![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu asa raspunzi la intrebare! Tu ai raspuns la o intrebare pe care nu am pus-o! Intrebarea ar fi fost: Cum sa facem ca sa postim si noi ca ei? Dar intrebarea nu a fost asta,ci de ce faceau acel lucru ,nu de cine ascultau,sau unde traiau,sau in ce secol vietuiau... Atentie la intrebare si raspuns! Nu mai raspundeti la intrebari care nu s-au pus,care le considerati implicte subiectului,si care de fapt ascunde adevaratul raspuns. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar foarte foarte multi s-au ratacit vazand in aceste nevointe doar partea lor oarecum exterioara, intr-un fel in mod mecanic (fac asta/ma mantuiesc). Parintii cautau evident dragostea lui Dumnezeu. De aceea mi-am permis sa atrag intr-un fel atentia (celor ce citesc) ca nu trebuie sa uitam ca totul era facut sub indrumarea duhovnicului, singurul in masura sa cunoasca masura fiecaruia, bineinteles prin iluminarea Duhului Sfant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am pus o intrebare si tu te simti dator,ca si IonelS sa atragi atentia! Cu ce autoritate atragi atentia atat timp cat nu ai raspunsul la intrebarea pusa de mine?! Esti duhovnic incercat sau ce? Crezi ca in urma intrebarii mele o sa se apuce oamenii de postit sau sa nu doarma? Si te simti "dator" sa le atragi atentia? Uite asa se distruge un topic,cu oameni "bine intentionati" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfinții mancau mai puțin ca să poată intra mai ușor pe ușa cea strâmtă care duce la Împărăția Cerurilor;
Dormeau mai puțin ca să fie trezi când va veni, în miez de noapte, mirele Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Multi dintre noi mananca de dimineata ceva sau beau cel putin o cafea.Nu stiu ca astfel se supun ispitelor de tot felul,au mai putine puteri sa lupte impotriva lor.
Chiar daca e mai greu sa incepi ziua fara sa mananci,reusita de la final iti va arata ca ai o biruinta.Iar diferenta fata de celelalte zile,cand nu posteai,se arata limpede daca reiei acest obicei. |
|
|||
|
|||
![]()
Infranarea de la mancare nu-i o problema..Cea a gandului este adevarata lupta !
|
|
|||
|
|||
![]()
Este drept ca pana la un punct, faptul ca te nevoiesti incercand sa mananci si sa dormi cat mai putin, ajuta la dobandirea harului Duhului Sfant.
Dar dupa primirea acestuia nevointa poate fi vazuta ca o consecinta a salasluirii sale in propria fiinta. Manaci putin pentru ca Insusi Dumnezeu iti potoleste adevarata foame si sete, traind mai mult din cuvantul care iese din gura Sa, si dormi mai putin, pentru ca, de fapt, te odihnesti intru El. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
putin monofizitism NP? | Patrie si Credinta | Secte si culte | 88 | 07.03.2012 09:11:12 |
putin ajutor | Calin21 | Exorcismul | 8 | 05.06.2011 19:11:06 |
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 22:48:51 |
vorbiti-mi putin! | anaecaterina | Generalitati | 86 | 21.07.2010 10:13:39 |
PUTIN-felicitari | cozia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 12 | 27.12.2007 19:20:00 |
|