Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2010, 13:37:13
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
"Gravitația este fenomenul fizic natural prin care corpurile fizice se atrag reciproc, cu o forță a cărei intensitate depinde de masele acestora și distanța dintre ele. Este una din cele patru interacțiuni fundamentale din natură cunoscute, alături de interacțiunea electromagnetică, interacțiunea nucleară tare și interacțiunea nucleară slabă."

Daca nu exista nimic adica nici corpuri fizice cum exista gravitatia?Definitie luata de pe wiki, cred ca stirea e falsa.

Gravitatia este echivalentul fizic al dragostei. Dumnezeu este IUBIRE.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 15:48:15
danielberindeanu danielberindeanu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.11.2009
Implicit Raspuns

Daca totusi exista legi ale fizicii unde este Cel ce le-a facut pe ele ? Si daca pamantul nu a fost facut pentru om de ce omul se poate bucura de atatea frumuseti ce sunt pe pamant? Teoria big-bang nu este altceva decat o ipoteza fara vreun fundament adevarat. Multe lucruri sunt pe care omul nu le poate explica si dovedi ori fiindca nu are destula cunostiinta si intelepciune ori fiindca nu sunt in adevar. Savanti dintr-acestia sunt multi. Vad pana acolo unde le permite smerenia, adica foarte putin. Inainte de numele lor, atunci cand se semneaza pun titlurile si functiile lor si prin aceasta oamenii se incred in ei fara sa cerceteze daca este adevarat ce spun ei sau ce au invatat ei. Greu de cercetat nu este fiindca Dumnezeu pe toate le-a facut ca pe o carte care marturiseste despre El, chiar si pe om. Spune Hristos: " cunoaste-te pe tine si ma vei cunoaste si pe Mine caci Eu te-am facut "
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 16:15:13
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danielberindeanu Vezi mesajul
Daca totusi exista legi ale fizicii unde este Cel ce le-a facut pe ele ? Si daca pamantul nu a fost facut pentru om de ce omul se poate bucura de atatea frumuseti ce sunt pe pamant? Teoria big-bang nu este altceva decat o ipoteza fara vreun fundament adevarat. Multe lucruri sunt pe care omul nu le poate explica si dovedi ori fiindca nu are destula cunostiinta si intelepciune ori fiindca nu sunt in adevar. Savanti dintr-acestia sunt multi. Vad pana acolo unde le permite smerenia, adica foarte putin. Inainte de numele lor, atunci cand se semneaza pun titlurile si functiile lor si prin aceasta oamenii se incred in ei fara sa cerceteze daca este adevarat ce spun ei sau ce au invatat ei. Greu de cercetat nu este fiindca Dumnezeu pe toate le-a facut ca pe o carte care marturiseste despre El, chiar si pe om. Spune Hristos: " cunoaste-te pe tine si ma vei cunoaste si pe Mine caci Eu te-am facut "
Legile fizicii nu fac parte din Codul Civil sau Codul Muncii.
Nu trebuie sa le fi scris cineva. E ca si cand eu ti-as pune intrebarea, cretina de altfel, "Cine l-a creat pe Dumnezeu?"

Nu doar omul se bucura de frumusetile si bunurile pamantului.
Orice animal, insecta, planta, bacterie are parte din aceste bunuri.
Da, Big-Bang-ul este o ipoteza. Dar este cea mai avansata in acest moment.
Dar in acest moment, dovezile in favoarea Big-Bang-ul sunt tot atat de consistente/firave cat cele ce afirma existenta lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 21:38:12
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate Stephen Hawking nu are idee despre lucrarile necreate ale lui Dumnezeu si de aceea zice asemenea chestii.
Intrebarea cine a creat legea gravitatiei?
Sa nu mai zicem ca nimeni nu stie ce e gravitia din ce e alcatuita adica ca s-a tot cercetat aceasta dar nu s-a gasit.
Ci se stiu numai unele efecte ale gravitatiei.
Vechi 03.09.2010, 21:57:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate Stephen Hawking nu are idee despre lucrarile necreate ale lui Dumnezeu si de aceea zice asemenea chestii.
Intrebarea cine a creat legea gravitatiei?
Sa nu mai zicem ca nimeni nu stie ce e gravitia din ce e alcatuita adica ca s-a tot cercetat aceasta dar nu s-a gasit.
Ci se stiu numai unele efecte ale gravitatiei.
Universul , este mult prea maret , ordonat si fascinant ca sa fie al nimanui si venit de nicaieri ! Numai o minte bolnava si indracita poate "crede" si sustine inexistenta lui Dumnezeu , dar astfel de vizionari si prooroci mincinosi se vor inmulti pe zi ce trece si vor ajunge sa strige din gura de sarpe ca nu exista Dumnezeu ! Insasi aceste strigate , confirma frica celor necredinciosi , confirma existenta certa a lui DUMNEZEU !
Vechi 04.09.2010, 00:52:08
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Stephen Hawkins este cel mai mare fizician in viatza..si poate unul dintre cei mai mari care au existat vreodata.Ideile lui..cu greu pot fi contestate.Din punctul meu de vedere poate nu Dumnezeu a facut universul..Dar clar a facut legile care a dus la aparitia lui.Intelegerea lui Dumnezeu cred ca se afla aproximativ in acelasi stadiu ca si intelegerea lumii inconjuratoare de catre savanti.S-au descoperit cateva dar mai sunt multe..multe alte lucruri de aflat.Aluzia de mai jos referitor la handicapul fizicianului ..mi se pare de un imens prost gust pentru un asemenea forum..pacat...
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 08:42:16
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Universul , este mult prea maret , ordonat si fascinant
Tu ai experimentat aproximativ 0,000000000000000000000001% din Univers si declari ca Universul este ordonat.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 10:16:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
... Insasi aceste strigate , confirma frica celor necredinciosi , confirma existenta certa a lui DUMNEZEU !
Voi tot traiti cu impresia ca cineva lupta impotriva voastra.
Nici un cercetator autentic nu cauta strict sa demonstreze inexistenta lui Dumnezeu.
Asta este doar o concluzie de bun simt, rezultata in urma cercetarilor.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 10:34:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Voi tot traiti cu impresia ca cineva lupta impotriva voastra.
Nici un cercetator autentic nu cauta strict sa demonstreze inexistenta lui Dumnezeu.
Asta este doar o concluzie de bun simt, rezultata in urma cercetarilor.
Daca traiam cu impresia asta , nu te consideram prieten , iar eu cred si sunt convins ca te-am respectat intru totul . Sunt oameni si oameni , dar chestia asta "voi si noi " e complet aiurea , doar sti ca am mai vorbit de treaba asta ! Revenind , Dumnezeu nu trebuie demonstrat , si nu are nevoie de demonstratia cuiva , iar cel ce crede , crede , iar cel ce nu crede , nu crede . Este atat de simplu draga Dumitru !
Vechi 04.09.2010, 10:49:47
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca traiam cu impresia asta , nu te consideram prieten , iar eu cred si sunt convins ca te-am respectat intru totul . Sunt oameni si oameni , dar chestia asta "voi si noi " e complet aiurea , doar sti ca am mai vorbit de treaba asta ! Revenind , Dumnezeu nu trebuie demonstrat , si nu are nevoie de demonstratia cuiva , iar cel ce crede , crede , iar cel ce nu crede , nu crede . Este atat de simplu draga Dumitru !
Stiu ca am mai vorbit despre "voi si noi".
Nu inteleg de ce te deranjeaza aceasta formulare.
O sa incerc sa nu o mai folosesc. dar o sa-ti atrag atentia de fiecare daca cand un credincios va folosi expresii gen "voi astia ateii".
Apropo, de ce nu ai luat atitudine cand un "credincios" la facut pe bietul om "pitecantrop"?
Unde era vigilenta ta?
Cat priveste credinta ... la Toma se pare ca nu a fost atat de simplu pe cum spui
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 122 30.06.2010 19:07:30
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14