l mânce vremea... Și atunci cade pe gânduri și tot nu face nimic... iar la sfârșit vine cu textul: ''dac-aș fi știut''... Păi ai știut dar n-ai crezut... și dacă n-ai crezut ai trăit cam viceversa-vicentoarsa-vice globul pământesc... Și dacă nu v-aș fi zis că nu e nici un glob, ci doar la început a fost un cub în care se afla un glob mare de apă limpede și cristalină, și a zis Domnul: Să fie Lumină, și globul de apă a început să ardă, să lumineze în mijlocul lui și se vedea Lumină de acolo până deasupra genunii, în tot Cubul. Apoi a despărțit apele din mijlocul lor... și citește și dumneata mai departe la Facere...

Iar apoi ca ajutor încearcă să îți dai seama de reflexie și refracție, și de unghiul critic, în păturile atmosferice de deasupra pământului ieșit din apele de jos și ai să pricepi de ce avem anotimpuri, răsărituri și apusuri, eclipse de Lună și aurore boreale... E foarte simplu și foarte frumos. Dar trebuie să ai Credință... și Dragoste și stâruință după smerenie... că dacă te fălești și te îngâmfi și te semețești ai să ajungi mai rău ca ei... ca toți mincinoșii creduli și absurzi, și n-ai să recunoști sfințenia... Domnului. Ai să poftești la poftele deșarte ale potrivirii simțurilor... ajungând până la urmă un Don Juan.

Last edited by vsovivi; 07.09.2010 at 17:24:38.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2010, 17:27:48
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
:) Da, dar vezi tu, in comparatie cu marii savanti si deschizatori de drumuri care ne-au scos din bordee de lut cu balegar si cu haznale si ne-au instalat la bloc, cu canalizare, lumina si gaz, tu deocamdata nu ai nimic de spus si nimeni nu se inghesuie sa-ti citeasca parerea.

Ei in iubirea lor pentru aproapele au contribuit cu ceva la bunastarea lui si la "purtarea sarcinilor" tu insa ce ai facut?
Reply With Quote
Vechi 07.09.2010, 17:40:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
:) Da, dar vezi tu, in comparatie cu marii savanti si deschizatori de drumuri care ne-au scos din bordee de lut cu balegar si cu haznale si ne-au instalat la bloc, cu canalizare, lumina si gaz, tu deocamdata nu ai nimic de spus si nimeni nu se inghesuie sa-ti citeasca parerea.

Ei in iubirea lor pentru aproapele au contribuit cu ceva la bunastarea lui si la "purtarea sarcinilor" tu insa ce ai facut?

Nu cred că mai e nimic de zis, dacă unii ajung să considere pe șarpele satana ca fiind un deschizător de drumuri...

Și ce crezi dumneata că sunt blocurile altceva decât niște capacne, niște bombe cu ceas... chiar dacă stau la bloc nu susțin viața asta de blocurist.

Un bordei de lut căptușit cu bălegar era mult mai curat și mai moral și mai simplu și liniștit și mai puțin amăgitor decât toată viața asta gLumească creată de savanți... de renume mondial... Și cred că realizezi ce sarcini au purtat?! Păi li s-a trasat sarcină de partid și au crezut și au ascultat cu toții ca la baalamuc cel mic... fiindcă era turc și avea harem mare și se îndrăgostea mereu de câte un alt harem... și l-au crezut grozav de tare toți fraierii... și așa și era... era grozav de tare prost... cine? Păi Muc cel mare ce credea în baallah că ajunsese mare maallahian și se corcise apoi cu țăranul român... că țăranul săracul e ca fraierul zgârcit și minteresat, nu-l păcălești la bani, și ce nu face săracul pentru un blid de linte sau pentru un loc de muncă unde să poată sta!.. la bloc... Așa ca mine... deci nu mai e nimic de zis.

Last edited by vsovivi; 07.09.2010 at 17:47:52.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2010, 17:51:08
Don_Juan's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Stii bine ca unui credincios nu-i trebuie lumina, gaz si altele pentru a se putea ruga in liniste. Ia zi tu te simti mai bine in cusca ta cu gaz, lumina si canalizare sau in mijlocul naturii?
E adevarat ca nu am nimic de spus, era doar o conversatie cu un alt user in care mi-am expus punctul de vedere si nici nu vreau sa se inghesuie lumea (asa cum ai facut tu) sa-mi citeasca parerea, ci doar userul vizat (asta daca are chef).
Permite-mi sa ma indoiesc ca aceste descoperiri s-au facut din pricina iubirii aproapelui.
Eu nu am facut nimic dar am dreptul de a avea o ideologie proprie.

Last edited by Don_Juan; 07.09.2010 at 17:54:55.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2010, 20:16:18
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Stii bine ca unui credincios nu-i trebuie lumina, gaz si altele pentru a se putea ruga in liniste. Ia zi tu te simti mai bine in cusca ta cu gaz, lumina si canalizare sau in mijlocul naturii?
.
Cu siguranta ma simt muult mai bine in "cusca" mea si ma bucur nespus ca am apa calda non-stop si curent la prize, ca sa nu mai vorbesc de toaleta si baie. Este aproape ca in Paradis iar faza trecatoare cu "natura" de pe la 20 de ani a trecut asa cum o sa-ti treaca si tie(desi nu-ti vine sa crezi :)))(asa cum ti-a trecut si de Beatles, nu?). Imi ajung citeva plimbari pe ici colo.
Mai imi place sa imi decorez "cusca" cu tablouri si icoane, sa ma intind pe canapea sa ma bucur de un pat moale, comfortabil in caldura din "cusca".
Reply With Quote
Vechi 07.09.2010, 23:41:58
Iuliana_crestina Iuliana_crestina is offline
Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit Despre ce vorbim aici?

Dragi frati,
Pentru o oarecare orientare in privinta dinozaurilor, puteti citi cartea parintelui Seraphim Rose "Cartea Facerii, crearea lumii si omul inceputurilor". Parintele Seraphim spune acolo ca dinozaurii au existat, si au disparut la potop, cind s-a schimbat clima din pricina disparitiei "tariei" (un fel de patura atmosferica de apa care facea ca pe toata suprafata pamintului sa fie o clima mai mult sau mai putin uniforma si de "aspect" tropical); mai explica parintele cu argumente stiintifice de ce datarea cu carbon 14 este fundamental viciata ca procedeu stiintific (realitatea erelor geologice, bazata pe datarea cu carbon 14, fiind serios contestata); si mai spune foarte frumos ca Dumnezeu nu are nevoie de ere geologice pentru a crea, ci ca creatia din nimic este mai mult sau mai putin instantanee (neputind exista etape, secventialitate de vreun fel, trepte, sau orice caracteristica din interiorul creatiei); succesiunea zilelor Genezei are mai mult rolul de a reda ordinea si organicitatea creatiei (in acest sens, a se vedea sublinierea :"si a fost seara si a fost dimineata: ziua intii" etc). Cartea parintelui Seraphim este superba, si merita citita, cel putin pentru ca ridica multe probleme importante, pe care indeobste le luam de bune numai si numai in baza faptului ca sunt enuntate de "autoritati stiintifice".

Cei care spuneti ca biserica catolica nu crede in evolutionism, trebuie sa stiti ca evolutionismul teist este doctrina stiintifica oficiala a bisericii catolice in ce priveste aparitia omului. Stiu asta pentru ca am un verisor care a terminat anul acesta liceul in Italia; in manualul lui de istorie de clasa a zecea sta scris negru pe alb nu numai ca Vaticanul s-a pus de acord cu stiinta moderna, urmindu-i invatatura in domeniul acesta, dar a si plasat o anatema asupra celor care ar indrazni sa creada sau sa sustina altceva decit ca omul a fost tras din maimuta de catre Dumnezeu.

In ce priveste forma pamintului, trebuie sa stiti ca este cel putin un loc in VT, prin Isaia (nu sunt sigura), unde se vorbeste despre "rotundul pamintului". Probabil pentru ca nu apare in prea multe locuri, aceasta referire a fost complet ignorata de catre cei ce au condamnat astfel de afirmatii in timpul Renasterii... Dealtfel, biserica catolica s-a diferentiat nu chiar asa de rar de biserica ortodoxa prin modul de a interpreta anumite pasaje; in Scriptura, sunt pasaje de interpretat literal, pasaje de interpretat simbolic/metaforic, si pasaje care comporta interpretari multiple/de factura multipla. Diferentele doctrinare dintre cele doua biserici "surori", si insasi schisma, se datoreaza tocmai acestor disensiuni in interpretare. De pilda, interpretarea literala a Jertfei Mintuitorului ca "rascumparare a pacatelor" oamenilor a creat in Apus teologia legalista a unui Dumnezeu-Tatal devenit crud, neindurator, prin ofensele noastre, si caruia Singele Mintuitorului ii satisface setea de pedepsire; in sensul acestei teologii, pacatul este incalcarea unei legi, de aici si necesitatea filosofica a purgatoriului; in ortodoxie, interpretarea simbolica a Jertfei a dus la cea mai tulburatoare teologie a dinamicii ontologice; pacatul nu este incalcarea legii, ci despartirea de Dumnezeu; pacatul nu este rascumparabil de catre om, omul nu-si poate rascumpara niciun pacat, dupa cum nu poate nici sa rasplateasca in vreun fel Bunatatea Domnului, ci poate doar, prin exercitiul asiduu al dragostei, relatia interpersonala prin excelenta, sa-si atraga mila lui Dumnezeu, care sterge orice pata si orice rana, acum si pururea si in vecii vecilor, adica si in viata paminteasca si la Judecata.

De ce trebuie neaparat sa fim extremisti atunci cind ne confruntam cu conflictul intre "progres" si modul de viata simplu, traditional? De ce trebuie sa facem ori apologia blocului comunist, a vietii in asfalturi si betoane, ori apologia vietii in balegar, cu toate tarele ei? Cind vorbim despre omul "modern", care abia mai merge doi pasi pe jos, si este ros de fel de boli rezultate din atrofiere si degenerare, vorbim despre un esec cam la fel de mare ca si atunci cind vorbim despre omul care odinioara traia in casele de chirpic cu balegar, si caruia ii mureau pruncii pentru ca in loc sa-i spele, merge la descintatoare sa-i faca pentru bube leacuri cu broaste, oua rasclocite si mai stiu eu ce timpenii. Irina Nicolau, Dumnezeu s-o ierte (a fost muzeograf si muzeolog la Muzeul Taranului Roman, pina la moartea ei acum citiva ani), a strins intr-o carte citeva mii de credinte si superstitii ale romanilor. Ti se face parul maciuca citind despre "crestinismul popular" al taranului trait "simplu", in balegar, "aproape de biserica", si "fara degenerarile omului modern"... Adevarul este ca aceia care au avut de trait bine au trait frumos si in timpul balegarului, si in timpul asfaltului. Nu exista niciun motiv pentru a glorifica unele circumstante istorice sau altele, un mediu de viata sau altul. Personal cunosc oameni de o calitate exceptionala, traiti la oras, in mijlocul betoanelor, dupa cum cunosc si covirsitor de multe exemple de oameni pe care viata in balegar i-a abrutizat, departe de a-i apropia de Dumnezeu...Suntem in genere putin dispusi sa ne intelegem saracia sau bogatia si sa le folosim asa cum trebuie ...

De fapt, fiecare suntem la locul nostru, si avem exact ceea ce ne trebuie pentru a ne mintui. Nu ne este de folos nici ambitia materiala ingusta, nici dorul si nostalgia,la fel de inguste, dupa simplitatile balegarului.

In fine... Partial avea dreptate cine spunea pe aici ca Biblia se ocupa cu cele duhovnicesti; numai partial, pentru ca de fapt, Scriptura tinde sa se ocupe cu aspectele, materiale sau nemateriale, esentiale pentru mintuirea fiecaruia dintre noi; poate este semnificativ ca ierarhia ingerilor este la fel de vag, de fragmentar, prezentata in Scriptura ca si mentionarile referitoare la dinozauri. Pare ca ni se spune: "nu trebuie sa va chinuie prea tare grija de anumite lucruri; cind va veni momentul cele de care aveti nevoie vi se vor descoperi fara rezerve". In faptul ca lipsesc expunerile dezvoltate despre anumite subiecte, nu trebuie sa tragem concluzia neghioaba ca lucrurile respective nu au existat sau ca Biblia sufera de lacune; pur si simplu, unele lucruri nu ne sunt de un folos nemaipomenit, cel putin pe moment... De pilda, ce importanta are daca pamintul sau soarele este "stiintific vorbind" centrul universului? Eu tot cele doua porunci fundamentale trebuie sa le pazesc; si daca pazesc aceste doua porunci, Domnul de va ingriji sa pricep tot ceea ce e nevoie sa inteleg... Citeodata ni se fac si hatiruri in directia asta, fara o utilitate practica...

Cred ca acesta este si sensul profund al mult hulitei zicale "crede si nu cerceta"; cred ca asta vrea sa spuna ca este bine ca intii sa iubim, pentru ca numai dragostea adevarata permite cunoastere adevarata; cine dintre noi nu a trait sentimentul ca acela care ne iubeste ne cunoaste tulburator de intim, parca ne-ar vedea tot sufletul..? Cu cei pe care-i iubim tindem sa fim iertatori, delicati, mai aproape de "exigentele' hristice... Pe cei pe care-i iubim ii vedem frumosi, si ne este mult mai usor sa vedem pe Hristos in persoanele pe care le iubim.Cunoasterea reala vine din dragoste, iar dragostea presupune credinta - un paradox pentru urgentele rationaliste ale omului desacralizat... Sunt insarcinata in luna mare si am citit tot felul de lucruri despre nastere; ceva m-a impresionat foarte mult in tot ce am citit/vizionat: spunea o moasa ca mama nu trebuie despartita de prunc la nastere, ci pruncul sa-i fie pus in brate, la sin, pentru ca mama sa aiba fericirea de a se indragosti de pruncul ei; si ca acest moment ceresc al indragostirii este de fapt esenta nasterii, pentru noua mama. Ce minunat spus! O mama care-si iubeste pruncul crede cu tarie ca el este insasi esenta vietii ei, slujirea ei care-o va mintui; urmeaza indragostirea de prunc, indragostire care nu se petrece in perioada uterina, ci in primele momente de dupa separare, atunci cind mama si pruncul ajung "fata in fata"; si pe baza acestei dragoste, initiata pe parcursul sarcinii si catalizata, definitivata la nastere, urmeaza cunoasterea de o viata intreaga si de o profunzime indescriptibila; "cine ne intelege si ne iubeste mai mult decit mama?".... Nici mama, nici pruncul nu stiu de dinozauri, nici de heliocentrism, si totusi, in adincimile dragostei lor unul pentru celalalt, au cea mai puternica nadejde ca se vor mintui... Unele lucruri li se vor face cunoscute, altele nu, in functie de RAM-ul fiecaruia, ca sa zic asa... Insa fundamentala este dragostea lor, si aceasta este si "preocuparea" esentiala a Scripturii. Poemul cel Mare al Scripturii. Restul este poezie...

Domnul sa ne dea bucurie!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spune biserica despre sport si competitie? alexdu Generalitati 12 27.01.2012 09:58:21
Dinozaurii mateiash Din Vechiul Testament 42 16.05.2011 19:05:41
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? unamic Despre Sfanta Scriptura 20 24.10.2010 00:42:21
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? seby_din_brasov Generalitati 13 01.03.2009 20:51:14
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul paraschevaiasi Generalitati 1 29.10.2007 02:34:59