Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2010, 20:47:55
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Iar acum, va place sau nu, preoti femei exista, slava Domnului!
Cred că îi aduci slavă dracului, că Dumnezeu niciodată nu a pus în poziție de preot vreo femeie; în schimb se pare că dracul le pune preotese în grupări care nu mai au de mult timp nici o tangență cu Biserica lui Hristos. Femeile într-adevăr au mai fost preotese, dar în religii păgâne, care se închinau la idoli, și după cum știm din sfânta scriptură, toți idolii păgânilor sunt draci.
Vechi 31.08.2010, 20:57:56
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Cea mai mare femeie este Maica Domnului dar nici macar Ea nu a avut o functie sacerdotala in Biserica.
Vechi 31.08.2010, 20:59:31
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Cred că îi aduci slavă dracului, că Dumnezeu niciodată nu a pus în poziție de preot vreo femeie; în schimb se pare că dracul le pune preotese în grupări care nu mai au de mult timp nici o tangență cu Biserica lui Hristos. Femeile într-adevăr au mai fost preotese, dar în religii păgâne, care se închinau la idoli, și după cum știm din sfânta scriptură, toți idolii păgânilor sunt draci.
Nu am auzit niciodata ca paganii sa nu fi avut si preoti barbati, deci excludem toata lumea de la preotie? Cine L-a omorat pe Iisus, barbatul sau femeia? Cine L-a urmat pana pe Golgota, barbatul sau femeile? Ca intr-adevar a fost un barbat si multime de femei, ca restul barbatilor au dat bir cu fugitii. Dar dupa razboi, multi viteji se arata...
Si cand au existat preoti romani in Vechiul Testament? A ales Domnul romani ca apostoli? Pai atunci sa mergem sa ne luam preoti dintre evreii din Israel, nu? Ca doar apostolii au fost evrei din Israel! Ca sa nu mai zic ca in Vechiul Testament numai un numar foarte mic de barbati dintr-o singura semintie (va las sa gasiti care) puteau fi preoti, si nicidecum orice barbat evreu, dar ca "norocul" ca Domnul, care nu a fost niciodata preot dupa legea evreiasca a timpului Sau, a ales la randul Sau niste pescari ca si apostoli si pe noi toti ca ucenici, ca altfel cu greu am fi avut noi preoti la ora actuala daca ar fi trebuit sa restrangem criteriile dupa rationamentul uman. Nu degeaba a zis Domnul ca recolta este mare dar lucratorii putini. Pai daca recolta se opune celor care ar vrea sa fie lucratori, ce sa-i faci? Ca deh, orgoliul, cum sa fie "lucrat" un barbat de o femeie, ca doar el este cu un cap mai sus... Nu a invatat inca ca pentru a fi cu un cap mai sus trebuie multa slujire nu mandrie... Dar poate mai este (inca) timp...

Last edited by adiandrea6; 31.08.2010 at 21:01:43.
Vechi 31.08.2010, 21:03:09
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Nu am auzit niciodata ca paganii sa nu fi avut si preoti barbati, deci excludem toata lumea de la preotie? Cine L-a omorat pe Iisus, barbatul sau femeia? Cine L-a urmat pana pe Golgota, barbatul sau femeile? Ca intr-adevar a fost un barbat si multime de femei, ca restul barbatilor au dat bir cu fugitii. Dar dupa razboi, multi viteji se arata...
Si cand au existat preoti romani in Vechiul Testament? A ales Domnul romani ca apostoli? Pai atunci sa mergem sa ne luam preoti dintre evreii din Israel, nu? Ca doar apostolii au fost evrei din Israel! Ca sa nu mai zic ca in Vechiul Testament numai un numar foarte mic de barbati dintr-o singura semintie (va las sa gasiti care) puteau fi preoti, ca "norocul" ca Domnul a ales niste pescari in loc, ca altfel cu greu am fi avut noi preoti la ora actuala daca ar fi trebuit sa restrangem criteriile dupa rationamentul uman. Nu degeaba a zis Domnul ca recolta este mare dar lucratorii putini. Pai daca recolta se opune celor care ar vrea sa fie lucratori, ce sa-i faci? Ca deh, orgoliul, cum sa fie "lucrat" un barbat de o femeie, ca doar el este cu un cap mai sus... Nu a invatat inca ca pentru a fi cu un cap mai sus trebuie multa slujire nu mandrie... Dar poate mai este (inca) timp...
Dragă, dacă nu îți convine ți-am mai spus: Ieși cât mai repede poți din Biserica Ortodoxă, și du-te învârtindu-te la anglicani, dar pe noi lasă-ne în pace că noi, ortodocșii, nu avem nevoie de așa ceva.
Vechi 31.08.2010, 21:05:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Cea mai mare femeie este Maica Domnului dar nici macar Ea nu a avut o functie sacerdotala in Biserica.
Si nici Sf. Ioan Botezatorul nu a avut, cel considerat imediat dupa Sfanta Fecioara. Si nici Ap. Pavel nu a avut, cel care i-a convertit pe pagani. Asa ca are vreo relevanta faptul ca atatia altii nu au fost preoti, de asta nu trebuie sa fie nici altii de dupa ei? Asta daca ne facem ca uitam ca nici Iisus nu a fost preot, nu a intrat niciodata in Templu, ci Ap. Pavel este cel care a zis despre Iisus ca este preot dupa randuiala lui Melchisedec (stiti ce randuiala este asta?), la fel cum si Parintele Staniloaie a zis despre Sfanta Fecioara ca este cel mai mare dintre arhierei. Totul post-mortem, si la unul si la altul...
Si daca va trece cumva prin minte sa spuneti ca Iisus intra in Templu pentru ca scrie ca ii invata pe oameni in Templu, este mereu vorba de curtea Templului, acolo stateau cei care citeau textele sacre si ii invatau pe ceilalti, toti barbati incepand cu varsta de 12 ani. Insa in Templu nu intrau decat preotii, iar Iisus nu a fost niciodata preot, si nici macar nu era de pe linia celor care aveau voie sa fie preoti.

Last edited by adiandrea6; 31.08.2010 at 21:08:05.
Vechi 31.08.2010, 21:11:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Dragă, dacă nu îți convine ți-am mai spus: Ieși cât mai repede poți din Biserica Ortodoxă, și du-te învârtindu-te la anglicani, dar pe noi lasă-ne în pace că noi, ortodocșii, nu avem nevoie de așa ceva.
Nu cred ca aveti voie dumneavoastra sa ii dati pe oameni afara din Biserica, iar pentru binele sufletului Dumneavoastra este indicat sa acceptati sa fiti mladita din via Domnului. O mladita nu poate da afara o alta mladita, ci mladita dispare doar daca nu aduce roada. Se usuca si arde. Eu inca sunt in viata si imi place sa ma hranesc cu Cuvantul Domnului, adevarata hrana.
Vechi 31.08.2010, 21:14:27
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

@adidandrea: Poate că se exprimă doctor faustus mai oblu, dar în fond are dreptate. Părerea mea este că nu mai sunteți demult ortodoxă, în cazul în care ați fost vreodată. Desigur, oamenii își pot pune ce etichete vor, dar să nu vă imaginați că Dumnezeu se lasă păcălit. Când v-am spus că penticostalismul corespunde cel mai bine ideilor dv, nu am glumit. Nu mai pierdeți timpul nici măcar la Biserica Anglicană, fiindcă cel puțin o parte din ea are descendență apostolică reală și, deci, este prea conservatoare pentru gusturile dv. Dintre protestanți, luteranii sunt deja pe dric, adventiștii au mult prea multă disciplină pentru dv, baptiștii o iau și ei tot mai mult pe calea tradiției, mormonii s-ar putea să fie prea misogini, iar despre iehoviști nu știu mare lucru și nici nu îmi doresc. Numai penticostalismul vi se potrivește ca o mănușă. Mergeți de 2-3 ori la adunările lor și veți simți și dv cum "duhul sfânt" vă vâjâie pe la urechi și vă culcă la pământ.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 31.08.2010, 21:14:41
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

In Biserica Primara nu ne este relatat ca nici macar o femeie sa vi avut trecere la preotie.. Din toate femeile daca ar fi fost vreuna vrednica de preotie, aceia ar fi fost Maica Domnului.. Vedem insa ca ea nu a fost preoteasa..

1Cor 11

3. Dar voiesc ca voi să știți că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu. 4. Orice bărbat care se roagă sau proorocește, având capul acoperit, necinstește capul său. 5. Iar orice femeie care se roagă sau proorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă. 6. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună văl. 7. Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului. 8. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat. 9. Și pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. 10. De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri. 11. Totuși, nici femeia fără bărbat, nici bărbatul fără femeie, în Domnul. 12. Căci precum femeia este din bărbat, așa și bărbatul este prin femeie și toate sunt de la Dumnezeu. 13. Judecați în voi înșivă: Este, oare, cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit? 14. Nu vă învață oare însăși firea că necinste este pentru un bărbat să-și lase părul lung? 15. Și că pentru o femeie, dacă își lasă părul lung, este cinste? Căci părul i-a fost dat ca acoperământ. 16. Iar dacă se pare cuiva că aici poate să ne găsească pricină, un astfel de obicei (ca femeile să se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu.

1Cor 14

34. Ca în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice și Legea. 35. Iar dacă voiesc să învețe ceva, să întrebe acasă pe bărbații lor, căci este rușinos ca femeile să vorbească în biserică.
Vechi 31.08.2010, 21:22:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
@adidandrea: Poate că se exprimă doctor faustus mai oblu, dar în fond are dreptate. Părerea mea este că nu mai sunteți demult ortodoxă, în cazul în care ați fost vreodată. Desigur, oamenii își pot pune ce etichete vor, dar să nu vă imaginați că Dumnezeu se lasă păcălit. Când v-am spus că penticostalismul corespunde cel mai bine ideilor dv, nu am glumit. Nu mai pierdeți timpul nici măcar la Biserica Anglicană, fiindcă cel puțin o parte din ea are descendență apostolică reală și, deci, este prea conservatoare pentru gusturile dv. Dintre protestanți, luteranii sunt deja pe dric, adventiștii au mult prea multă disciplină pentru dv, baptiștii o iau și ei tot mai mult pe calea tradiției, mormonii s-ar putea să fie prea misogini, iar despre iehoviști nu știu mare lucru și nici nu îmi doresc. Numai penticostalismul vi se potrivește ca o mănușă. Mergeți de 2-3 ori la adunările lor și veți simți și dv cum "duhul sfânt" vă vâjâie pe la urechi și vă culcă la pământ.
Se pare ca nu ati citit bine cele ce am scris, am zis ca dimpotriva, nu cred o iota din ceea ce se intampla la intalnire harismatice catolico-protestante.
Cat despre anglicani, va inselati, dupa o scurta discutie duminica in care le-am spus parcursul meu si rugaciunea de a gasi credinta cea adevarata si faptul ca am inteles pana la urma ca nu este vorba de o biserica (denominatiune) anume ci de credinta in sine, de credinta in Iisus, nu numai ca a exclamat foarte bucuros pentru ca asta este si credinta lor, o relatie personala cu Iisus (cum reiese si din paragraful cu mladitele care nu va place), dar m-a invitat sa particip cu ei la serile biblice pentru ca au intotdeauna ce sa invete de la cei cu un altfel de background, cum este cel ortodox. Din pacate, vad ca si dumneavoastra aveti idei preconcepute despre altii. In fine, atata timp cat toti crestinii se hranesc cu Cuvantul Domnului, fac parte din via Sa si se pot mantui. Si asta este ceea ce conteaza, desi nu ar fi rau nici sa renunte la a fi ca niste vulturi care se arunca asupra prazii cu judecati la adresa ei. Nu seamana deloc a invatatura Dumnezeiasca.
Slava Domnului pentru toate!
Vechi 31.08.2010, 21:24:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
In Biserica Primara nu ne este relatat ca nici macar o femeie sa vi avut trecere la preotie.. Din toate femeile daca ar fi fost vreuna vrednica de preotie, aceia ar fi fost Maica Domnului.. Vedem insa ca ea nu a fost preoteasa..

1Cor 11

3. Dar voiesc ca voi să știți că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu. 4. Orice bărbat care se roagă sau proorocește, având capul acoperit, necinstește capul său. 5. Iar orice femeie care se roagă sau proorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă. 6. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună văl. 7. Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului. 8. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat. 9. Și pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. 10. De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri. 11. Totuși, nici femeia fără bărbat, nici bărbatul fără femeie, în Domnul. 12. Căci precum femeia este din bărbat, așa și bărbatul este prin femeie și toate sunt de la Dumnezeu. 13. Judecați în voi înșivă: Este, oare, cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit? 14. Nu vă învață oare însăși firea că necinste este pentru un bărbat să-și lase părul lung? 15. Și că pentru o femeie, dacă își lasă părul lung, este cinste? Căci părul i-a fost dat ca acoperământ. 16. Iar dacă se pare cuiva că aici poate să ne găsească pricină, un astfel de obicei (ca femeile să se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu.

1Cor 14

34. Ca în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice și Legea. 35. Iar dacă voiesc să învețe ceva, să întrebe acasă pe bărbații lor, căci este rușinos ca femeile să vorbească în biserică.

Apostolul Pavel a inteles mult mai tarziu ca in Hristos nu exista nici barbat si nici femeie, cele de mai sus fiind inca reminiscente din gandirea ebraica. O sa intelegeti si dumneavoastra intr-o zi, daca nu in viata asta, atunci in cealalta cu siguranta, pentru ca acolo nu o sa se mai permita nici o nedreptate, si deci nici discriminarile pe baza de sex nu vor mai fi permise. Nu strica sa va obisnuiti deja cu ideea, pentru ca acolo veti petrece o vesnicie :-)
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican