Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2010, 18:13:35
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Atunci cand un om indrazneste sa gandeasca altfel decat marea majoritate este "limitat" ... asta da conceptie de om limitat.
Dă fuga și citește paginile e pe Wikipedia cu erorile de logică (omul de paie). Eu nu m-am referit la faptul că el gândește altfel, deci ataci aiurea afirmațiile mele. Și oricum, nu mi se pare că gândește altfel decât ceilalți atei. Citește cu atenție mesajul la care răspunzi că începe și discuția cu tine să devină irațională și grotescă.

Citat:
Ca nu ai auzit de acest savant, poate cel mai mare al zilelor noastre, considerat al doilea Einstein, arata nivelul tau de cultura generala.
Iar faptul ca razi de infirmitatea lui si il numesti "pitecantrop", demonstreaza micimea sufleteasca si iti scoate la iveala rautatea, pe care degeaba te chinui sa o ascunzi sub masca bunul crestin ...
Citat:
Fac si eu ca Mircea Badea ...
Voi astia deontologii, teologii, dar mai ales demagogii de pe acest forum, care ne dati lectii de morala si ne trageti de urechi de fiecare data cand scriem un cuvant ce nu va place, unde sunteti?
De ce nu il trageti de urechi si pe acest baietas care isi permite sa rada de infirmitatea unui om, indiferent cine ar fi el?
Ce să zic, tu știi cu două zile mai devreme despre el de pe Internet și numești asta cultură generală.

Nu a râs nimeni de infirmitatea lui (iarăși inventezi) iar prin pitecantrop se face referire la credința lui în evoluționism. Dacă ție ți-e rușine că ești urmaș de pitecantrop atunci recunoști că evoluționismul e o teorie degradantă sau idioată, și aici sunt de acord cu tine.

Apoi, apelul tău la a certa pe fratele nostru greșește și sub alte două aspecte:

1. Acest haking chiar este un gunoi (datorită hulei față de Dumnezeu și adevăr) și nu e cazul să-i iei atât apărarea chiar dacă jignirile aduse lui ar fi fost reale.
2. Nu e cazul să ceri tu să fie certat fratele nostru atât timp cât nu ai respect pentru credința noastră și te legi obsesiv, în fiecare zi de credincioși și Biserică. Uiți că ești tolerat pe acest forum și asta denotă lipsă de bun simț.

Citat:
Legile fizicii nu fac parte din Codul Civil sau Codul Muncii.
Nu trebuie sa le fi scris cineva. E ca si cand eu ti-as pune intrebarea, cretina de altfel, "Cine l-a creat pe Dumnezeu?"
A spune că legile fizicii nu trebuie să fie scrise de cineva e greșit. Dacă nu poți explica de ce există ceva, înseamnă că el are o cauză exterioară iar această cauză exterioară nu poate fi decât o Ființă rațională atotputernică. Dacă nu ar fi rațională, ar fi tot naturală și ar trebui să aibă o la rândul ei o cauză exterioară și tot așa.

Dumnezeu însă are cauza propriei existențe în sine însuși, prin faptul că nu e natural ci supranatural.
Vechi 03.09.2010, 18:20:09
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
si unde vezi tu lauda???
Nici nu poate sa existe o lauda in atitudinea "olimpiana" cu care priveste "meleagurile mioritico-ortodoxe". Dimpotriva ...
Vechi 03.09.2010, 18:20:58
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Dă fuga și citește paginile e pe Wikipedia cu erorile de logică (omul de paie). Eu nu m-am referit la faptul că el gândește altfel, deci ataci aiurea afirmațiile mele. Și oricum, nu mi se pare că gândește altfel decât ceilalți atei. Citește cu atenție mesajul la care răspunzi că începe și discuția cu tine să devină irațională și grotescă.

Ce să zic, tu știi cu două zile mai devreme despre el de pe Internet și numești asta cultură generală.

Nu a râs nimeni de infirmitatea lui (iarăși inventezi) iar prin pitecantrop se face referire la credința lui în evoluționism. Dacă ție ți-e rușine că ești urmaș de pitecantrop atunci recunoști că evoluționismul e o teorie degradantă sau idioată, și aici sunt de acord cu tine.

Apoi, apelul tău la a certa pe fratele nostru greșește și sub alte două aspecte:

1. Acest haking chiar este un gunoi (datorită hulei față de Dumnezeu și adevăr) și nu e cazul să-i iei atât apărarea chiar dacă jignirile aduse lui ar fi fost reale.
2. Nu e cazul să ceri tu să fie certat fratele nostru atât timp cât nu ai respect pentru credința noastră și te legi obsesiv, în fiecare zi de credincioși și Biserică. Uiți că ești tolerat pe acest forum și asta denotă lipsă de bun simț.

A spune că legile fizicii nu trebuie să fie scrise de cineva e greșit. Dacă nu poți explica de ce există ceva, înseamnă că el are o cauză exterioară iar această cauză exterioară nu poate fi decât o Ființă rațională atotputernică. Dacă nu ar fi rațională, ar fi tot naturală și ar trebui să aibă o la rândul ei o cauză exterioară și tot așa.

Dumnezeu însă are cauza propriei existențe în sine însuși, prin faptul că nu e natural ci supranatural.
Esti unul dintre cele mai jalnice caractere pe care le-am vazut vreodata ...
Esti praf ... nici nu are sens sa comentez aberatiile pe care le-ai scris.
Totul este o rastalmacire bolnava ...
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 21:32:38
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Am vazut si eu pe Yahoo News noua parere a lui Stephen Hawking.

Nu e primul si nici ultimul om de stiinta care crede ca Dumnezeu nu exista. Este un om periculos... pt ca este un geniu care nu crede in Dumnezeu. Cam toate geniile care nu cred in Dumnezeu creeaza dezastre. Mai de folos iti este sa nu stii nici sa citesti si sa crezi in Dumnezeu decat sa fii un geniu care descopera de energia nucleara, sau care spune ca omul se trage din maimuta si alte de-astea...
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 21:38:12
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate Stephen Hawking nu are idee despre lucrarile necreate ale lui Dumnezeu si de aceea zice asemenea chestii.
Intrebarea cine a creat legea gravitatiei?
Sa nu mai zicem ca nimeni nu stie ce e gravitia din ce e alcatuita adica ca s-a tot cercetat aceasta dar nu s-a gasit.
Ci se stiu numai unele efecte ale gravitatiei.
Vechi 03.09.2010, 21:57:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate Stephen Hawking nu are idee despre lucrarile necreate ale lui Dumnezeu si de aceea zice asemenea chestii.
Intrebarea cine a creat legea gravitatiei?
Sa nu mai zicem ca nimeni nu stie ce e gravitia din ce e alcatuita adica ca s-a tot cercetat aceasta dar nu s-a gasit.
Ci se stiu numai unele efecte ale gravitatiei.
Universul , este mult prea maret , ordonat si fascinant ca sa fie al nimanui si venit de nicaieri ! Numai o minte bolnava si indracita poate "crede" si sustine inexistenta lui Dumnezeu , dar astfel de vizionari si prooroci mincinosi se vor inmulti pe zi ce trece si vor ajunge sa strige din gura de sarpe ca nu exista Dumnezeu ! Insasi aceste strigate , confirma frica celor necredinciosi , confirma existenta certa a lui DUMNEZEU !
Vechi 04.09.2010, 00:52:08
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Stephen Hawkins este cel mai mare fizician in viatza..si poate unul dintre cei mai mari care au existat vreodata.Ideile lui..cu greu pot fi contestate.Din punctul meu de vedere poate nu Dumnezeu a facut universul..Dar clar a facut legile care a dus la aparitia lui.Intelegerea lui Dumnezeu cred ca se afla aproximativ in acelasi stadiu ca si intelegerea lumii inconjuratoare de catre savanti.S-au descoperit cateva dar mai sunt multe..multe alte lucruri de aflat.Aluzia de mai jos referitor la handicapul fizicianului ..mi se pare de un imens prost gust pentru un asemenea forum..pacat...
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 08:42:16
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Universul , este mult prea maret , ordonat si fascinant
Tu ai experimentat aproximativ 0,000000000000000000000001% din Univers si declari ca Universul este ordonat.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 08:47:22
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Nu ma mir de halul in care a ajuns. Prostia a ajuns virtute si virtutea a ajuns prostie.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 09:16:23
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pisi Vezi mesajul
aici veti gasi intregul articol - http://www.libertatea.ro/stire/nu-du...ng-302191.html

Ce parere aveti despre ideile lui ?
Stephen Hawking este un mare savant... insa din pacate este doar om de stiinta (adica nu are o cultura profunda religioasa precum predecesorii sai IsaaC Newton si Albert Einstein spre exemplu). Hawking a avut o mare contributie la dezvoltarea teoriei depsre gaurile negre, inainte ca acestea sa fie descoperite precum si la confirmarea Big bang ului, iteorie propusa de catre preotul catolic belgian George Lemaitre (si confirmata fra echivoc de descoperirile stiintifice ale secolului XX). De asemenea nu trebuie sa uitam ca cel care a introdus teoria sistemului solar heliocentric atat in stiinta cat si in cosmogonia crestina (atat romano-catolica cat si ortodoxa) este preotul catolic polonez Nicolas Copernic.

Asadar, se cuvine teologilor (ortodocsi) sa urmeze exemplul preotului George Lematre si al Sfintilor Parinti, sa explice legatura intre stiinta si religie si evident sa cobata cu argumente solide devierile de la adevar (atat teologice cat si stiintifice). Nu poti combate ceva ce nu cunosti. Nu poti cunoaste adevarul fara Duhul Sfant. Nu poti avea deplinatatea Duhului Sfant fara Sfanta Impartasanie (unirea reala cu adevarat trupul si sangele Domnnului Hristos Iisus)

IN CONCLUZIE NU VA AMAGITI SINGURI CA NU EXISTA DUMNEZEU. STIINTA NU VA PUTEA NICIODATA SA INFIRME EXISTENTA LUI DUMNEZEU.
LEGILE STIINTEI CARE GUVERNEZA UNIVERSUL, CUM AU APARUT ELE? POATE CINEVA (VREO CREATURA INTELIGENTA, OM SAU INGER) SA MODIFICE VREO LEGE A UNIVERSULUI?
CONSTANTELE DIN UNIVERS CINE LE POATE EXPLICA? (NUMARUL PI, SARCINA ELECTRONULUI, CONSTANTA LUI PLANK...)

SI IARASI NU VA AMAGITI CA STIINTA ESTE IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU. CUM SA FIE IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU CReATIA LUI IRATIONALA CAND SI IN EA SE VEDE MARETIA CREATORULUI, DUPA CUM SPUNE SFANTUL PAVEL:
"Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare, " Romani 1,19-20

Last edited by Eugen7; 04.09.2010 at 09:39:01.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14