Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2010, 05:04:13
zulubit zulubit is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.09.2010
Implicit hawkins

un om de stiinta e dator sa cerceteze si sa povoace pentru ca are mereu in fata intrebarea "de ce?". Dumnezeu nu are de fapt nume propriu, nu e un sine, e un tot. hawkins numai a strigat pentru ajutor, incearca dar nu desluseste. cred ca incepe sa isi cunoasca inima si vrea sa desluseasca in lume inainte de a fi in afara ei.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 15:42:42
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Oricum, contolează-ți ieșirile ca să nu zbori de pe forum.
Aha, acum ai gasit un moment sa atragi cuiva atentia apropo de limbaj. Sunt insa convins ca ai facut-o din simplul motiv ca respectiva persoana avea o alta parere decat tine, nu dintr-un impuls legat de "curatenia" limbajului de pe forum.

Cand inorogul improsca cu laturi pe toata lumea, erai perfect fericit in postura de majoreta. Nu imi amintesc sa ii fi atras atentia asupra limbajului folosit. Sau e OK sa injuri, atata timp cat injuri atei?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 17:24:42
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
Dar pentru ca este o figura cu renume si trebuie sa faca raportul la cercetarile lui ( ca doar nu degeaba primeste Grants de la Guvern bilioane de dolari)
Nu ma-nebuni! Bilioane? Cine te-a mintit?
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 17:40:56
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zulubit Vezi mesajul
un om de stiinta e dator sa cerceteze si sa povoace pentru ca are mereu in fata intrebarea "de ce?". Dumnezeu nu are de fapt nume propriu, nu e un sine, e un tot. hawkins numai a strigat pentru ajutor, incearca dar nu desluseste. cred ca incepe sa isi cunoasca inima si vrea sa desluseasca in lume inainte de a fi in afara ei.
Hawkins e un om bolnav, care prezintă știința vremurilor noastre fără a avea el însuși un merit la dezvoltarea acesteia. Cât despre știința lui să ne întrebăm, totuși, cum arată marketingul și piața științei la ora actuală? Păi, cu Stephen Hawkins, în ciuda bolii lui sau tocmai de aia, are văd un succes teribil de piață. Se vinde bine știința populară, accesibilă, unora dintre oameni, care mai pot pricepe și ei cum e cu Big Bang-ul. Și plini de ei înșiși, că știu știință (fără a fi capabili să scrie măcar o formulă fizică sau matematică), mai vin aici sau aiurea să (ne) dea lecții de ateism.

Fraților, Big Bang-ul, necredința în Dumnezeu etc. nu le-a inventat, descoperit, teoretizat Stephen Hawkins. Există de dinaintea sa și vor fi și după el, aceleași teorii cu aceleași teme, dar cu alte variațiuni. El este doar "mascota" de piață, una din trâmbițele ateismului.

Orice copil, adolescent, ajuns la vârsta întrebărilor își pune întrebări de genul "de ce omul", "de ce eu", "cine e Creatorul, dacă există vreunul și de ce", "cum și de ce există ceea ce există" etc. Cu ce e mai extraordinar în întrebări acest om? Cum am mai spus STEPHEN HAWKINS ESTE MASCOTA ATEISMULUI.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 17:49:40
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
necredința în Dumnezeu ....Există de dinaintea sa și vor fi și după el,
Dar necredinta in Xenu ?
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 17:56:45
Scotianul
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Insa nu putem sa fim uimiti de grandoarea acestui spectacol cosmogonic,si de infinitatea de universuri care au putut sa exista in trecut si care vor exista in viitor.Si totul la o scara infinita, pe care mintea umana nu o poate cuprinde.
In acest sens>un spectacol cosmic de exceptie:cele mai frumoase poze facute cu telescopul spatial Hubble: http://www.spacetelescope.org/images/archive/top100/
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 17:58:07
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Orice copil, adolescent, ajuns la vârsta întrebărilor își pune întrebări de genul "de ce omul", "de ce eu", "cine e Creatorul, dacă există vreunul și de ce", "cum și de ce există ceea ce există" etc.
In schimb voi inca ati ramas la stadiul de bebelus.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 18:03:51
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Inseamna ca respecta:,,În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus și I-au zis: Cine, oare, este mai mare în împărăția cerurilor?Și chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor,Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor.Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăția cerurilor.Și cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primește."(Matei 18:1-5).
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 18:05:17
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Dar necredinta in Xenu ?
Până acum un secol la modă erau poveștile cu vrăjitori, fantome, vampiri etc. la care se adaugă, în secolul XX, astăzi frumoșii extratereștrii. Exluzându-l pe Dumnezeu din existența lor, oamenii au nevoie să umple golul rămas. Și ce fac atunci? Din secolul XX încoace, găsesc vreo două - trei civilizații extraterestre mai evoluate care joacă rolul de Dumnezeu (vezi asgarzii - Thor (zeu nordic), care în ultimul episod din SG 1 ne dăruiesc toate cunoștințele civilizației lor, după ce pe parcursul a nu știu câte episoade ne-au asistat în dezvoltarea noastră ca specie).
Sau dacă nu avem extratereștri, inventăm oameni cu puteri supranaturale, paranormale, bioenergii sau mai știu ce le dă dracu' prin cap.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 18:06:52
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Mulțumesc, îți doresc să ajungi și tu acolo: a fi bebeluș e o evoluție pe care tu nu ai cum să o pricepi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14