Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 14:33:24
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Religia: Ortodox
Implicit

Intr-o perioada mie imi mergea rau miercurea si cineva mi-a zis ca era posibil ca cineva sa-mi vrea raul. Unele persoane din familia mea au fost atinse de farmece, dar eu am sustinut mereu ca vrajile nu se ating de cei care nu cred in ele, in puterea lor, ci cred in Dumenzeu. M-am rugat la Dumnezeu si mi-am impus sa cred (m-am autosugestionat) ca ziua de miercuri e o zi ca toate celelalte si nu are de ce sa-mi fie teama, iar la scurt timp am constatat rezultatele: ziua de miercuri era ca toate celelalte.

De asemenea aveam doua superstitii: galeata goala si intorsul din drum. Daca-mi aparea cineva cu galeata goala sau ma intorceam din drum atunci cand aveam un examen, era clar ca luam o nota mica. Din momentul in care mi-am impus sa nu mai cred in tampeniile astea si m-am rugat la Dumnezeu (cu cuvintele mele) pur si simplu nu mi s-a mai intamplat nimic. Acum pot sa-mi apara 100 de galeti goale sau sa ma intorc de 100 de ori din drum ca nu mi se mai intampla nimic.

Din pacate am vazut f multe persoane mai in varsta, chipurile credinicoase, care au tot felul de superstitii, si de multe ori acestea s-au incetatenit atat de bine, incat au dus la traditii. Unele sunt chiar hilare, sa va dau cateva exemple legate de gravide si copilasi:
-lunea,miercurea si vinerea nu se spala nici oamenii, nici hainele
-copilul pana la 1 an nu se tine afara dupa caderea serii
-hainele copilului pana intr-un an nu se tin noaptea afara
-cand copilul merge in picioare prima data i se pune un fulg jos la picioare sau se taie cu foarfeca o ata invizibila:)
-femeia gravida sa nu se uite dupa oameni prea grasi,prea slabi,fara o mana,fara un picior,etc,iar daca o face sa-si duca mainile la spate
-femeia gravida sa nu puna mana pe animale ca iese copilul paros
-pana la 1 an (sau pana la botez) unghiile copilului se rod cu dintii,nu se taie pt ca iese copilul hot:))

Eu m-am amuzat copios cand o prietena (fata desteapta, cu facultate) m-a certat ca i-am taiat unghiile fetitei mele inainte de botez, ca e posibil sa ajunga hoata cand o fi mare:)))

Chiar si preotii se "lupta" cu unele babute carea aduc tot felul de superstitii in biserica. Ca sa nu mai spun de ritualul inmormantarii, unde sunt cele mai multe superstii, cred.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
buna cristina mioara Generalitati 18 14.08.2011 18:25:42
buna costan bianca Umanitare 21 10.12.2010 16:27:25
Buna llaurentiu Stiri, actualitati, anunturi 2 14.10.2008 22:09:55
buna cornel13 Generalitati 2 10.09.2008 21:20:18