![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Unui copil la adoptie parintii i-au schimbat numele .Acum are 19 ani stie ca e infiat dar refuza sa vobeasca despre asta si e foarte greu sa-i spui adevarul in conditiile in care el nu e interesat .Se trece in pomelnic si s-a spovedit cu numele primit ,numele lui de la botez cred ca-l stie dar nu inseamna nimic pentru el nu se recunoaste. Or fi primite aceste pomelnice,il asculta Dumnezeu si pe el ?
Doamne iarta-ma ! Last edited by iliana; 29.08.2010 at 23:23:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Numele de botez este cel care se trece in pomelnic.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va multumesc mult pentru raspuns.
|
|||
|
|||
![]()
Rugati-L pe Dumnezeu sa va calauzeasca pasii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca dvs banuiti ca el stie ceva,eu va spun ca el STIE, dar pastreaza tacere asupra subiectului din delicatete si dragoste fata de parintii lui adoptivi, spre a nu-i expune unor explicatii care ar putea fi stanjenitoare pentru toata lumea,iar lui i-ar rascoli o rana dureroasa pe care o poarta in suflet de multa vreme, de cand a auzit in jurul lui primele vorbe soptite si priviri tintite ca ".....este adoptat.....". Cu ajutor de la Dumnezeu lucrurile se vor aseza. Last edited by Adriana Cluj; 31.08.2010 at 01:45:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa pe de alta parte daca nu familia adoptica nu l-a inconjurat cu dragoste asa cum nu de putine ori se intampla chiar si in cadrul familiilor cu parinti naturali, se prea poate ca toate frustrarile si tensiunile sa se cumuleze in acest punct si infierea sa fie explicatia si tzapul ispasitor pentru toate si sa amplifice/indreptateasca nemultumirile impotriva parintilor adoptivi. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am un copil care sa nascut in strainatate si a fost botezat aici cu alt nume.parintele ne-a spus ca de acum inainte asa sa-l trecem in pomelnice cu numele dat la botezx si asa sa-l pomenim la orice rugaciune pentru ca in fata lui dumnezeu el poarta numele cu care s-a numit la sf botez.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Numele primit la botez nu mai este rostit niciodata,considarandu-se ca in acest mod s-a schimbat si destinul persoanei,dar la rugaciune si la casatoria religioasa se rosteste numele primit la crestinare.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Punerea numelui | costel | Botezul | 10 | 04.06.2012 01:03:58 |
Schimbarea numelui la hirotonie? | costel | Preotul | 1 | 01.05.2012 13:55:53 |
alegerea numelui | ramona-elena | Botezul | 13 | 01.03.2010 14:21:50 |
Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 10:02:22 |
|