Citat:
În prealabil postat de ladyramona
Am vazut poze si filmulete asemanatoare toata toamna. La Iasi, la moastele Sf. Paraschieva, Bucuresti, alte moaste etc. de fiecare data mii de oameni. Potrivit statisticilor, suntem cea mai credincioasa tara din Uniunea Europeana, si, logic, cea mai saraca.
Dar suntem campioni la lins icoane si dorsale bisericesti.
|
Frumos,n-am ce zice.Creatorul te-a facut mai presus decat celelalte fiinte bale sale:te-a facut om.De ce te faci atunci tradator al bunatatii ceresti si disprewtuitor al demnitatii umane?De ce asemeni fiinta ta cu animalul fara ratiune,tu,care ai dat animalelor irationale trasaturi omenesti?Daca esti om,dovedeste acest lucru macar prin ceea ce spui.Ai fost creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Daca EL este sfant si tu trebuie sa fii.,,Sfintiti-va si veti fi sfinti,ca Eu,Domnul Dumnezeul vostru,sfant sunt(Lev.11-44).''.Ti-as reaminti stimata,,lady'' cuvintele inteleptului Sirah:Pentru ce se trufeste cel ce e pamant si cenusa?(Eccl.10,9).Omul este pamant si cenusa,iar stricarea frumusetii sale incepe inca de cand este in viata.Cu totii putem vedea cat de neinsemnata este existenta noastra.Nu trebuie sa ajungem in clipa mortii,ca sa ne dam seama ca nu suntem nimic pe fata pamantului.Ganditi-va stimata,,lady'',ca daca omul,cu toate ca e facut din pamant,a indraznit sa spuna:,,Ridica-ma-voi in ceruri si mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aseza jiltul meu!''(Isaia 14,13),unde ar fi ajuns gandul sau daca nu l-ar fi strunit fraul firii sale neputincioase.De aceea,atunci cand vedem pe cineva ca se umfla-n pene de mandrie,ca priveste-n sus si ca ridica sprancenele,trebuie sa-i spunem:,,Pentru ce se trufeste cel ce e pamant si cenusa?''