![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Impresionat de puternica credinta a acestor primi crestini care ne-au netezit prin rugaciunile si asprele lor nevointe drumul catre viata in Dumnezeu sau nu, dupa cum alege fiecare...multumesc celor care se apleaca asupra semnelor vremurilor trecute spre a ne descifra noua greaua viata si puternica credinta a celor care au facut sa creasca BISERICA DOMNULUI, respectiv domnului Asist. Univ. Drd. Protos. Maxim Vlad! Va supar cu o intrebare foarte lumeasca: se intelege, precum ca oricare om, ca pentru nevoile fiziologice normale dar, este adevarat, probabil mult incetinite, cobora periodic de pe stalp!? Va mulumesc si inca odata iertati-mi intrebarea prea pamanteana!!!Cu multa stima si respect Popescu Constantin
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Undeva,in acel articol,sta scris:,,Ce sa zicem pentru nevointele lui cele nespuse ? Ca precum intrec puterea omeneasca, asa si a le spune nu se poate. Eu mai inainte de toate - zice Teodorit - ma minunez de rabdarea lui, ca noaptea si ziua statea neacoperit si toti il vedeau." Sper ca lectura articolului,lung dar fascinant,sa va ajute si poate sa ne ajute pe toti sa ne rupem de intrebarile noastre pur umane si(oare?) normale din perspectiva noastra moderna de a intelege cu greutate cum au inteles altii Credinta in trecut.Toate cele bune. Last edited by Scotianul; 02.09.2010 at 15:24:47. |
|
||||
|
||||
![]()
Inca o dovada ca nu este atat de important unde stai, ci cum stai. Spun asta pentru ca am dat peste un articol in care se vorbeste si de stalpnici eretici:
http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/sfantul-simeon-stalpnicul-indictionul/stalpnicii-eretici-88885.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu nu ai vazut niciodata pe copii de curiozitate facind pipi de pe la balcoane? Asa se rezolvau si stilpnicii care-i problema?...iar mincarea si bautura le venea pe scripeti. Pe vremuri nu era o rusine sa te usurezi in public. |
|
||||
|
||||
![]()
Din cate stiu, stalpul era prevazut si cu o conducta pentru acest lucru. Am o carte cu viata acestora, in care se preciza acest lucru. Voi verfica si voi reveni cu un raspuns.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu, eu din icoanele de stilpnici pe care le-am admirat nu am sesizat vre-o aluzie de "canalizare" si am vazut destule, Costel Last edited by andreicozia; 03.09.2010 at 16:30:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Despre asta nu am auzit pana acum.
Insa am auzit despre rusinea trupeasca a crestinilor. Acestia nu se descopereau in public, motiv pentru care nu mergeau nici la baile publice. Oare iti poti inchipui un stalpnic facand pici de sus, de fata cu vreum alt om ? E nevoie de o minte bolnava, cred. Totul era tainic. Este necuviinta a cauta cu minte aspecte de genul acesta. Sa luam aminte mai bine la cele de folos, care ne scapa ! Iconografia ortodoxa nu urmareste in lux de amanunt arhitectura, hainele, nasturii, etc.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 28.12.2012 19:53:52 |
Viata mea | Daiana | Morala Crestina | 6 | 29.10.2011 11:04:57 |
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa | razvan90 | Generalitati | 4 | 08.12.2010 23:54:23 |
salvati o viata | andreicosminus | Umanitare | 0 | 30.12.2009 17:57:32 |
cum e viata....... | simi | Generalitati | 7 | 08.07.2008 21:34:17 |
|